سرپرستان این مطالعه هشدار دادهاند که یافتههایشان به این معنی است که حدود یکپنجم جمعیت به خاطر استفاده افراطی از شبکههای اجتماعی بصری، احتمالا در معرض خودشیفتگی قرار دارند.
بر اساس این پژوهش که در دانشگاههای سوانسی و میلان انجام شده، محققان تغییرات شخصیتی 74 فرد 18 تا 34 را برای 4 ماه تحت نظر گرفتند.
خوشیفتگی؛ هر روز بیشتر از دیروز!
البته این گروه تحقیقاتی، میزان ساعات استفاده شرکت کنندگان از شبکههای اجتماعی شامل توئیتر، فیس بوک، اینستاگرام و اسنپ چت نیز در این مدت ارزیابی کردند و در نهایت متوجه شدند کسانی که به صورت افراطی از پستهای دیداری شبکههای اجتماعی مثل اشتراک سلفی و ... استفاده میکنند، به طور متوسط 25 درصد تمایلشان به خودشیفتگی در عرض 4 ماه افزایش مییابد!به این ترتیب بیشتر افراد شرکت کننده در این آزمایش بالاتر از سطح تعیین شده آزمایشگاهی «اختلال شخصیتی خودشیفته» قرار میگرفتند.
خودشیفتگی یک اختلال شخصیتی است که فرد خود را مستحق بهترینها میداند و شاید دیگران را هم در راه هدفش استثمار کند. به گفته محققان کسانی که از ابتدا از شبکههای اجتماعی برای به اشتراک گذاشتن پستهای کلامی استفاده میکنند، چنین رفتاری از خود بروز ندادهاند.
عاشقان سلفی و پستهای کلامی
هرچند که مطالعه این گروه از داوطلبان نشان داد که رشد سطح خودشیفتگی ابتدایی این افراد در نحوه استفادهشان از شبکههای اجتماعی بروز کرد؛ به طوری که هرقدر این افراد در ابتدای استفاده از شبکههای اجتماعی خودشیفتهتر بودند، به مرور زمان بیشتر از پستهای کلامی استفاده میکردند.همه این داوطلبان به جز یک نفر، از شبکههای اجتماعی استفاده میکردند و به طور متوسط روزانه 3 ساعت در این شبکهها با گذاشتن سلفی و عکس و پست و ... وقت میگذراندند؛ البته میزان حضورشان در این فضاها به منظور اهداف کاری، از این میزان کسر شده است.
بعضی از این افراد حتی گزارش دادهاند که روزانه بیش از 8 ساعت، با اهداف غیرکاری در این شبکهها پرسه میزنند. 60 درصد این شرکتکنندگان از فیس بوک استفاده میکردند، 25 درصدشان از اینستاگرام و 13 درصدشان هم از توئیتر و اسنپ چت.
سلفی و خودشیفتگی
بیش از دو سوم این داوطلبان صرفا برای به اشتراک گذاشتن عکس از این شبکههای اجتماعی استفاده میکردند. پروفسور فیل رید، از بخش روانپزشکی دانشگاه سوانسی و سرپرست این مطالعه میگوید: «قبلا هم احتمال داده شده بود که بین خودشیفتگی و استفاده از پستهای دیداری در شبکههای اجتماعی مثل فیس بوک ارتباطی هست اما تا قبل از این مطالعه، مشخص نبود که خودشیفتهها بیشتر چه نوع پستهایی میگذارند یا به اشتراک گذاشتن کدام پستها نشاندهنده رشد خودشیفتگی در آینده خواهد بود».بنا بر مطالعه اخیر، محققان احتمال میدهند که 20 درصد از افراد به خاطر استفاده افراطی از جنبه دیداری شبکههای اجتماعی مثل سلفی گذاشتن، در معرض خودشیفتگی قرار دارند.
منبع: Dailhttps://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6372523/Excessive-posting-selfies-linked-increase-narcissism.htmlyMail