نی نی سایت: بعضیها چای داغ دوست دارند اما بهتر است بگذارید کمی خنک شود به خصوص اگر سیگاری هستید! به گزارش محققان چینی نوشیدن چای «داغ» یا چای «لب سوز» در کنار مصرف سیگار و الکل میتواند احتمال بروز سرطان مری را افزایش دهد.
تنباکو و الکل که به عنوان عوامل سرطان مری شناخته شدهاند؛ لولهای که غذا را از دهان به معده میرساند. در پژوهش 10 ساله محققان چینی درباره نوشیدن چای، با 450 هزار شرکتکننده 30 تا 79 ساله از 10 استان مختلف چین، مشخص شد افرادی که ضمن مصرف روزانه الکل، هر روز چای داغ یا لب سوز مینوشند، 127 درصد بیشتر از دیگران در معرض سرطان مری قرار دارند.
این آمار در میان سیگاریهایی که چای را داغ یا لبسوز مینوشند نیز، 56 درصد نسبت به دیگران افزایش مییابد.
به گزارش نی نی سایت، الکلیهایی که غیر از نوشیدن چای داغ و سوزان، سیگار هم میکشند، خود را 5 برابر بیش از دیگران در معرض ابتلا به سرطان مری قرار میدهند.
این مطالعه در راستای پژوهش سال 2016 سازمان بهداشت جهانی انجام شده که نشان میداد نوشیدنیهای «بسیار داغ» که دمایی بیش از 65 درجه سانتیگراد دارند- با توجه به اینکه آب در 100 درجه سانتیگراد میجوشد- احتمالا سرطان زا هستند. نکته قابل ذکر این است که دمای نوشیدنی است که سرطان زاست نه خود آن!