خانم های باردار به گوشت خام دست نزنند
دکتر نیره خادم متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه پزشکی مشهد به زنان باردار توصیه می کند به هیچ وجه به گوشت گوسفند تازه ذبح شده دست نزنند. او به نی نی سایت می گوید:« بهتر است خانمهای باردار حواسشان به این موضوع باشد .بیماریهایی زیادی ممکن است از گوشت خام به انسان منتقل شود. اولین توصیه ما این است که به گوشت دست نزنند ولی اگر مجبور هستند حتما باید با دستکش این کار را انجام بدهند به خصوص اگر دستشان زخم است و یا سوختگی بهبود نیافته دارند حتما باید از دستکش استفاده کنند.» بعضی از افراد معتقدند خوردن جگر خام گوسفند تازه ذبح شده فواید زیادی دارد و برای افراد کم خون خیلی مفید است اما دکتر خادم این موضوع را رد می کند:« زنان باردار نباید این حرفها را جدی بگیرند. گوشت گوسفند و جگر گوسفند باید کاملا پخته شود یعنی حتی نیم پز هم می تواند یکسری بیماری ها را انتقال بدهد. گوشت و جگر باید حتما مدت زمان مناسبی را برای پخت پشت سر بگذارند. این حرفها که جگر خام خون ساز است و برای زن باردار خیلی مفید است غیر علمی است و حتی می تواند عوارض خطرناکی داشته باشد.»حواستان به تب کریمه کنگو باشد
ذبح خارج از زنجیره کشتارگاههای مجاز می تواند خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را بالا ببرد. بیماری ی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گزش یک کنه از خانواده منتقل می شود. گرچه میزبان اصلی آن حیوانات است، ولی موارد پراکنده آن در انسان نیز دیده می شود. تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علایم تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است. دکتر مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری درباره خطر ابتلا به این بیماری به ایرنا می گوید:« در تماس افراد عادی با خون تازه حیوان، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار زیاد است به همین دلیل توصیه می شود هموطنان از اقدام خودسرانه برای ذبح حیوان در منازل یا گذرگاههای عمومی جدا خودداری کنند. در سالجاری به خصوص در منطقه غرب کشور و در استان کردستان بیماری عفونی شاربن (سیاه زخم) مشاهده شده که این نوع بیماری هم در تماس انسان با دام و ذبح غیر بهداشتی دام در معابر اتفاق می افتد، بنابراین برای اینکه هموطنان از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو یا شاربن در امان بمانند، به هیچ وجه نذورات قربانی را خارج از زنجیره کشتارگاههای سنتی و صنعتی ذبح نکنند و از محل هایی که سازمان دامپزشکی برای این کار در نظر گرفته، استفاده کنند.»بیماری شاربن که با نامهای متفاوتی از جمله بیماری سیاه زخم یا تب طحال شناخته می شود، یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات است که منشا باکتریایی دارد. خونریزی دستگاه گوارش از علایم این بیماری است.
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در ادامه گفت:« گوشت قربانی را به هیچ وجه بلافاصله پس از کشتار گوشت مصرف نکنید و حتما پس از گذشت 24 ساعت از کشتار قربانی، نسبت به مصرف آن اقدام کنید چرا که در این مدت اگر گوشت به ویروس تب کریمه کنگو آلوده باشد، هرگونه آلودگی آن از بین می رود و مصرف آن بلامانع است.بهتر است در زمان تقسیم گوشت دام از دستکش یکبار مصرف استفاده شود. »
ذبح دام با نظارت رایگان
براساس برنامه ریزی های سازمان دامپزشکی در جایگاه های تحت نظارت این سازمان نظارت های بهداشتی لازم قبل، حین و پس از کشتار دام با حضور دامپزشکان، بازرسان بهداشت و ناظرین بهداشتی به صورت رایگان انجام می شود.به گفته رفیعی پوررئیس سازمان دامپزشکی دامهایی که در جایگاه مورد تایید سازمان دامپزشکی عرضه میشود، قبل از حمل مورد معاینه قرار گرفته و پس از ورود به جایگاهها و قبل از خرید مشتری توسط دامپزشک معاینه شده و سپس ذبح بهداشتی انجام میشود و هموطنان میتوانند از سلامت کامل قربانی اطمینان کامل داشته باشند.
شهروندان می توانند برای اطلاعات بیشتر از نزدیک ترین جایگاه عرضه و کشتار دام به محل سکونت خود با سامانه ارتباط مردمی 1512 تماس بگیرند، همچنین هموطنان هرگونه کشتار غیرمجاز دام در سطح معابر و امکان عمومی را می توانند به سازمان دامپزشکی کشور و ادارات کل استان ها اطلاع دهند.
گوشت گوسفند بر خلاف گوساله یا گاو برای بدن انسان بسیار مفید و سودمند است و هیچ چیزی جاشو نمیتونه بگیره الکی نیست که برای فرزند میکند گوسفند عقیقه کنید