نی نی سایت: کمکم وقت
خانهتکانی و تمیزکاری از راه میرسد و مادرهای زیادی با نق زدن بچههایی روبهرو میشوند که حوصلهشان سر رفته و دلشان «دَدَ» میخواهد. حالا بیا و به این کودکان نازنین توضیح بده وقت بیرون رفتن نداری و باید به ماندن در خانه رضایت بدهند. پیشنهاد ما اما این است که به جای اینکه وقت بگذارید و بچهها را قانع کنید در خانه بمانند،
خانه تکانی با بچه ها را امتحان کنید.
1. خیمهشببازی با عروسکهای کاغذی
اهل نقاشی کردن و کشیدن طرحهای بامزه هستید؟ اگر جوابتان مثبت است که دستبهکار شوید و چند طرح بامزه عروسکی روی کاغذ بکشید و آنها را به فرزندتان بدهید تا رنگآمیزی کند. بعد با یک قیچی دورتادورشان را ببرید و بهعنوان عروسک کاغذی به بچهها تحویل دهید تا زمانی که شما مشغول خانه تکانی هستید، با آنها بازی کنند. اگر نمیتوانید نقاشی کنید میتوانید سراغ کتابهای رنگآمیزی شده قدیمی فرزندتان بروید. درصورتیکه فرزندتان به سنی رسیده که کار کردن با قیچی برایش بدون خطر است یک قیچی با لبههای گرد به او بدهید تا خودش دور عروسکهای جدیدش را ببرد و سرگرم شود.
2. بازی شناخت اعضای فامیل
نگذارید تکنولوژی جای روابط خانوادگی را برای فرزندتان بگیرد. از فرصت استفاده کنید. تعداد 9 عکس از اعضای مختلف خانواده را تهیه کنید و در ردیفهای سهتایی بچینید. اسم این اعضا و نسبتشان با فرزندتان را روی کاغذ بنویسید و داخل یک کیسه بیندازید. به تعداد عکسها هم مهرههایی به یک رنگ یا گیرههای کاغذ تهیه کنید. بازی اینطور انجام میشود که فرزندتان دستش را داخل کیسه میکند و نام اعضای خانواده را میخواند. (اگر هنوز خواندن بلد نیست شما این کار را برایش انجام دهید.) در ازای تشخیص درست هرکدام از عکسهای این اعضا، یک گیره یا مهره رنگی روی عکس میرود. بازی زمانی تمام میشود که سه عکس در یک ردیف با مهرهها پر شده باشند. با این بازی هم بچه ها سرگرم می شوند و هم
خانه تکانی می کنید.
3. درست کردن کارت تبریک ساده
فروشگاههای لوازمتحریر پر هستند از انواع و اقسام برچسبهای کارتونی، چسبهای اکلیلی و رواننویسهای نوک نمدی. کافی است چند تکه مقوای رنگی را به همراه چند عکس بریدهشده از روزنامه یا حتی نقاشیهای کتاب رنگآمیزی به فرزندتان بدهید و لوازمتحریر لازم را هم دم دستش بگذارید. از او بخواهید برای مادربزرگ، پدربزرگ یا سایر اعضای فامیل کارت تبریک درست کند و عید نوروز به آنها هدیه دهد. این کار مدتی طولانی او را سرگرم نگه میدارد. بعد از درست شدن کارت از او بپرسید دوست دارد به شخص دریافتکننده کارتپستال چه بگوید؟ عین چیزی که گفت را روی کارت بنویسید. گاهی وقتها چیزهایی میگویند که باعث قهقهه زدنتان خواهد شد.
4. عوض کردن مسیر قصهها
یکی دیگر از راههای
خانه تکانی با بچه ها قصه گفتن زمان کار است.تعریف کردن قصه درحالیکه مشغول انجام دادن کارهایتان هستید، کار سختی نیست؛ بهخصوص وقتی قرار باشد بخش اصلی قصه را تغییر دهید. فرض کنید دخترتان عاشق داستان سیندرلا است. موقعی که به قسمتی از داستان رسیدید که خواهرهای سیندرلا لباس او را پاره کردند، فرمان را به دست فرزندتان بدهید و از او بپرسید اگر تو جای او بودی چهکار میکردی؟ با گریه به اتاقت برمیگشتی یا کار دیگری انجام میدادی؟ این کار علاوه بر سرگرم کردن بچهها آنها را به فکر کردن وادار میکند.
5. راه انداختن کارواش خانگی
از فرزندتان بخواهید ماشینهای اسباببازی قابلشستوشوی خود را بیاورد و دم دست بگذارد. وان حمام یا یک تشت آب را برایش پرکنید و از او بخواهید تکتک ماشینها را به کارواش ببرد و بعد با حولهای که به او دادهاید، خشکشان کند. این کار حداقل برای چهل دقیقه سر بچهها را گرم میکند.
6. بولینگ در خانه
شش بطری آبمعدنی و یک توپ پلاستیکی نرم تهیه کنید. بطریها را درست مثل بولینگ بچینید و از فرزندتان بخواهید در فاصلهای دورتر از آنها بایستد و بطریها را با توپ که باید روی زمین بغلتد، بزند. اگر بطریها بهراحتی نقش زمین شدند کمی آب داخلشان بریزید تا سنگین شوند.
7. پیتزایی با طعم شیرینی
کافی است یک قرص نان کم شیرین گرد در یخچال داشته باشید. بهمحض بهانه گرفتن فرزندتان این نان را شبیه پیتزا برش بزنید. یک کلاه آشپزی سر فرزندتان بگذارید و مربا، کره، خامه وشکلات را جلوی دستش بگذارید. یکی از برشهای نان را به او بدهید و بگویید الآن تو سرآشپز هستی و باید این پیتزا را با مربا، خامه و هر خوراکی دیگری که برایت گذاشتهام، تزئین کنی. شگفتآور است اما همین بازی بهظاهر ساده قابلیت سرگرم کردن بچهها را برای مدتی طولانی دارد. فقط یادتان باشد زیر دستشان سفره یکبارمصرف بیندازید و بگویید نباید از محدوده میز یا سفره خارج شوند.
8. ساخت جعبه عجایب
یک جعبه بردارید و داخلش را از اشیای بیخطر پر کنید. این اشیا میتواند شامل توپکهای نرم، موشک کاغذی، یک اسباببازی یا حتی حبوباتی مثل لوبیا یا نخود باشد! باید چشم فرزندتان را ببندید و از او بخواهید دستش را داخل جعبه فرو کند و یکی از اشیا را بیرون بیاورد. بعد شروع کند به توصیف کردن آن و حدس زدن اینکه چیست.