نی نی سایت: محققان دانشگاه ساسکس متوجه شدهاند سرعت فرسودگی مغز در افراد افسرده بیشتر است و احتمال از دست دادن حافظه و بروز اختلالات تفکر را در این افراد افزایش میدهد.
بر اساس نتایج 34 مطالعه بر روی 71 هزار نفر که علائم افسردگی داشتند، عملکرد مغز افراد افسرده در دوران میانسالی و پیری بدتر از کسانی است که چنین شرایطی را ندارند.
مطالعه دیگری که در دانشگاه کلمبوس نشان داده است از دست دادن قدرت شنوایی، سرعت زوال مغز را افزایش میدهد چون مغز تلاش وافری برای متوجه شدن حرف دیگران به کار میگیرد.
افرادی که شنوایی نرمالی دارند، از یک سمت نیمکره مغز برای تحلیل صداها استفاده میکنند اما کسانی که مشکل شنوایی دارند، در هر سنی که باشند، مجبور به استفاده از دو نیمکره مغزشان هستند.
از دست دادن قدرت شنوایی و آسیب به این بخش مهم از بدن، سبب میشود تا مغز انسان مجبور به تلاش بیشتر برای تمرکز و انجام کارها شود.
از آنجا که صدای بلند موسیقی در هدفون یا کنسرتها میتواند مشکلاتی برای شنوایی افراد جوان ایجاد کند و تلاش شدیدتر مغز برای شنیدن و درک صداها میتواند باعث تخلیه منابع مغز شود و این اتفاق، مساوی است با بروز اختلالات شناختی در افراد کمتر از 50 سال!
با توجه به تحقیقات جدید، افرادی که به موسیقی با صدای بلند گوش میدهند یا دچار افسردگی میشوند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به زوال عقل باشند.
دو مطالعه نشان دادهاند که اختلالات سلامت روان و کاهش شنوایی میتواند مغز را فرسوده کند و احتمال ابتلا به آلزایمر را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهند بیش از 300 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به افسردگی هستند.
همچنین 466 میلیون نفر نیز در معرض کم شنوایی قرار دارند که هر دو گروه به شدت در معرض ابتلا به بیماری زوال عقل قرار دارند.
این محققان امیدوارند نتایج مطالعه اخیر باعث شود مردم بیشتر از خود مراقبت کنند و برای کاهش آمار ابتلا به آلزایمر تلاش کنند؛ بر اساس آمارهای موجود، بیش از 850 هزار نفر از سالمندان انگلیسی مبتلا به آلزایمر هستند و این رقم در مقایسه با جمعیت این کشور، بسیار زیاد است.
منبع: DailyMail