رسیدن به اندام زیبا و خلاص شدن از شر چربیهای اضافه بعد از زایمان حق همه مادران است اما مشکل اصلی از جایی شروع میشود که خیلی از ما حوصله تصحیح برنامهغذایی، سبک زندگی و فعالیتهای بدنیمان را نداریم و میخواهیم با میان بر زدن به اندام دلخواهمان برسیم. به همین خاطر هم هست که انواع و اقسام توصیههای غلط اما فریبنده برای کاهش وزن سر زبانها میافتد و هر روز خیلی از ما را گمراه میکند. اگر بعد از زایمان تصمیم گرفتید اضافه وزنتان را زمین بگذارید بهتر است اول این باورهای غلط را دور بریزید.
آب میوههای پاککننده و سمزدا برای بدن مفید است
خوردن 5 لیوان آب میوه و سبزیجات در طول روز و حذف باقی مواد غذایی، ایده خوبی برای کاهش وزن به نظر میرسد در حالی که شما با خوردن آب میوه و سبزیجات خودتان را از دریافت فیبر موجود در آنها محروم میکنید. این مسئله به مرور زمان با فلور طبیعی روده تداخل ایجاد کرده و باعث یبوست میشود. علاوه بر این، نه فقط کالری بسیار کمتری از نیاز روزانهتان دریافت میکنید بلکه به دلیل فقدان جویدن، پرخاشگر، خسته و تحریکپذیر میشوید و در دام رژیمهای یو یو و فشارهای عصبی میافتید. بنابراین اگر میخواهید از نوشیدنیهای دیتاکس یا به اصطلاح سمزدا استفاده کنید، آنها را به جزئی از رژیم روزانهتان تبدیل کنید نه همه آن.
همه چیز بخورید اما متعادل
اعتقاد داشتن به این باور غلط باعث میشود با خیال راحت در پایان روز یک تکه شکلات بخوری و در نهایت میتواند تبدیل به مانعی شود که جلوی روند کاهش وزن را میگیرد. اعتقاد داشتن به اینکه شما میتوانید در طول روز همه چیز بخورید به شرط اینکه مقدار خوردنتان را در حد متوسط نگهدارید و زیادهروی نکنید، کاری است که 66 درصد آمریکاییها انجام میدهند و روز به روز چاقتر میشوند! مقدار متوسط برای خیلیها به معنی مقدار کمی در روز یا یک بار در هفته است، در حالی که معنای درست آن این است که باید مقدار مصرف تنقلات را به یک تا دو بار در ماه محدود کنید. به عنوان مثال خوردن یک اسکوپ بستنی در روز یعنی 875 کالری اضافه در هفته و 3500 کالری اضافه در ماه که بخش عمده آن از چربی و قند تامین شده است و میتواند معادل نیم کیلو افزایش وزن در یک ماه باشد. یادتان باشد همین لقمههای کوچک در دراز مدت تفاوت زیادی در روند کاهش وزن شما ایجاد میکنند.
موقع غذا خوردن آب نخورید
بعضیها عقیده دارند خوردن آب همراه غذا باعث خثنی شدن اسید معده شده و روی فرایند هضم مواد غذایی در دستگاه گوارش اثر منفی میگذارد و باعث میشود هضم غذا سختتر و طولانیتر شود. در حالی که بعضی متخصصان بر این باورند که چون همه مواد غذایی که وارد بدن میشود، حاوی درصدهای مختلفی آب هستند - از 70 درصد برای گوشت گرفته تا 96 درصد برای سبزیجات، 37 درصد برای پنیر و 15 درصد برای کره و... – بنابراین خوردن هر کدام از غذاها یعنی شما با هر لقمه مقدار کم یا زیادی آب وارد بدنتان میکنید. به همین خاطر هم هست که به عموم افراد جز آنهایی که دچار مشکلات گوارشی و سوء هاضمه هستند، توصیه میکنند همراه غذا چند جرعه آب بخورند تا مانع پرخوری شود.
در طول روز وعدههای غذایی کوچک داشته باشید
در گذشته تصور میشد آنهایی که روزانه چندین وعده غذای کم حجم میخورند، بهتر وزن کم میکنند در حالیکه مطالعات جدید نشان داده است مصرف روزانه 6-5 وعده کوچک و کم حجم از نظر متابولیکی تفاوتی با مصرف سه وعده غذایی در طی روز ندارد. در واقع آن چیزی که خورده میشود روی سوختوساز پایه بدن شما بیشتر اثر میگذارد تا اینکه هر چند وقت یکبار غذا میخورید. یکی از بهترین روشها برای کاهش وزن تمرکز روی مصرف پروتئین، سبزیجات، چربیهای سالم و میوهها در طی روز است تا قند خون را نسبتا ثابت نگه دارند و سپس تکمیل کردن وعدههای غذایی با یک وعده کربوهیدارتی برای شام است که باعث میشود خواب بهتری داشته باشید.
همه چربیها را از برنامه غذایی روزانهتان حذف کنید
البته این باور نه چندان درست، یک حسن مهم دارد، چون باعث میشود شما بیشتر از قبل به آنچه در طول روز استفاده میکنید، توجه نشان دهید. درست مثل این توصیه اشتباه که اگر میخواهید وزن کم کنید و رژیم غذایی سالمی داشته باشید باید همه کربوهیدراتها را از برنامه غذایی روزانهتان حذف کنید! (در حالیکه منظور اصلی این است که سراغ انتخابهای سالم گروه نان و غلات بروید از جمله کینوا، سیب زمینی، لوبیا، کدوی حلوایی و... آنها را جایگزین نان سفید، بیسکویت، شیرینی و... کنید)
مشابه این قضیه در مورد چربیها هم صدق میکند و بریدن پای چربیها از سبد غذایی نه تنها ممکن نیست بلکه روشی عاقلانه برای کاهش وزن نیز محسوب نمیشود. بنابراین اگر این بار از دهان مشاور تغذیهتان شنیدید که چربیها دوست شما هستند اصلا تعجب نکنید. بنابراین مصرف درست و به اندازه چربیها نه فقط به ضرر شما نیست بلکه محصولات بدون چربی یا کم چرب میتواند به کابوسی برای کسانی تبدیل شود که دچار چاقی در ناحیه پهلو هستند.
وقتی چربی از یک ماده غذایی حذف میشود، معمولا برای بهبود طعم با قند و سایر مواد شیمیایی مثل افزودنیها و غلیظ کنندهها جایگزین میشود تا ماده غذایی بافت خود را حفظ کند. بنابراین محصولات بدون چربی معمولا کالری و قند بالاتری دارند و مملو از مواد شیمیایی هستند.
مشابه این قضیه در مورد چربیها هم صدق میکند و بریدن پای چربیها از سبد غذایی نه تنها ممکن نیست بلکه روشی عاقلانه برای کاهش وزن نیز محسوب نمیشود. بنابراین اگر این بار از دهان مشاور تغذیهتان شنیدید که چربیها دوست شما هستند اصلا تعجب نکنید. بنابراین مصرف درست و به اندازه چربیها نه فقط به ضرر شما نیست بلکه محصولات بدون چربی یا کم چرب میتواند به کابوسی برای کسانی تبدیل شود که دچار چاقی در ناحیه پهلو هستند.
وقتی چربی از یک ماده غذایی حذف میشود، معمولا برای بهبود طعم با قند و سایر مواد شیمیایی مثل افزودنیها و غلیظ کنندهها جایگزین میشود تا ماده غذایی بافت خود را حفظ کند. بنابراین محصولات بدون چربی معمولا کالری و قند بالاتری دارند و مملو از مواد شیمیایی هستند.