2783
#دوشنبه‌ها با نی‌نی سایت بخوانید

#دوشنبه‌ها با نی‌نی سایت بخوانید

1397/05/01 بازدید394

کتاب حرف اضافی ممنوع

  • نویسندگان : دکتر دیل جاکوبس ، رنی گوردون جاکوبس
  • مترجم : مهدی قراچه داغی
  • انتشارات پیک بهار، 1395
  • قیمت نسخه کاغذی : 8500تومان
  • مخاطب : پدران و مادران و مربیان
امروزه در هر کتابفروشی، وقتی به قفسه کتاب‌های مربوط به روانشناسی و تربیت کودک نزدیک می‌شوید؛ شاید از دیدن تعدد و تنوع کتابهای این حوزه هیجان زده و مضطرب شوید. به عنوان والد یا مربی، ما دوست داریم بهترین عملکرد را داشته باشیم و با رفتار و گفتار بهترین الگو را برای کودکان خود فراهم کنیم. با توجه به دسترسی آسان و گسترده به انبوه مطالب مفید و آموزنده ، امکان خطا یا ندانستن را برای خود متصور نیستیم. هر کجا که در برخورد صحیح با فرزند خود در می مانیم؛ احتمالا ندای دورنمان شروع به سرزنش می کند.
دقیقا همین جا صبر کنید. نفس عمیق بکشید و به خود بگویید همین که من والد یا مربی جستجوگر و منعطفی هستم و همواره دنبال یافتن راه‌های بهتر برای برقراری ارتباط با کودکم می‌گردم و ذهنم را به روی تجربه‌ها و آموخته‌های جدید نبسته‌ام؛ یعنی دارم کارم را درست انجام می‌دهم.
نویسندگان کتاب "حرف اضافی ممنوع" معتقدند امروزه والدین و مربیان بسیار بیش از گذشته به اهمیت رفتار و کردار خود و اثر تربیتی آن بر کودکان واقفند. در واقع حجم اطلاعاتی که والدین دریافت می‌کنند و میل فزاینده آنها برای اینکه کامل‌ترین والد یا مربی باشند؛ باعث افزایش استرس و کاهش احساس کفایت آنها در توان فرزندپروری است. بنابراین نویسندگان کتاب معتقدند باید به والدین بیاموزیم موثر و موجز حرف بزنند و رفتار کنند. این مهم‌ترین گام در مدیریت روابط بین بزرگسالان در هر نقشی و کودکان است. واقعا لازم نیست برای اینکه اشتباه بودن کاری را به فرزند خود گوشزد کنیم؛ حجم زیادی اطلاعات و اخلاقیات درباره آن رفتار را برای او توضیح دهیم. این کار هم از حوصله و هم از توان پردازش ذهنی کودک خارج است. باید تمرین کنیم و بیاموزیم که واضح و کوتاه سخن بگوییم. این کتاب به شکلی ساده و واضح نشان می‌دهد چرا کودکان به حرف‌هایمان توجهی ندارند و گاهی همه اقدامات تربیتی ما موثر واقع نمی‌شود. برای هر پدر و مادری بسیار سخت است که وقتی با بی‌توجهی فرزندش نسبت به حرف خود روبرو می‌شود؛ عصبانی یا غمگین نشود و مدام از خود نپرسد که کجای کار را اشتباه انجام داده است. نویسندگان معتقدند که والدین امروزه بر خلاف نسل گذشته خود که فقط به شکل دستوری و با تحکم با کودکان حرف می‌زدند؛ دچار افراط در حرف زدن و نطق کردن شده‌اند و در نهایت با خشم و استیصال، در برابر کودک خود رفتار کرده‌اند.
این کتاب در 23 بخش کوتاه، به شما نشان می‌دهد در موقعیت‌های گوناگون، بهترین شکل حرف زدن و برقراری ارتباط یا تنبیه کردن کودک چگونه باید باشد. در هر بخش نیز مثال‌های جذابی از موقعیت‌های واقعی و بسیار تکراری که در هر خانواده و فرهنگی رخ می‌دهند را توصیف می‌کند و رفتار موثر و استاندارد والدین را نیز توضیح می‌دهد. در برخی بخش‌ها که مشکلات هم در ارتباط با کودکان و هم نوجوانان پیش می‌آید، برخورد صحیح با هر دو گروه سنی را توضیح داده است.
حتما همین الان فکر کردید که کتابی با چنین موضوع جذابی باید قطور باشد و برای مطالعه آن به زمان زیادی نیاز دارید. خوشبختانه اشتباه کرده‌اید. خود نویسندگان کتاب نیز به ایده مختصر و مفید صحبت کردن پایبند بوده‌اند و این کتاب خوب فقط 125 صفحه دارد. پس این کتاب را به قفسه کتاب‌های تربیتی خود اضافه کنید. اطمینان دارم از خواندن و اجرای دستورالعمل‌های آن به نتایج ملموس و خوبی در تربیت و اصلاح رفتار دلبندان خود دست خواهید یافت و آن را به دیگر پدرها و مادرها هدیه خواهید کرد.

