2783
 برای غذا دادن به نوزاد این باورها را کنار بگذارید

برای غذا دادن به نوزاد این باورها را کنار بگذارید

1397/05/01 بازدید2454
از 4 تا 6 ماهگی به بعد که مرحله دادن غذاهای کمکی به کودک شروع می‌شود، نگرانی و استرس مادرها و پدرها هم بیشتر می‌شود. اینکه کودک باید چه چیزی بخورد؟ کدام غذا را اول امتحان کند؟ و چه غذاهایی می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک در کودکان شود؟ و ده‌ها سوال دیگر نگرانی‌هایی است که ذهن والدین را درگیر می‌کند. این مسئله آنقدر مهم است که باعث شده افسانه‌های زیادی حول و حوش ماجرای غذا دادن به نوزاد شکل بگیرد؛ افسانه‌هایی که شاید اصلا مبنای علمی نداشته باشند و اتفاقا به ضرر کودک تمام شوند. در ادامه با سه باور نادرست آشنا می‌شوید.

با لمس غذایی خاص، آماده خوردن غذای جامد است

باور نادرست: اگر کودک دستش را به سمت بشقاب غذا دراز یا سعی کند غذایی را لمس کند، معنی‌اش این است که او آماده خوردن مواد غذایی جامد است.
 
غذا خوردن نوزاد از چند ماهگی

واقعیت: نشان دادن میل و اشتیاق به غذا نمی‌تواند نشان دهنده آماده بودن کودک برای خوردن غذای جامد نیست. هر چند بعضی از بچه‌ها ممکن است وقتی آماده خوردن غذای جامد می‌شوند، میل بیشتری هم برای امتحان کردنشان پیدا کنند. بنابراین استراتژی بهتر این است که به مجموعه‌ای از رفتارهای کودک در طی فرایند رشد توجه کنید تا ببینید آیا آمادگی غذا خوردن دارد یا نه. از جمله رفتارهای قابل اتکای کودکان در این زمینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  •  کودک می‌تواند صاف بنشیند بدون اینکه بیفتد.
  • کودک شما وقتی قاشق غذا را به سمتش می‌برید، دهانش را باز می‌کند یا حتی سرش را برای گرفتن قاشق جلو می‌آورد.
  • وقتی شما مشغول غذا خوردن هستید، فرزندتان توجه و اشتیاق زیادی نشان می‌دهد.
  • وقتی احساس سیری می‌کند، رویش را برمی‌گرداند یا پشتش را به شما می‌کند تا نشان بدهد که دیگر نمی‌خواهد به غذا خوردن ادامه بدهد.
  • کودک دستش را به سمت بشقاب شما دراز می‌کند، یک تکه از غذا را برمی‌دارد و به سمش دهانش می‌برد.

اگر اول میوه بخورد، مدام دلش شیرینی می‌خواهد

باور نادرست: دادن میوه قبل از معرفی سبزیجات به کودک باعث می‌شود تا آخر عمر طبع شیرینی داشته باشد و میل به غذاهای شیرین یا به طور کلی شیرینی هیچ وقت دست از سرش بر ندارد.

واقعیت: معرفی سبزیجات و انواع و اقسام میوه‌ها به کودکان مرحله مهمی از رشد تغذیه‌ای آنهاست زیرا هر دو این گروه‌های غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی و انواع آنتی اکسیدان‌ها هستند که به رشد طبیعی کودک کمک می‌کنند. برای دادن میوه و سبزی به کودک مهم نیست اول کدامشان وارد برنامه غذایی فرزند شما شود، درواقع آن چیزی که اهمیت دارد این است که کودک چه میوه یا سبزیی را در چه زمانی شروع می‌کند. یادتان باشد یکی از میوه‌ها و سبزیجاتی که کودک در طول روز استفاده می‌کند باید جزو منابع غنی از آهن باشد زیرا در فاصله 6 تا 9 ماهگی کودک، ذخیره آهن بدن او به صورت طبیعی پایین می‌آید. در ضمن سعی کنید در ابتدا میوه‌ها یا سبزیجات را تک تک به کودک بدهید تا مطمئن شوید به هیچ کدام واکنش آلرژیک نشان نمی‌دهد و دچار حساسیت نمی‌شود. همچنین پس از معرفی میوه‌ها و سبزیجات به کودک می‌توانید برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی او، میوه یا تکه‌های سبزیجات را همراه ماست و غلات پخته یا جوی دو سر به کودک بدهید. طرز تهیه غذا برای شیرخواران 6 ماهه را در نی نی سایت بخوانید.

میوه خوردن نوزاد

مواد غذایی حساسیت‌زا را کلا حذف کنید

باور نادرست: بهتر است اصلا مواد غذایی را که ممکن است باعث ایجاد حساسیت شوند، به کودک ندهید تا او را در امان نگه دارید.

واقعیت: آکادمی پزشکی اطفال آمریکا در فوریه سال 2013 توصیه‌های خود را در زمینه تغذیه نوزادان به روز کرد. بر اساس این رهنمودهای جدید، معرفی مواد غذایی حساسیت‌زا مانند بادام زمینی، شیر، تخم مرغ، گندم، سویا، ماهی و... به اغلب کودکان مشکلی ندارد. البته بهتر است هیچ کدام از این مواد غذایی زودتر از موعد وارد برنامه غذایی کودک نشود. به عنوان مثال کودک تا قبل از یک سالگی اصلا شرایط گوارشی لازم را برای هضم شیر گاو ندارد. هیچ توصیه دقیق و یکسانی برای دادن مواد غذایی حساسیت‌زا به کودکان وجود ندارد ولی نباید فراموش کنید که به تاخیر انداختن بیش از حد هم می‌تواند ریسک بروز واکنش‌های آلرژیک را در کودکان افزایش دهد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها