2783
آبله مرغان در بارداری

آبله مرغان در بارداری

1397/01/20 بازدید23214
آبله مرغان در بارداری کم پیش می‌آید؛ اما در عین نادر بودن می‌تواند ایجاد مشکل کند. در این مقاله نی نی سایت به شما می‌گوید اگر با کسی که مبتلا به ویروس آبله مرغان است در ارتباط بودید، باید چه علایمی را در خود بررسی کنید تا بتوانید به موقع با پزشکتان تماس بگیرید. همچنین به سایر سوال‌های شما درباره آبله مرغان در بارداری پاسخ داده‌ایم.

آبله مرغان در بارداری خطرناک است؟

آبله‌مرغان یک بیماری عفونی است که توسط ویروسی به نام «واریسلا زوستر» به وجود می‌آید. بیشتر مردم وقتی کودک هستند به این ویروس مبتلا می‌شوند. اگر کسی یک بار به این ویروس مبتلا شود، به احتمال زیاد در برابر آن ایمن خواهد شد. اگر نمی‌دانید که در کودکی این ویروس را گرفته‌اید یا در مقابل آن ایمن هستید یا نه، می‌توانید از پزشکتان بخواهید برایتان یک آزمایش بنویسد.
اگر حامله‌اید یا احتمال حاملگی می‌دهید و متوجه شدید در مقابل آبله مرغان در بارداری مصون نیستید، بهترین کار این است که از ارتباط با افراد مبتلا دوری کنید وگرنه ممکن است نه تنها شما مبتلا شوید؛ بلکه جنین هم به این بیماری مبتلا شود. البته ریسک ابتلا بستگی دارد به اینکه شما در کدام مرحله‌ی حاملگی هستید، برای مثال شرایط آبله مرغان در بارداری سه ماهه سوم با سه ماهه اول متفاوت است.
در صورتی که مبتلا شدید و سریع تشخیص دادید، مراجعه به پزشک خطر ابتلا به این بیماری را کم خواهد کرد. ضمن اینکه می‌توانید با مشورت او از داروهایی برای درمان استفاده کنید.
به خاطر داشته باشید  اگر با کسی که آبله‌مرغان دارد تماس داشتید یا دانه‌های آبله مرغان را در بدنتان دیدید، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. 

علائم آبله مرغان در بارداری چیست؟

اولین علامت آبله مرغان در بارداری تب است. ممکن است علایمی مثل خستگی، سرفه یا آبریزش بینی هم داشته باشید. تا اینجا علایم شبیه سرماخوردگی است؛ اما معمولا  یک یا دو روز بعد از شروع تب یا آبریزش بینی روی بدنتان دانه‌هایی مشاهده می‌کنید که به سرعت ترشح پیدا می‌کنند. دانه‌های آبله مرغان اول در سر و گردن مشاهده می‌شوند و بعد در تمام بدن پخش می‌شوند. این دانه‌ها معمولا خارش زیادی دارند.

قانون پنج تا 15 دقیقه

آبله‌مرغان در بارداری یا در شرایط معمولی، بسیار آسان و فقط از طریق عطسه یا سرفه منتقل می‌شود. ویروس در بزاق یا مخاط بینی فرد مبتلا قرار دارد و از این راه انتقال پیدا می‌کند. ترشحات دانه‌های روی بدن فرد هم تا وقتی خشک نشده‌اند، عفونی هستند. فقط 15 دقیقه حضور داشتن در اتاق کسی که مبتلاست یا فقط پنج دقیقه حرف زدن چهره‌به‌چهره با او شما را به این ویروس مبتلا می‌کند. بنابراین به شدت مراقب باشید حتی اگر مجبور شدید با فرد ناقل یا مبتلا رو به رو شوید، نگذارید به پنج دقیقه بکشد و سریع‌تر محیط را ترک کنید. 
کسی که آبله‌مرغان دارد از دو روز قبل از اینکه دانه‌ها ظاهر شوند تا آخرین روزی که لکه‌ها هنوز خشک نشده‌اند، ناقل است. این دوره ممکن است حدود پنج روز طول بکشد. همچنین ممکن است ابتلا به ویروس تا بروز علائم از یک تا سه هفته طول بکشد.

