روغن نباتی با ویتامین دی مفید است؟
نی نی سایت: روغنهای حاوی ویتامین دی این روزها بازار داغی دارد و تبلیغات زیادی هم برای آنها می شود. روغنهایی که ادعا می شود تضمین کننده سلامت بدن هستند. دکتر موسی صالحی پژوهشگرعلوم تغذیه، درباره این روغنها به ایرنا گفت:« حتی اگر این ادعا درست باشد مقدار ویتامین D موجود در یک قاشق روغن بسیار ناچیز است و نمی تواند برای بدن فایده ای به همراه داشته باشد. اگر این روغن برای سرخ کردن استفاده شود ساختار ویتامینD در دمای بالای 200 درجه به طور کامل می شکند و نابود می شود و چنین تغییراتی بشدت به سلامت بدن آسیب می زند.» صالحی در ادامه گفت:«اغلب کارخانه های روغن نباتی در محصولات خود از روغن پالم استفاده می کنند که هر بطری روغن این کارخانه ها تا 90 در صد روغن پالم دارد و غنی سازی پالم با ویتامین D از مضرات پالم نمی کاهد. مساله اصلی این است که روغن نباتی وقتی برای سرخ کردن به کار برده می شود به شدت خطرناک می شود یعنی در فرایند سرخ کردن با هر روغنی که باشد، تولید آکریل آمیدها اتفاق می افتد که سرطان زا است.تبدیل روغن به چربی اشباع، تولید کلسترول را بالا می برد و همچنین به رسوب در مجاری قلبی و مویرگ های مغزی می انجامد که این به معنای بالارفتن احتمال سکته قلبی و مغزی است که این عوارض در فرایند سرخ کردن و استفاده از روغن نباتی آشکار است».