2783
هشدار به مصرف کنندگان شیر شتر!

هشدار به مصرف کنندگان شیر شتر!

1397/05/23 بازدید299

نی نی سایت: «بروسلوز یکی از مهمترین و شایع‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که طیف وسیعی از پستانداران شامل‌ انسان، گاو، گوسفند، شتر، بز، خوک، جوندگان و پستانداران دریایی را مبتلا می‌کند و میزان شیوع تب مالت در انسان به طور مستقیم به شیوع بروسلوز در دام‌ها بستگی دارد.»
محمد راه انجام رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان با بیان این مطلب به ایسنا گفت: « از ابتدای امسال 15 نفر شتر مبتلا به بیماری بروسلوز در شهرستان نهبندان شناسایی و از چرخه مصرف انسانی حذف شدند. با توجه به ضرورت ردیابی سریع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، نظیر بیماری بروسلوز(تب مالت) در دامداری‌های شهرستان و با هدف انتشار نیافتن این بیماری در جمعیت انسانی و کاستن از ضایعات آن، طرح پایش و رصد بیماری‌های مشترک و حذف دام‌های مبتلا در دامداری‌های شهرستان نهبندان از ابتدای امسال اجرا شد.»
راه انجام در ادامه گفت:« متاسفانه توزیع کنندگان شیر شتر به مردم توصیه می‌کنند شیر را نجوشانید که خاصیت شیر از بین می‌رود در حالیکه جوشاندن شیر باعث نمایان شدن نشانه‌های فساد نهفته در شیر می‌شود. باکتری بروسلا در انواع مختلف شیر، خامه و پنیر تازه برای دوره‌های زمانی متغیر زنده باقی می‌ماند. حتی اگر شیر خام دچار فساد نشده باشد به دلیل عدم پاستوریزه بودن با ریسک فاکتور بسیار بالا حاوی عوامل انتقال تب مالت به مصرف کننده است.»
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان با تاکید بر اینکه مصرف غیر اصولی و غیر بهداشتی محصولات و فرآورده‌های دامی می‌تواند سلامت مصرف کننده را به صورت جدی مورد تهدید قرار دهد، گفت:« تاکید ما استفاده از محصولات پاستوریزه و استریلیزه است و اگر مردم به هر دلیل تمایل به استفاده از سیستم سنتی دارند باید حتما قبل از مصرف شیر را بجوشانند و در صورتیکه شیر دچار بریدگی شد اطمینان حاصل کنند که این محصول خراب شده است.»

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها