2783
اولین جنین مصنوعی از سلول‌های بنیادین خلق شد

اولین جنین مصنوعی از سلول‌های بنیادین خلق شد

1397/05/07 بازدید470
نی نی سایت: دانشمندان انگلیسی موفق شدند در محیط آزمایشگاه و با سلول‌های بنیادینی که از موش گرفتند، جنین مصنوعی بسازند. با این کار مرزهای تازه‌ای در تحقیقات جنینی با پیچیدگی‌های بزرگ اخلاقی ایجاد شده است. انتظار می‌رود خلق جنین در آزمایشگاه بتواند راز و رمزهای علمی رشد انسان در مراحل اولیه را کشف کند.

البته، پروفسور مگدالنا زرنیکاگوئتز، سرپرست این مطالعه که در دانشگاه کمبریج انجام شده، می‌گوید: «صرفا ساخت جنین مصنوعی از سلول‌های بنیادین انسان، شامل بحث اخلاقی می‌شود». ضمن اینکه تلاش برای ساخت جنین با کمک چنین تکنیک‌هایی، در انگلستان غیرقانونی است.

این محققان قبلا هم با استفاده از دو نوع سلول بنیادین و یک چهارچوب «ژلاتینی» ساختار 3 بعدی بسیار ساده‌تری ساختند که جنین موش را همانند سازی کنند.

حالا آنها با برداشتن قدمی بزرگتر و کنار هم قرار دادن هر 3 نوع سلول بنیادین، اساس یک رویان کامل را شکل داده‌اند. برای اولین بار، ساختار رویان-مانندی که آنها ساخته‌اند، قادر به گاسترولاسیون (لایه زایی) است؛ مرحله‌ای حیاتی که طی آن رویان به 3 لایه تقسیم می‌شود تا سرنوشت آینده سلول‌هایش مشخص شود.

فقط بعد از گاسترولاسیون است که یک رویان می‌تواند رشد کرده و به یک جنین زیست‌پذیر با تمام بافت‌ها و اعضایی که سر جایشان هستند، تبدیل شود.


اولین جنین مصنوعی از سلول‌های بنیادین خلق شد

پروفسور زرنیکاگوئتز می‌گوید: «در مراحل طبیعی رشد رویان، گاسترولاسیون دقیق فقط زمانی امکان‌پذیر است که شما هر 3 نوع سلول بنیادین را داشته باشید. برای نوسازی این حرکت ترکیبی، ما محبور بودیم سلول بنیادین سوم را که غایب بود، اضافه کنیم. وقتی ژلاتینی که در مراحل قبلی استفاده کرده بودیم، با سومین سلول بنیادین جایگزین کردیم، توانستیم ساختاری بسازیم که رشدش به طور حیرت انگیزی موفقیت‌آمیز بود».
 
اولین جنین مصنوعی از سلول‌های بنیادین خلق شد

رویان‌های مصنوعی در مراحل گاسترولاسیون و تبدیل شدن به 3 لایه اساسی بدن به نام‌های اندودرم، مزودرم و اکتودرم مشاهده شدند.
سلول‌های اندودرم که داخلی‌ترین لایه است، مشغول ساخت سیستم گوارش، کبد، لوزالمعده و بخش‌های داخلی ریه‌ها می‌شود.

مزودرم که لایه وسطی است، دستگاه گردش خون، سطح ریه‌ها، اسکلت و سیستم ماهیچه‌ای را شکل می‌دهد. خارجی‌ترین لایه هم که همان اکتودرم است، وظیفه‌اش ساخت موها، ناخن‌ها، پوست و سیستم عصبی است.

منبع: IrishExaminer

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید


نظر شما
login captcha
2788

پربازدیدترین ها

نماد سال 1404 و طالع بینی سال مار

نوشته

2 هفته پیش
|
25981 بازدید

تفاوت حرکت جنین دختر و پسر

نوشته

2 هفته پیش
|
2625 بازدید

فیلم و سریال‌های نوروز ۱۴۰۴

نوشته

2 هفته پیش
|
5416 بازدید

لحظه تحویل سال 1404

نوشته

2 هفته پیش
|
8621 بازدید