2783
بارداری مانع روزه گرفتن نمی‌شود

بارداری مانع روزه گرفتن نمی‌شود

1394/04/03 بازدید1642

بارداری شرایط ویژه و خاصی را برای مادران بوجود می‌آورد که لازم است بیش از هر زمان دیگر به تغذیه خود در این دوران اهمیت دهند. 

با آغاز ماه مبارک رمضان سوالات گوناگونی ذهن زنان باردار و شیرده را مشغول می‌کند که آیا قادر به روزه گرفتن هستند یا نه؟ به خصوص در روزهای طولانی تابستان تصمیم گیری را به مراتب برای آنها سخت‌تر می‌کند. 

علاوه بر همه این موارد سلامت جنین از اهمیت ویژه‌تری برخوردار می‌باشد که در اینجا پای صحبت‌های متخصص زنان می‌نشینیم تا با ارائه راهکارهایی انجام این فرضیه الهی را برای مادران هموار کنیم. 

 

کدام ماه بارداری برای روزه گرفتن مناسب است؟ 

دکتر موسوی متخصص زنان و در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی،‌ پزشکی باشگاه خبرنگاران، گفت: غالبا روزه گرفتن برای زنان باردار در سه ماهه اول و سه ماه آخر بارداری با سختی‌هایی روبه رو می‌باشد. از آنجا که منبع تامین قند برای نوزاد مادر می‌باشد، ممکن است کاهش میزان قند خون رشد سلول‌های مغزی را دچار مشکل کند. 


لذا روزه گرفتن در سه ماهه اول بارداری تا حدی قند خون را کاهش داده و دردسر ساز می‌شود. 

وی افزود: جنین در سه ماهه آخر نیز به شدت در حال وزن‌گیری می‌باشد که نیازمند دریافت انرژی بیشتری است، در نتیجه کم کاری در جذب این ماده وزن نوزاد را در حین تولد به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. 


این متخصص عنوان کرد: روزه‌داری زنان در سه ماهه دوم نیز مستلزم سلامت کامل مادر و دیگر شرایط می‌باشد. اگر فرد باردار هیچ گونه مشکل خاص و یا بیماری زنانه‌ای نداشته و همچنین جنین دچار عقب افتادگی رشدی نباشد، مادر واجد شرایط روزه داری بوده و با مشاوره پزشک خود می‌تواند تصمیم نهایی را بگیرد. 

 

 خانم‌های باردار با پزشک خود مشورت کنند 

موسوی اشاره کرد: خود فرد باردار بهتر از هر کسی به توانایی و حال خود در روزه گرفتن واقف بوده و باید تصمیم قطعی را زیر نظر پزشک متخصص انتخاب کند. 


با توجه به اینکه روزهای روزه گرفتن بسیار طولانی است، اگر مادران باردار احساس بی حالی و یا کمبود آب شدید را داشته باشند، بهتر است سریعا از ادامه دادن آن صرف نظر کرده و بعدا قضای آن را به جای آورند. 


افطار و سحر با این غذاها سپری کنید تا صدای جنین در نیاید 

این پزشک متخصص بر روی تغذیه مادران باردار تاکید ویژه‌ای داشته و گفت: لازم است که در وعده سحر غذا را به طور کامل میل کرده و از مصرف غذاهایی که باعث دفع شدید آب بدن می‌شود، نظیر هندوانه خودداری کنند. در مقابل مواد غذایی چون میوه و کاهو را در رژیم غذایی خود بگنجانند، چرا که این خوراکی‌ها آب بدن را برای طولانی مدت تامین می‌کند. 


وی توصیه کرد: از آنجا که زنان باردار نسبت به سایرین بایستی روزانه حدود 300 کیلو کالری دریافتی اضافی داشته باشند، لازم است که در وعده‌های سحر و افطار و فواصل زمانی بین آن دو انرژی مورد نیاز را دریافت کنند. 


موسوی در پایان خاطر نشان کرد: زمانی که به مشکل ویار گرفتار هستند، باید روزه گرفتن را به زمان دیگری موکول کنند چرا که آنها نیازمند مصرف وعده‌های غذایی کم با فواصل زمانی کوتاه هستند که این امر با روزه‌داری تداخل دارد. 

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر شما

login captcha
چرا از این که بگید روزه برای زن باردار و جنینش ضرر داره اکراه دارید؟ «اگر مادر باردار احساس بی حالی میکند صریعا صرفنظر کند» خوب مگه میشه زن باردار روزه بگیره و احساس بی حالی نکنه؟ دکتر موسوی محترم، این که شما زنان باردار رو که خودتون هم خوب میدونید چه شرایط سختی دارند تشویق به روزه گرفتن بکنید لزوما از شما دکتر متعهد و متدینی نمیسازه.
2788

پربازدیدترین ها