2783
خطرات پیرسینگ بدن از زبان متخصص پوست و مو

خطرات پیرسینگ بدن از زبان متخصص پوست و مو

1397/04/07 بازدید2522
توجه به زیبایی به خصوص برای زنان همواره امری مهم تلقی می‌شود و زنان در تمامی ادوار تاریخ نسبت به جوان و زیبا نگه داشتن خود در تلاش بوده‌اند. یکی از روش‌های زیباسازی استفاده از زیورآلات است و برای استفاده از برخی از زیورآلات مانند گوشواره نیازمند تغییرات کوچک فیزیکی در بدن هستیم. پیرسینگ این روزها بسیار مورد توجه جوانان قرار گرفته و استفاده از زیورآلات مخصوص به آن به امری عادی بدل شده است به طوری که این روزها حتی اگر دهان یا گوشه ابروی کسی را دارای پیرسینگ ببینیم چندان متعجب نمی‌شویم. شاید به همین دلیل است 28 ژوئن (7 تیر) روز جهانی پیرسینگ نامگذاری شده است. اما آیا استفاده افراطی از زیورآلات با پیرسینگ ممکن است به بدن‌مان آسیب بزند؟ یا ناحیه‌هایی از بدن را که پیرسینگ کرده‌ایم دچار عفونت یا مشکل کند؟ برای رسیدن به جواب این سوالات سراغ «دکتر سیدمسعود داودی، متخصص پوست و مو» رفته و از ایشان درباره پیرسینگ و خطرات احتمالی آن برای بدن سوال کرده‌ایم.

پیرسینگ زمینه ساز عفونت و آلرژی

دکتر داودی در پاسخ به این سوال که پیرسینگ به صورت کلی چه عوارضی ممکن است برای بدن داشته باشد می‌گوید:«پیرسینگ یا همان کاشتن یا آویزان کردن زیورآلات به پوست طبیعتا به عنوان یک جسم خارجی می‌تواند عاملی محرک برای تحریک پوست باشد. مهم‌ترین اتفاقی که ممکن است برای بدن با وجود پیرسینگ بیفتد این است که شخص دچار حساسیت و آلرژی به فلز یا ماده‌ای که در زیورآلات استفاده شده، بشود. چنین حساسیتی ممکن است در روزهای اول برای فرد مشکل خاصی به وجود نیاورد اما کم کم ممکن است علایم آلرژی خودش را نشان دهد. علایم آلرژی معمولا به صورت تورم، قرمزی یا خارش خودش را نشان می‌دهد و در صورت ادامه استفاده از زیورآلات این علایم شدیدتر هم خواهند شد. یکی دیگر از مشکلاتی که به خاطر حضور جسم خارجی در بدن ممکن است اتفاق بیفتد عفونت است. عفونت نیز ممکن است در ساعت‌ها و روزهای اولیه به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی توسط انجام دهنده پیرسینگ بروز کند یا به مروز زمان خودش را نشان دهد. در واقع وجود شی خارجی در بدن زمینه را برای رشد میکروب‌ها فراهم کرده و در نهایت به عفونت منجر می‌شود. ممکن است بیمار در روزها و حتی هفته‌های اولیه دچار مشکل نشود اما به مرور تظاهرات عفونت در بدن آشکار شود. علایم عفونت نیز به شکل قرمزی، دردناک شدن محل پیرسینگ و ترشح چرک خود را نشان می‌دهد. اگر تتو یا پیرسینگ دارید خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

