2783
#دوشنبه‌ها با نی‌نی سایت بخوانید

#دوشنبه‌ها با نی‌نی سایت بخوانید

1397/04/11 بازدید319

کتاب تسلی بخشی های فلسفه

  • نویسنده : آلن دوباتن
  • مترجم : عرفان ثابتی
  • نشر ققنوس؛1396
  • قیمت نسخه کاغذی:19هزار تومان
  • قیمت نسخه دیجیتال : 10800تومان
  • قیمت نسخه صوتی : 10هزارتومان
  • مخاطب : بزرگسالان
زندگی در کنار شیرینی ها و کامرانی های خود، همواره قدرت ذهنی و توان روحی ما در مواجهه با مصایب و مشکلات را محک می زند. سبک اندیشیدن و جهان بینی هر فرد، کنش و رویکرد او را در برابر مشکلات مشخص می کند. برای فهمیدن اینکه چه سبکی را درمواجهه با مشکلات بر می گزینیم؛ می توان به احساسات و عملکردمان در برابر آخرین موقعیت سخت زندگیمان نگاهی دقیق کرد. آیا از آن دسته افرادی هستیم که ترجیح می دهیم تا آخرین لحظه وجود مشکل را کتمان کنیم؟ یا فعالانه دنبال راه چاره می گردیم. شاید هم مدام در پی چک کردن همه چیز و همه کس برای مقابله با بروز مشکلات و به صفر رساندن احتمال شکست ها و خطاها هستیم. ممکن است از آن دسته افرادی باشیم با مشورت و ارزیابی راه حل های ارائه شده توسط دیگران، با مشکلات مواجه می شویم. در هر صورت نوع برخورد ما نشان می دهد که ذهن ما چه سازوکاری برای برخورد با سختی ها دارد.
مهم آن است که بدانیم در برابر انواع گوناگون مشکلات، باید سبک بخصوصی از اندیشیدن و چاره جویی را بکار بست. آلن دوباتن، نویسنده و فیلسوف زندگی روزمره است. او فلسفه را از کلاسهای سنگین و سخت دانشگاهی، به زندگی روتین و مشکلات آن آورده است. فیلسوفان را از اعماق تاریخ و کتابخانه ها، به مواجهه با مشکلات روزمره ما دعوت کرده است؛ و نشان می دهد چه سبکی از اندیشیدن فلسفی، می تواند ما را از فشارهای مضاعف مشکلات زندگی روزمره برهاند. او بدون تعصب بر نوع خاصی از نگرش و جهان بینی، به ما نشان می دهد که برای هر وضعیت غیرعادی، می توان نوع خاصی از اندیشیدن و تحلیل را بکار برد که بهترین تاثیر را داشته باشد.
کتاب در شش بخش جداگانه به بررسی نگرش های فلسفی در مواجهه با عدم محبوبیت، کم پولی، ناکامی، ناتوانی و نابسندگی، قلب شکسته و سختی ها می پردازد. در هر بخش با بررسی نظر یک فیلسوف، به ما نشان می دهد که بخشی از درد و رنج ما، فارغ از ماهیت مشکلات، به سبک اندیشیدن و چیزی که در ذهن ما اتفاق می افتد؛ مربوط است.
مثلا در مواجهه با عدم محبوبیت، با نظرات سقراط آشنا می شویم. سقراط معتقد است چیزی در زندگی وجود ندارد که مصون از تردید و تعقل باشد. نباید به دلیل ترس از دشمنی دیگران، از شک کردن درباره وضعیت موجود بهراسیم. چرا که کسی که فقط دنبال کسب تایید و اطمینان دیگران است؛ حتما امیال و افکار اصول خود را نادیده خواهد گرفت و مجبور است بر اصول مورد قبول خود پا بگذارد. چنین است که مدام اندیشیدن به همئاره محبوب بودن، مانع رشد و شکوفایی فردی می شود.
در ادامه با نظرات اپیکور در برابر بی پولی آشنا می شویم. یاد می گیریم سنکا چه سبکی از اندیشیدن را در برابر یاس و ناامیدی تجویز می کند. هنگامی که احساس ناتوانی و بی کفایتی می کنیم؛ مونتنی راهنما و دوست ماست. کسانی که قلبی شکسته دارند و دچار فراق و حرمان، همراه شوپنهاور می شوند؛ و در پایان، نیچه به ما نشان می دهد در برابر سختی ها و دشواری ها چه باید کرد.
این کتاب، یکی از بهترین مشوق ها برای شروع مطالعات فلسفی عمیق تر است. با زبانی ساده، همراه با مثال های فراوان و نیز توصیف آثار هنری و بیان تاریخی مرتبط با زندگی و نظر فلاسفه مذکور، کاملا ذهن را درگیر نوع جدیدی از اندیشیدن و تحلیل موقعیت ها می کند و پنجره ای بزرگتر پیش چشمان ما می گشاید. اگر پیش از این نیز از شروع مطالعه یک کتاب فلسفی واهمه داشتید؛ یا فکرمی کردید خواندن یک کتاب فلسفی سخت و حوصله سربر است؛ آلن دوباتن شما را شیفته نوع نگاه و قلم خود خواهد کرد.
  
