اما بعضی از انواع غذاهای دریایی از جمله کوسه ماهی و اره ماهی و ماهی خال مخالی که جزو ماهیهای بزرگ و شکارچی محسوب میشوند، جیوه زیادی دارند. اگرچه میزان جیوه موجود در غذاهای دریایی برای اغلب بزرگسالان مشکل خاصی ایجاد نمیکند، اما اگر قصد بارداری دارید یا در حال حاضر باردار هستید باید در مصرف این مواد غذایی احتیاط کنید. اگر به طور مرتب از ماهیهایی استفاده میکنید که جیوه بالایی دارند، این عنصر در خون شما افزایش پیدا میکند و میتواند روی سیستم عصبی جنین و رشد مغزی او تاثیر منفی داشته باشد.
در بارداری چقدر ماهی یا غذای دریایی بخوریم؟
بر اساس توصیه انجمن غذا و داروی آمریکا در سال 2015، خانمهای بارداری باید حداقل 260-320 گرم غذای دریایی با جیوه پایین در طول هفته مصرف کنند و این یعنی 2 تا 3 واحد در هفته.مصرف کدام ماهیها در بارداری مجاز است؟
اگر باردار هستید سعی کنید ماهیها و غذاهای دریایی متنوعی را که سطح جیوهشان پایین بوده و اسید چرب امگا سه زیادی دارند در برنامه غذایی خود بگنجانید. این غذاهای دریایی شامل سالمون، کیلکای آنچوی، شاه ماهی، ساردین، ماهی سفید، قزل آلا، تیلاپیا، کفال، کیلکا، شاه میگو، میگو و... است. اگرچه بهتر است مصرف ماهی تن سفید به 170 گرم در هفته محدود شود.نکات مهم در مصرف غذاهای دریایی در بارداری
- از مصرف ماهیهای بزرگ و شکارچی خودداری کنید. برای کاهش دریافت جیوه از کوسه ماهی، ماهی خال مخالی و اره ماهی استفاده کنید.
- سطح جیوه ماهی کپور و کاد و انواع ماهی تن در حد متوسط است و بهتر است در بارداری محدود شود.
- از خوردن ماهی خام در بارداری خودداری کنید. برای جلوگیری از ورود باکتریها و ویروسهای مضر به بدنتان از خوردن مواد غذایی حاوی ماهی خام یا نیم پز مانند سوشی پرهیز کنید و ماهی دودی نخورید.
- اگر ماهی رودخانهای یا دریاچهای میخورید، بهتر است میزان مصرفتان را در حدود 2 واحد در هفته نگه دارید و زیادهروی نکنید.
- ماهی را پیش از مصرف خوب بپزید. برای این کار باید بخش داخلی بدن ماهی تا دمای 63 درجه سانتی گراد گرم شود. ماهی زمانی خوب پخته است که بافت آن تا حدی از هم باز شود. میگو را تا حدی حرارت دهید که گوشت آن حالت مات پیدا کند.