پیرسینگ برای بینی و خطرات

پیرسینگ و خطرات آن در دوران بارداری

دکتر داودی در گفتگو با نی‌نی سایت درباره خطرات احتمالی پیرسینگ در دوران بارداری می‌گوید:«به طور کلی پیرسینگ ممکن است عوارض فیزیکی نیز به دنبال داشته باشد. برای مثال ممکن است پیرسینگ به لباس و وسایلی که به صورت روزمره با پوست تماس دارند گیرکرده و منجر به آسیب رسیدن پوست شود. در مورد پیرسینگ دهان ممکن است حتی خطر پارگی پوست را به همراه داشته باشد. در مورد خانم‌های باردار هم به دلیل تغییرات فیزیکی مانند بزرگ شدن شکم و کشیده شدن پوست این احتمال وجود دارد که به صورت خود به خود پارگی پوست اتفاق بیفتد. در چنین مواقعی معمولا مادران باردار دچار مشکلاتی می‌شوند و حتی ممکن است لازم باشد از جراحی‌های کوچک و بخیه زدن برای ترمیم پوست استفاده شود.
دکتر داودی در ادامه می‌گوید:«زمان بارداری باید تا حد ممکن از استفاده از داروها پرهیز کرد ولی اگر مادر باردار در اثر پیرسینگ دچار عفونت شود ناچار خواهیم بود آنتی‌بیوتیک را توام با ریسک و خطر برای بیمار تجویز کنیم. بنابراین بهتر است از کارهایی که ممکن است در زمان بارداری مادر را دچار مشکل و نیازمند به استفاده از دارو کند، اجتناب کرد. پیرسینگ کاری غیرضروری است و اگر به واسطه این کار برای مادر مشکلی به وجود بیاید در واقع مادر جنین را به دلیل مساله‌ای غیرضروری در معرض ریسک و خطر قرار داده است.

چه نقاطی از بدن بیشترین و کمترین آسیب را از پیرسینگ می‌بینند

دکتر داودی در گفتگو با نی‌نی سایت درباره نقاط کم‌خطر و پرخطر برای پیرسینگ می‌گوید: «قرن‌هاست که بشر پیرسینگ را در لاله گوش انجام می‌دهد و همواره در ادوار تاریخ زنان و حتی مردان از گوشواره استفاده کرده‌اند. طبیعتا در زمان‌های قدیم هم کسانی بوده‌اند که به ذهن‌شان خطور کرده پیرسینگ را در نقاط دیگر بدن امتحان کنند و به دلیل همین عوارض بوده است که قرن‌ها پیرسینگ تنها مختص به لاله گوش بوده است. کمترین عارضه و خطر نیز در مورد پیرسینگ همین لاله گوش است البته همانطور که اشاره کردم کمترین خطر مربوط به این بخش است اما حتی لاله گوش هم برای پیرسینگ بی‌خطر و عاری از عوارض نیست و ممکن است برخی از افراد در همین ناحیه دچار آلرژی و عفونت شوند. لاله گوش بافتی کم‌خون دارد و ارتباطش با سیستم داخلی بدن کمتر است اما نقاط دیگر بدن مانند شکم که دائم با لباس در تماس است یا دهان که مدام در معرض رطوبت و مخاط دهان است مخاطرات بسیار بیشتری دارد. از همه این موارد بدتر و خطرناک‌تر پیرسینگ چشم است که بینهایت ریسک بالایی دارد چراکه عفونت‌های چشمی به سرعت به قسمت‌های عقب کره چشم سرایت کرده و کمی در تاخیر درمان این عارضه می‌تواند حتی به از دست دادن چشم منجر شود. بنابراین می‌توان گفت به جز لاله گوش که نسبتا کم خطر است پیرسینگ در سایر نقاط بدن با عوارض و مخاطراتی روبرو خواهد شد و اصلا توصیه نمی‌شود.

پیرسینگ گوش و خطرات احتمالی
 

پیرسینگ و خطر رماتیسم قلبی

دکتر داودی در پایان گفتگو در پاسخ به این پرسش که آیا پیرسینگ می‌تواند فرد را دچار حمله یا سکته قلبی کند می‌گوید:«ارتباط مستقیمی بین پیرسینگ و سکته قلبی وجود ندارد اما برخی از عفونت‌ها و سموم ممکن است فرد را دچار رماتیسم قلبی کنند. در واقع پیرسینگ مستقیما فرد را دچار سکته نمی‌کند اما در مراحل ثانویه و در صورت گسترش عفونت قلب نیز در معرض خطر قرار گیرد. تقریبا از هر سه نفر یک فرد دچار بیماری خفیف و نهفته‌ای به اسم پرولاپس دریچه میترال است و افرادی که این بیماری نهفته را دارند مستعد هستند که حتی اگر گهگاهی عفونت وارد گردش خون‌شان شود روی دریچه قلب تجمع کند و فرد را به مروز زمان دچار مشکل کند. در واقع افرادی که پیرسینگ انجام می‌دهند در معرض ریسک عفونت‌های مکرر قرار می‌گیرند که ممکن است گهگاهی وارد گردش خون شود و فرد را دچار مشکل کند.
 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها