اما مطالعه جدید دانشگاه مکمستر انتاریو نشان داده است مصرف روزانه کمتر از دو و نیم قاشق چایخوری (5 گرم) نمک-که مقدار استاندارد برای بسیاری از افراد است- خطری ندارد.
اما کسانی که نمک بسیار زیادی مصرف میکنند، میتوانند با مصرف مقدار زیادی میوه، سبزی و سایر غذاهای سرشار از پتاسیم، خطرات مصرف بیش از حد نمک را از خود دور کنند.
به گفته این تیم تحقیقاتی، بهتر است در کشورهایی مثل چین که غذاهای شور زیادی میخورند، توصیه به کاهش مصرف نمک شود و این توصیه در بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی غیرضروری به نظر میرسد.
بنابراین هیچ دلیلی ندارد که افراد با میزان مصرف کم تا متوسط نمک، باز هم میزان سدیم دریافتیشان را برای جلوگیری از بیماری قلبی و سکته کاهش دهند.
نمک باعث سکته قلبی نمیشود!
بر اساس این مطالعه، افزایش احتمال بیماری قلبی و سکته به خاطر مصرف نمک، زمانی رخ میدهد که متوسط مصرف نمک سدیم بیش از 5 گرم در روز باشد.کسانی که به طور متوسط روزانه 7 گرم نمک میخورند، با ریسک بالاتری از مشکلات قلبی عروقی و مرگ در بین مبتلایان به فشار خون بالا روبرو هستند.
ضمن اینکه مصرف کمتر از 3 گرم سدیم در روز میتواند باعث افزایش ریسک مشکلات قلبی عروقی و حتی مرگ افراد (چه کسانی که فشار خون بالا دارند و چه آنها که ندارند) شود.
اما خبر خوب حتی برای کسانی که زیاد نمک مصرف میکنند، این است که میتوانند با افزودن میوه و سبزی تازه، لبنیات، سیبزمینی و سایر منابع خوراکی پتاسیم به رژیم غذاییشان، اثرات منفی نمک سدیم را از بین ببرند.
البته هنوز مشخص نیست که افزایش دریافتی نمک پتاسیم، غیر از خنثی کردن مضرات نمک سدیم، چه تاثیرات دیگری میتواند بر سلامت افراد داشته باشد و به همین خاطر این مطالعه همچنان ادامه خواهند داشت.
گفتنی است سرانه مصرف نمک در ایران 2 تا 3 برابر استاندارد جهانی (5 گرم در روز) است!
منبع: MailOnline