نی نی سایت: درباره جگر و سنگدان مرغ مطالب ضد و نقیض بسیاری وجود دارد. یکسری معتقدند جگر مرغ مفید نیست و حتی می تواند خیلی هم مضر باشد. گروهی هم معتقدند جگر و سنگدان مرغ خیلی هم مفید هستند و می توانند کمبود ویتامین بدن را جبران کنند. اما سوالی که مطرح می شود این است که بالاخره جگر و سنگدان مرغ بخوریم یا نخوریم؟ جواد حصاري استاد گروه علوم و صنايع غذايي دانشكده كشاورزي دانشگاه تبريز در اين باره مي گويد: « خيلي ها فكر مي كنند جگر مرغ خواصي ندارد و گاهي حتي مضر است ،اما جالب است بدانيد ويتامين ب12 كه از طريق جگر مرغ وارد بدن مي شود تا سه برابر نياز روزانه است. ويتامين ب12 را شايد كمتر كسي بداند چه نقش و عملكردي در بدن دارد. اين ويتامين نقش اصلي در توليد سلول هاي قرمز خون دارد و از كم خوني و فقر آهن جلوگيري مي كند. يكي ديگر از ويتامين هاي موجود در جگر مرغ، ويتامين آ است كه مردم با آن بيشتر آشنايي دارند و به عنوان مثال مي دانند به تقويت بينايي كمك زيادي مي كند.» استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در ادامه درباره خواص مصرف جگر مرغ در دوران بارداری به ایران می گوید:« جگر مرغ اسيد فوليك هم دارد كه معمولا براي خانم ها خصوصا خانم هايي كه قصد بارداري دارند، تجويز مي شود چون عاملي براي تقويت باروري است و از نقايص مادرزادي جنين هم جلوگيري مي كند. همچنين فسفر موجود در جگر براي دندان و لثه و استخوان مفيد است. اينجا بايد به ويتامين ب 1 موجود در جگر هم اشاره كنم كه ترميم بافت ها و سلول هاي بدن و پوست، از وظايف اصلي آن محسوب مي شود.»
جگر مرغ، بخوریم یا نخوریم؟
نی نی سایت: درباره جگر و سنگدان مرغ مطالب ضد و نقیض بسیاری وجود دارد. یکسری معتقدند جگر مرغ مفید نیست و حتی می تواند خیلی هم مضر باشد. گروهی هم معتقدند جگر و سنگدان مرغ خیلی هم مفید هستند و می توانند کمبود ویتامین بدن را جبران کنند. اما سوالی که مطرح می شود این است که بالاخره جگر و سنگدان مرغ بخوریم یا نخوریم؟ جواد حصاري استاد گروه علوم و صنايع غذايي دانشكده كشاورزي دانشگاه تبريز در اين باره مي گويد: « خيلي ها فكر مي كنند جگر مرغ خواصي ندارد و گاهي حتي مضر است ،اما جالب است بدانيد ويتامين ب12 كه از طريق جگر مرغ وارد بدن مي شود تا سه برابر نياز روزانه است. ويتامين ب12 را شايد كمتر كسي بداند چه نقش و عملكردي در بدن دارد. اين ويتامين نقش اصلي در توليد سلول هاي قرمز خون دارد و از كم خوني و فقر آهن جلوگيري مي كند. يكي ديگر از ويتامين هاي موجود در جگر مرغ، ويتامين آ است كه مردم با آن بيشتر آشنايي دارند و به عنوان مثال مي دانند به تقويت بينايي كمك زيادي مي كند.» استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در ادامه درباره خواص مصرف جگر مرغ در دوران بارداری به ایران می گوید:« جگر مرغ اسيد فوليك هم دارد كه معمولا براي خانم ها خصوصا خانم هايي كه قصد بارداري دارند، تجويز مي شود چون عاملي براي تقويت باروري است و از نقايص مادرزادي جنين هم جلوگيري مي كند. همچنين فسفر موجود در جگر براي دندان و لثه و استخوان مفيد است. اينجا بايد به ويتامين ب 1 موجود در جگر هم اشاره كنم كه ترميم بافت ها و سلول هاي بدن و پوست، از وظايف اصلي آن محسوب مي شود.»