نی نی سایت: اگر باردار هستید یا بچه کوچک در خانه دارید بهتر است از پختن غذا در ظروف نچسب و به اصطلاح تفلون بپرهیزید. به گزارش تسنیم تحقیقاتی که توسط گروه کاری محیط زیست در آمریکا انجام شده، نشان داده که وقتی دمای ظروف تفلون از حد معینی بالاتر رود، بر اثر تجزیه لایه پوشاننده آن، حدود 15 نوع ذره و بخار سمی آزاد میشود که از این تعداد، 2 ماده بهنامهای پلی تترافلوئورواتیلن (PTFE) و پرفلورواکتانوئیک اسید (PFOA) دارای اثرات شناختهشده سمی و حتی مرتبط با سرطان در حیوانات هستند.
ماده اصلی که قطعاً در تولید همه ظروف با پوشش تفلون استفاده میشود، ماده پرفلورواکتانوئیک اسید (PFOA) است که در واقع تفلون، خاصیت ضدچسبندگی خود را مدیون همین مادّه است؛ این ماده در هزاران محصول نظیر ظروف آشپزی تا پیژامههای کودکان و فنجانهای قهوه مسافرتی، مواد پاککننده دستشوییها، برخی فرشها و زیراندازها، کاغذهای بستهبندی پیتزا، کیسههای آماده کردن ذرت در مایکروفر و سایر مواد استفادهشده در بستهبندی مواد غذایی استفاده میشود، براساس اعلام کمیسیون علمی سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده، سرطانزا است. این ماده در بدن دلفینهایی که در سواحل فلوریدا خودکشی کردند همچنین خرسهای قطبی هم مشاهده شده است همچنین مطالعات انجامشده ثابت کرده وجود این ماده در بدن تقریباً همه آمریکاییها و حتی نوزادان است؛ شواهدی وجود دارد که نشانگر ارتباط این ماده با کموزنی و اختلالات مغزی در نوزادان است؛ این ماده بسیار مقاوم است و بهخلاف تبلیغات شرکتهای تولید کننده که اعلام میکنند محصولاتشان بهراحتی از محیط زیست پاک میشوند باید گفت که حذف این ماده از زندگی ما تقریباً غیرممکن شده است!تحقیقات دیگر نشان میدهند که گاز متصاعدشده از ظروف تفلون پس از 500 درجه سانتیگراد حرارت، به مرگ پرندگان و در دمای 660 درجه به "مرگ انسانها" خواهد انجامید البته این دماها فقط هنگامی رخ میدهد که یک ظرف خالی روی شعله گذاشته شود.
تفلون باعث نقص جنین می شود؟
دکتر کشاورز؛ مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره عوارض ظروف تفلون میگوید: «در تهیه ظروف تفلون از کادمیم استفاده میشود که از فلزات سنگین است؛ بهویژه در ظروفی که استاندارد نباشند، میزان این فلز بیشتر است، این ماده بهمرور وارد غذا میشود و باعث بروز سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی میشود علاوه بر این، کادمیم در سنتز هموگلوبین دخالت میکند و باعث کمخونی میشود.»دکتر کشاورز درباره استفاده مجدد از ظروف تفلونی که دچار آسیب و خراشهایی بر اثر شستوشو یا کشیدن قاشق یا غیره شدهاند، می گوید:« از آنجا که احتمال ورود کادمیوم به بدن از طریق ظروف تفلونی که هنگام پختوپز آسیب دیدهاند، بیشتر است بنابراین تأکید میشود از ظروفی که کاملاً سالم هستند، استفاده شود.»
دکتر تیم کراپ، سمشناس مشهور و عضو شورای بازرسی محیط زیست میگوید: « PFOA مادهای است که بهمقدار زیادی در تفلون یافت میشود و باعث بروز بیماریهای داخلی و گوارشی و نقص عضو جنین میشود و مقدار بالای آن که میتواند با مصرف ظروف تفلون وارد بدن شود، باعث بروز سرطان می شود.»