نی نی سایت به نقل از ایرنا: قمه زنی یکی از اعتقادات برخی مسلمانان است که در روزهای محرم و به خصوص در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی رونق زیادی دارد اما استفاده مشترک از قمه میتواند یکی از از علل مهم انتقال ویروس هپاتیت B و C باشد!
به گفته، سید موید علویان، رئیس شبکه هپاتیت ایران، مهمترین علت انتقال بیماری هپاتیت بر اثر قمه زنی و استفاده مشترک از قمه بین عزاداران است.
ضمن اینکه عمل قمه زنی و پاشیدن خون به اطراف نهم باعث انتقال بیماری هپاتیت ویروسی به اطرافیان قمهزنها است؛ بنابراین افرادی که قمه نمی زنند و فقط در این مراسم حاضر و ناظر هستند هم، در معرض خطر ابتلا قرار دارند.
به همین خاطر دکتر علویان توصیه میکند: «مردم برای حفظ سلامت خود و اطرافیان خود و پیشگیری از انتقال بیماری هپاتیت B و C در جامعه از قمه زنی خودداری کنند تا جامعه سالمتری داشته باشیم».
این فوق تخصص بیماری های کبد اضافه کرد: «بهتر است برای افرادی که هر سال مراسم قمه زنی را بجا میآورند، پرونده ویژه سلامت تشکیل شود و قمه زنی به عنوان یک سابقه منفی در پرونده پزشکی آنها درج شود و سازمان انتقال خون هم این افراد را برای اهدای خون قبول نکند».
البته در حال حاضر و به گفته این مقام مسئول، با انجام واکسیناسیون هپاتیت B، میزان انتقال و موارد جدید این بیماری در کشور به میزان بسیار زیادی کاهش یافته و شیوع این بیماری در ایران به زیر دو درصد رسیده است.
اما با توجه به برنامه وزارت بهداشت و شبکه هپاتیت کشور، باید تا سال 1410 بیماری هپاتیت C در کشور ریشه کن و حذف شود و بیماری هپاتیت B نیز کنترل جدی شود.
به همین خاطر دکتر علویان تاکید میکند: «بنابراین علاوه بر اقدامات بهداشتی مثل واکسیناسیون و بهبود سطح بهداشت عمومی در جامعه، مردم هم باید نسبت به روشهای انتقال این بیماری آگاهی پیدا کنند و نکات علمی را درباره انتقال این بیماری بدانند».
کار خیلی اشتباهیه. اصلا این کارو قبول ندارم. صدمه زدن به خود گناهه