زُنای بارداری

اگر قبلا آبله مرغان گرفته باشید، ممکن است به جای آبله مرغان در بارداری به زنای بارداری مبتلا شوید. ویروس آبله‌مرغان می‌تواند بعد از بهبود، برای سال‌ها در بدن انسان بماند. زُنا فعال شدن دوباره‌ی ویروس آبله‌مرغان است؛ با این تفاوت که زخمی شبیه آبله مرغان فقط  در یک نقطه از بدن اتفاق خواهد افتاد. 
ویروس زنا، ویروس آبله‌مرغان را هم در خودش دارد. بنابراین کسی که هرگز آبله‌مرغان نگرفته ممکن است آن را از کسی که زنا دارد بگیرد. البته انتقال ویروس از فرد مبتلا به زنا خیلی نادر است و به ندرت ممکن است با تماس با لباس فرد آلوده به زنا انتقال انجام شود.

آبله مرغان در اوایل بارداری خطرناک است یا اواخر آن؟

بیماری آبله‌مرغان در بزرگسالان به‌خصوص زنان باردار جدی‌تر است. به خاطر اینکه سطح هورمون بدنشان تغییر پیدا کرده است و سیستم ایمنی بدنشان متفاوت عمل می‌کند. این خطر در اوایل حاملگی کمتر است اما به مرور و بعد از هفته‌ی 20 افزایش پیدا می‌کند. اگر مبتلا به این ویروس هستید سریع پزشکتان را در جریان بگذارید. اگر در هنگام زایمان مبتلا به آبله مرغان در بارداری هستید، اتاقتان را جدا می‌کنند تا زنان دیگر را مبتلا نکنید.

آبله مرغان برای جنین خطرناک است؟

تاثیر آبله مرغان در بارداری روی جنین بسیار نادر است؛ اما متاسفانه می‌تواند خیلی جدی باشد. در 12 هفته‌ی اول حدود یک درصد از فرزندان مادران مبتلا و بین هفته‌ی 13 و 20 حدود 2 درصد از آن‌ها ممکن است دچار مشکلات رشد اندام، رشد مغز و به طور کلی رشد شوند. به علاوه آن‌ها ممکن است دچار مشکلات پوستی و چشمی هم شوند. تعداد زیادی از کودکانی که به این مشکلات دچار می‌شوند از بین می‌روند. عفونت بعد از هفته‌ی 20 خطر کمتری دارد؛ اما بروز مشکلات تا هفته‌ی 28 بارداری هم مشاهده شده است.

آبله‌مرغان در شیردهی مشکل‌زاست؟

اگر زنی در مقابل ویروس ایمنی داشته باشد، نمی‌تواند ویروس را به کودکش انتقال دهد؛ اما اگر زنی آبله‌مرغان داشته باشد، به احتمال زیاد کودکش هم به این مشکل مبتلا می‌شود. البته آبله مرغان در بارداری به علت نادر بودن آن، یکی از هفت مشکل شایع در دوران شیردهی محسوب نمی‌شود؛ اما نیاز به مشورت با پزشک دارد.
اگر کودک با شیر مادر تغذیه کند، از طریق آنتی‌بادی‌های موجود در شیر راحت‌تر با بیماری مبارزه می‌کند؛ چون خوشبختانه عفونت نمی‌تواند از طریق شیر منتقل شود. با وجود این باید با پزشک مشورت کرد و در صورت لزوم از تماس مستقیم با فرزند خودداری کرد. 

ارسال نظر شما

login captcha

اگر نسبت به آبله ‌مرغان ایمن نیستید، امکان تزریق واکسن آبله‌ مرغان در دوران بارداری وجود ندارد. به همین دلیل، بهتر است پیش از بارداری به پزشک مراجعه کنید تا معاینات لازم پیش از بارداری را انجام داده و در صورت نیاز، واکسن آبله ‌مرغان برای زنان باردار را از پزشک خود دریافت کنید.

سلام

مطلب خوب و کاملی بود

من اواخر هفته ۱۸ هستم و متوجه شدم آبله گرفتم

قبلبارداری دکتر رفته بودم و همه ی آزمایشهارو هم دادم، ولی هیچی راجع به واکس آبله نگفت، با اینکه از روی آزمایشام،اذعان کرد که آبله نگرفتم

الان برای فرزندم مشکلی پیش میاد؟

دکتر زنان هم رفتم، هیچ دارو و آمپولی تجویز نکرد.

نظر شما چیه؟چیکار کنم؟

@sadat_kh_g_n

سلام دوست عزیز اگر بیماری آبله مرغان گرفته اید  باید به متخصص بیماری های عفونی مراجعه نمایید تا برای شما دارو تجویز شود موفق باشید 

2788

پربازدیدترین ها