نینیسایت: شیر یکی از منابع غذایی خوب برای استحکام استخوانهاست اما مفاصل برای بعضی از مردم حکایت دیگری دارد. بر اساس تحقیقاتی که اخیرا در دانشگاه مرکزی فلوریدا انجام شده، نشان داده است نوعی باکتری که در شیر و گوشت گاو وجود دارد، میتواند باعث شروع آرتریت روماتوئید در افرادی باشد که به طور ژنتیکی در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
این باکتری که به MAP مشهور است، حداقل در نیمی از گاوهای ایالات متحده شناسایی شده است و میتواند از طریق مصرف گوشت و شیر آلوده به آن و حتی فرآوردههایی که با کود گاو بارور شدهاند، به انسان منتقل شود.
یافتههای اخیر این گروه تحقیقاتی نشاندهنده ارتباط بین MAP و روماتیسم مفصلی است؛ نوعی بیماری خودایمنی که به مفاصل، عضلات، استخوانها و اعضای بدن حمله میکند؛ بر اساس آمار موجود 3 میلیون ایرانی با این بیماری دست به گریبان هستند.
به گزارش نینیسایت، این پژوهشگران قبلا هم ارتباط بین باکتری MAP و التهاب رودی-معدی موسوم به بیماری کرون را به اثبات رسانده بودند و با مشخص شدن این موضوع تازه، اعلام کردهاند: دو بیماری التهابی وجود دارد که یکی از آنها روده و معده را درگیر میکند و دیگری مفاصل را هدف قرار میدهد و هر دو در یک نقص ژنیتکی مشترکند و با یک دارو هم درمان میشوند. حالا ما میخواستیم بینیم آیا محرک مشترکی برای این دو بیماری وجود دارد یا نه؛ برای همین تحقیقات تازهمان را شروع کردیم.
سرپرست این تحقیقات در توضیح بیشتر این موضوع گفته است: معتقدیم افرادی که با این دگرگونی ژنتیکی متولد میشوند و بعدا با مصرف شیر یا گوشت آلوده گاو در معرض MAP قرار میگیرند،در معرض ریسک بالاتری از روماتیسم مفصلی قرار دارند.
البته اظهارنظر قطعی در این رابطه نیاز به مطالعات بیشتری دارد.