معرفی کتاب

 کتاب چرا دعوا می کنی؟

  • نویسنده : پت توماس
  • تصویرگر : لسلی هارکر
  • مترجم : سارا وطن آبادی
  • انتشارات فنی ایران، 1395
  • قیمت نسخه کاغذی : 4000تومان
  • مخاطب : کودکان بالاتر از 4سال
کتاب حاضر از مجموعه کتاب‌های نردبان است که به آموزش مهارت های زندگی به کودکان می‌پردازد. ابتدا نویسنده به دلایل خشمگین و عصبانی شدن و سپس برآیند آن یعنی دعوا می‌پردازد. او نشان می‌دهد که موقعیت‌های بسیاری وجود دارند که در آن امکان بروز دعوا، پرخاشگری و حتی کتک کاری وجود دارد. گاهی خود کودک نمی‌خواهد وارد این روند شود؛ ولی توسط دوستان و همکلاسی ها پایش به مشاجره یا دعوایی باز می شود. گاهی هم کودک شاهد دعوا و پرخاشگری بین دیگر کودکان یا بزرگسالان است. در هر صورت امکان آن وجود ندارد که دعوا کردن و پرخاشگری را از زندگی کودک حذف کنیم و البته لزومی هم به انجام این کار نیست. چرا که والدین و مربیان باید کودک خود را برای زندگی در شرایط عادی فردی و اجتماعی آماده کنند و به او مهارت های لازم در مدیریت رفتار را بیاموزند.
کودک می‌آموزد که در هنگام عصبانیت بهترین نوع برخورد چیست. کتاب اصلا کودک را به عصبانی نشدن تشویق نمی‌کند و به کودک می‌آموزد که در برخی موارد لازم است که عصبانیت و جریحه دار شدن احساسات و عواطف خود را نشان بدهیم و از خودمان محافظت کنیم. اما پرخاشگری نامتناسب با موقعیت، یا کتک زدن و ناسزا گفتن و آسیب رساندن به خود و دیگران یا محیط پیرامون، دیگر محافظت از خود محسوب نمی‌شود.
کودک یاد می‌گیرد که می‌توان عصبانی شد و از دلایل عصبانیت حرف زد و اینگونه از مرزها و حساسیت‌های خود دفاع کرد. این تمرین حرف زدن به هنگام عصبانیت و بیان احساسات و عواطف منفی، بهترین تمرین در مدیریت خشم و پرخاشگری است. البته باید به خاطر داشته باشیم که کودک ما ابتدا این فرآیند را از ما می‌آموزد و به تدریج که یاد می‌گیرد هیجان‌های منفی خود را بشناسد، می‌تواند به حرف زدن درباره آنها بپردازد. بنابراین لازم است والدین و مربیان در خانه و مهدکودک و مدرسه، هنگام بروز نارضایتی یا مشکل بین بچه‌ها، ابتدا آنها را آرام کنند و احساسات منفی آنها را به رسمیت بشناسند. سپس به او یاد بدهند درباره دلیل عصبانیت خود حرف بزند و راه‌های ابراز سالم آن را با او تمرین کنند.
کودک در این کتاب می‌آموزد که زندگی پر از موقعیت‌هایی است که ممکن است عصبانی شود و احساس کند که حقش پایمال شده است. کتاب توصیه‌هایی دارد مبنی بر اینکه چگونه رفتار کند تا کمتر در معرض چنین موقعیت‌هایی قرار گیرد و خودش هم از آسیب وارد کردن یا آزار دادن دیگران دوری بجوید.
در پایان نیز توصیه‌های کارآمد و مفیدی برای استفاده هر چه بهتر از کتاب و انتقال مفاهیم آن به والدین و مربیان ارائه شده است.
تصویگری این کتاب نیز بسیار زیبا و گویا است و با اینکه متن کتاب داستانی و قصه گو نیست؛ تعریف کردن تصاویر برای کودک کشش کافی خواهد داشت.
 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها