نبات سالهاست که در خانوادههای ایرانی نقشی بسیار مهم داشته و یکی از اقلام اساسی خانوارها به حساب میآید. در سالیانِ دور اعتقاد مردم ایران این بوده که شکر در نوعی فرآیند معنوی، ناخالصیها را از خود دور کرده و به همین علت به عنوان نماد شادمانی از آن استفاده شده است.
اما ایرانیان شاید جزو اولین اقوامی هستند که به رمز و راز و ظرافت تبدیل شکر به کریستال نبات دست یافتند. در این فرآیند زنجیرهی مولکولیِ شکر میشکند و طبع آن را از سرد به گرم تبدیل و آنرا خالص و پر حرارت میکند.
خوشیُمنی استفاده از نبات تا به حدی در ذهن ایرانیان بارور است که یکی از اجزای همیشگی سفرهی عقد در ایران نبات بوده که این سنت تا بهحال هم ادامه دارد. به عبارت دیگر نبات، میراث چند هزار ساله مردم ایران است که تنها به مصرف غذایی و دارویی محدود نمیشود.
حتماً تا به حال با این مشکل مواجه شدهاید که فرزند شیرخوارِ شما دچار دلدرد و سردی میشود و بیوقفه گریه میکند. این موضوع هم برای شما و هم برای کودک بسیار ناراحتکننده خواهد بود. شیر مادر غنیترین ماده غذایی برای نوزادان است، از این رو اهمیت تغذیه در دوران شیردهی برای مادران به اندازه دوران بارداری و حتی بیش از آن مورد توجه است. تغذیهی مادر در دوران شیردهی باعث میشود که ترکیبات و طبع و طعم شیر متفاوت شود. خوردن برخی از خوراکیها در رژیم غذایی دوران شیردهی باعث میشود نوزاد از خوردن شیر مادر امتناع کند یا در صورت خوردن شیر دچار نفخ و دل درد شود. رژیمی که برای مادر به صورت عام در نظر گرفته میشود فاقد منابع لازم برای تغذیهی کودک است و باید با تحقیقات و دقت بیشتری انتخاب شود.
بهتر است بدانید که نبات به دلیل کریستالیزاسیون و طبع گرمی که دارد میتواند مشکل سردی و در اغلب موارد دلدرد کودک را رفع کند و همچنین میتواند تاثیر مثبتی در خلق و خوی مادر داشته باشد.
با اینکه در سنت صدها سالهی ما دادن قنداغ (یا نبات داغ) به نوزاد مرسوم بوده، اما امروزه برخی از پزشکان توصیه میکنند که نوزادان تا 6 ماهگی هیچ گونه از انواع شیرینی را نخورند. مادرانی که در دوران شیردهی هستند، می توانند با متعادل کردن آنچه می خورند و مینوشند، شیر خود را برای نوزاد مطبوع تر و متعادلتر کنند.
اما از قدیم گفتهاند که هر گردی گردو نیست، امروز هم هر نباتی، نبات سالم نیست!
در تهیه و استفاده از نبات باید نکات مختلفی را از نظر گذراند که مهمترینِ آن مسائل بهداشتی است. برخی از پزشکان معتقدند که نباتهای فلهای و بستهبندی نشده، به دلیل برخوردار نبودن از امکانات و در نظر نگرفتن بسیاری از موارد و نکات بهداشتی و همچنین وجود بلانکیت در ساختارشان که مصرف مداوماش میتواند به سرطان بینجامد، انتخاب مناسبی نیست. نبات بستهبندی به دلیل اینکه بدون دخالت دست انسان تا رسیدن به مشتری مسیر استاندارد و فرآیند بهداشتی را طی میکند، بهترین انتخابِ جانبی برای مادران در دوران شیردهی محسوب میشود.
لازم به ذکر است که از نبات به عنوان درمانِ خانگی بسیاری از بیماریها استفاده میشود و به همین علت است که تولید سالم آن اهمیت زیادی دارد. این اهمیت در شهر مشهد و استان خراسان رضوی از سایر مناطق کشور بیشتر است چراکه خرید زعفران و نبات در مشهد نه تنها به عنوان کالای مصرفی بلکه به عنوان سوغات نیز استفاده میشود.
میتوان گفت دغدغهی تولید نبات سالم در خراسان رضوی چند سالیست که تا حدودی رفع شده، چرا که کارخانهی نبات سحرخیز که در این استان قرار گرفته با تجهیزاتی مدرن و کاملا متناسب با تولید نبات استاندارد، به تولید این محصول مبادرت ورزیده است. سالهاست که "سحرخیز" بهعنوان برترین عرضهکنندهی زعفران در کشور مشهور بوده اما از سال 91، از آنجا که به تولید صنعتی و کاملا پیشرفته باور داشته، به تامین سرمایه و تاسیس کارخانهی نبات پرداخت. در این 7 سال، سحرخیز توانسته با استفاده از امکانات و دقت نظری که در تولیدات خود دارد، 5 سال متوالی بهعنوان واحد نمونهی کشور بدرخشد و هزاران شاخه نبات طلایی، سالم و خالص را به خانههای مردم بفرستد.
شما با استفاده از کد معرف ninisite در زمان ثبتنام میتوانید ضمن دریافت اعتبار هدیه، انواع زعفران، نبات، دمنوش گیاهی، چای، عسل، عرقیات و ادویه را با بالاترین کیفیت از SaharkhizLand.com سفارش دهید.