معرفی کتاب تسلی بخشی های فلسفه

کتاب داستان یک دوستی

  • نویسنده : دنیل کرک
  • ترجمه : محبوبه نجف خانی
  • نشر آفرینگان، 1395
  • قیمت نسخه کاغذی : 5هزار تومان
  • قیمت نسخه دیجیتال : 2500تومان
  • مخاطب : کودکان بالای 4 سال
سام، موشی است که پشت قفسه کتاب های مرجع کودکان در یک کتابخانه زندگی می کند؛ وسالهاست که شب تا صبح بیدار می ماند و کتاب می خواند. او تا به حال چندین کتاب هم برای بچه ها نوشته است. ولی نه کارکنان کتابخانه و نه بچه هایی که عاشق کتاب خواندن هستند؛ تا به حال با سام آشنا نشده اند.
در کتابخانه فعالیت های هیجان انگیزی برای تشویق بچه ها به کتابخوانی و انجام فعالیت های مشترک و گروهی انجام می شود و همه بچه هایی که عضو کتابخانه هستند؛ با شور و شوق در این برنامه ها شرکت می کنند. تا اینکه خانم فارستر به بچه ها پیشنهاد می کند دو نفری یک کتاب بنویسند و تصویرگری کنند. همه بچه ها با دوستان صمیمی خود، تیم های دونفره تشکیل می دهند و برای انتخاب موضوع هیجان زده هستند. اما یکی از بچه ها که پسری به نام تام است؛ هیچ هم گروهی ای ندارد و مجبور است با خانم فارستر کار کند. تام که بین بچه ها دوست صمیمی ندارد، روزی دفتر یادداشت سام و رد پای او را که تا قفسه کتاب های مرجع دنبال می کند. او می فهمد که سام یک موش خجالتی است و برای دوست شدن با او پیشقدم می شود. هر روز یک خوراکی خوشمزه جلوی سوراخ لانه او می گذارد ولی سام که می ترسد تام وقتی از هویت او مطمئن شود او را لو بدهد و زندگی آرام و خوش او از دست برود هیچ توجهی به خوراکی ها نمی کند. اینجا است که تام فکر می کند و کاری می کند که باعث آغاز دوستی خاص او و سام می شود.
تام که پسری تنها در کتابخانه است؛ آنقدر دقیق و کنجکاو است که به نشانه های حضور سام دقت می کند و پیش از همه متوجه هویت سام می شود. اما سعی می کند خودش را وارد دنیای سام کند و با یک دوستی عجیب و خاص، دنیای خود را گسترش دهد. کتاب حاوی نکات جالب و تصاویر زیبا و شکیل برای کودکان است. به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که با تحیل و خلاقیت خود کتاب بنویسند و تصویرگری کنند. به آنها می آموزد که تجربه ها و اتفاقات ساده زندگی نیز قابلیت توجه و انتقال و جذابیت دارند؛ و بر اهمیت کتاب و کتابخوانی در گسترش دنیای کودک تاکید می کند.

ارسال نظر شما

login captcha

من این کتاب رو میخوام

2788

پربازدیدترین ها