1. خوراک گوجهفرنگی و سیرابی در بارداری
مواد لازم:- 1.5 کیلوگرم سیراب شیردان
- 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 2 پر سیر له شده
- یک عدد هویج بزرگ خرد شده
- 1 عدد ساقه کرفس خرد شده
- 3 پیمانه گوجه فرنگی رنده شده
- 2 عدد برگ بوی خشک
- یک دوم پیمانه جعفری خرد شده
- 2 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی(در صورت دلخواه)
طرز تهیه:
1. سیرابی و شیردان را داخل آب سرد ریخته و داخل یک قابلمه روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن به مدت 10 دقیقه در آن را ببندید تا آب آن کشیده شود. سیرابیها را به قطعات 4 سانتیمتری تقسیم کرده سپس به آرام پز منتقل کنید.
2- روغن زیتون را داخل ماهیتابه کوچکی ریخته، سیر و پیاز را تفت دهید تا نرم و ترد شوند. سپس آنها را به آرام پز منتقل سازید. هویج، کرفس، گوجه فرنگی و برگ بو را اضافه کرده، درب آرام پز را ببندید و بگذارید همه مواد داخل آرام پز 6 ساعت به آهستگی بپزند.
3-بعد از پخته شدن غذا برگ بو را داخل آرام پز برداشته و خوراک سیرابی را داخل ظرف مناسبی سرو کنید.
2. خوراک سیرابی برزیلی در دوران بارداری
مواد لازم:- 2 کیلوگرم سیرابی
- 4 عدد لیمو
- 300 گرم لوبیا سفید پختهشده
- 2 قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان
- 2 عدد پیاز متوسط خرد شده
- 2 پر سیر له شده
- 2 پیمانه گوجه فرنگی رنده شده
- 1 عدد برگ بو
- یک قاشق غذاخوری پودر آویشن
- 6 پیمانه آبگوشت
- 4عدد سیبزمینی متوسط خرد شده
- 2 عدد هویج خرد شده
- یک پیمانه جعفری خرد شده
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
1.سیرابی را پاککرده و چربیهای آن را جدا کنید. میتوانید قبل از خرید از قصاب بخواهید که سیرابی پاکشده را به شما تحویل دهد.
2.سیرابی را داخل ظرفی ریخته سه عدد لیمو را آبگیری کرده روی آن بریزید. روی آن را بپوشانید و 6 ساعت داخل یخچال قرار دهید.
3.سیرابی را داخل آبکش ریخته اجازه دهید حسابی خشک شود. لیموی باقیمانده را دوباره روی آن بریزید و با حرارت متوسط داخل زودپز بریزید. بعد از حدود یک ساعت و نیم میپزد. آنها را داخل آبکش ریخته و سپس خردکنید.
4.گوجهفرنگیها را با پیاز و سیر مخلوط کنید و آنها را به همراه سایر مواد داخل تابه تفت دهید.
5. سیب زمینیها را اضافه کرده و سپس هویج را اضافه کنید. بگذارید 30 دقیقه همه مواد بپزند.
6.در مرحله آخر جعفری را اضافه کرده و 5 دقیقه دیگر منتظر بمانید. سپس غذا را سرو کرده و از خوردن آن در بارداری لذت ببرید.
3. خوراک سیرابی و سبزیجات در بارداری
- یک کیلوگرم سیرابی
- 3 قاشق سوپخوری روغن
- 1 عدد پیاز متوسط خرد شده
- 5 پر سیر له شده
- نصف فلفل دلمهای خرد شده
- یک سوم پیمانه رب گوجه فرنگی
- یک عدد هویج خرد شده
- یک عدد سیب زمینی متوسط خرد شده
- 5 پیمانه آب
- 1 قاشق سوپخوری شوید خرد شده
- 1 قاشق سوپخوری پیازچه خرد شده
- نمک، فلفل و آبلیمو به میزان لازم
طرز تهیه:
1.یک قابلمه متوسط را روی شعله قرار داده سیرابی و آب را اضافه کنید. نمک و فلفل را اضافه کرده و شعله را کم کنید. آنقدر صبر کنید تا سیرابی بپزد.
2.سیرابی را داخل آبکش ریخته و بعد آن را خردکنید.
3.یک قابلمه بزرگ بردارید و داخل آن روغن بریزید. سیر و پیاز را اضافه کنید. بعد از اینکه سیر و پیاز طلایی شدند نمک، فلفل و گوجه فرنگی را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه هم بزنید.
4.هویج، سیب زمینی و سیرابی را اضافه کنید.
5.آب را کمکم اضافه کرده درب قابلمه را بگذارید و 15 تا 20 دقیقه صبر کنید. هر چند وقت یکبار مواد را به هم بزنید تا هویج و سیب زمینی پخته شوند.
6.شوید و پیازچهها را اضافه کنید. غذا را بچشید و اگر لازم بود نمک و فلفل نهایی را اضافه کنید.
7.میتوانید در دوران بارداری این خوراک سیرابی را بهتنهایی یا با برنج سرو کنید.
4. طرز تهیه سوپ سیرابی بارداری
مواد لازم:- 4 پیمانه سیرابی ریز شده
- 6 پیمانه آب مرغ یا گوشت
- یک عدد پیاز بزرگ خرد شده
- 2 پیمانه کرفس خرد شده
- 2 قاشق چایخوری برگ رز ماری با پونه
- یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل و آبلیمو به میزان دلخواه
1. آب مرغ یا گوشت را به همراه سیرابی، رب گوجه فرنگی، نخود و پیاز روی شعله قرار دهید تا همه مواد بهطور کامل پخته شوند.
2.در این مرحله نوبت اضافه کردن برگهای کرفس به همراه پونه است.
3. بعد از پخت سوپ سیرابی را در ظرف مناسب ریخته با سبزیجات دلخواه تزیین کنید.