2783
ماهی‌های مجاز در بارداری

ماهی‌های مجاز در بارداری

1403/03/11 بازدید57

آشنایی با ماهی‌های مجاز در بارداری

وقتی باردار میشین، یه عالمه چیز هست که باید حواستون بهش باشه؛ از اینکه چی بخورین، چی نخورین تا اینکه چیکار کنین که کوچولوتون سالم و سرحال دنیا بیاد. یکی از اون چیزایی که خیلی سوال‌برانگیزه، اینه که چه نوع ماهی‌هایی رو می‌تونین بخورین. ماهی‌ها پر از مواد مغذی هستن و خیلی مفیدن، اما بعضی‌هاشون ممکنه خطرناک باشن.

بررسی ماهی‌های مجاز در بارداری

این ماهی‌ها جیوه کمی دارن که هم برای خودتون خوبه هم برای رشد و تکامل نی‌نی:

  • سالمون: این ماهی پر از امگا-3 هست که برای رشد مغز و چشم‌های بچه خیلی مفیده. سالمون رو می‌تونین به صورت کبابی، بخارپز یا حتی خام (سوشی) مصرف کنین.
  • قزل‌آلا: یکی دیگه از ماهی‌های مجاز قزل‌آلاست که هم خوشمزه‌ست هم سرشار از مواد مغذی. می‌تونین قزل‌آلا رو به روش‌های مختلف بپزین و ازش لذت ببرین.
  • ساردین: این ماهی کوچولو اما مقوی، پر از امگا-3 و ویتامین D هست. می‌تونین ساردین رو به سالاد اضافه کنین یا با نون بخورین.
  • ماهی سفید: این ماهی سبک و کم‌چربه و می‌تونین با خیال راحت تو رژیم غذایی‌تون قرار بدینش. ماهی سفید رو به صورت کبابی یا سرخ‌کرده مصرف کنین.
  • ماهی تن کنسروی: این نوع ماهی تن نسبت به نوع تازه‌اش جیوه کمتری داره و می‌تونین به صورت محدود مصرفش کنین. ماهی تن کنسروی رو می‌تونین توی سالاد یا ساندویچ استفاده کنین.

ماهی‌های مجاز در بارداری

بررسی ماهی‌های غیر مجاز در بارداری

تغذیه در دوران بارداری خیلی مهمه، چون هر چی که می‌خورین روی نی‌نی کوچولوتون تأثیر می‌ذاره. ماهی‌ها منابع خوبی از پروتئین و امگا-3 هستن که برای رشد مغز و چشم جنین خیلی مفیدن، اما بعضی ماهی‌ها به دلیل داشتن جیوه بالا می‌تونن مضر باشن. جیوه یه ماده‌ی سمی به شمار میاد که می‌تونه به سیستم عصبی جنین آسیب بزنه. حالا بیایید نگاهی به ماهی‌های غیر مجاز در بارداری بندازیم.

  1. ماهی‌های بزرگ و گوشتخوار:
  • کوسه: شاید کم پیش بیاد بخواین کوسه بخورین، ولی اگه جایی دیدین، بدونین که جیوه خیلی زیادی داره و به هیچ وجه نباید تو بارداری مصرفش کنین.
  • اره ماهی: این ماهی هم مثل کوسه جیوه بالایی داره. جیوه می‌تونه باعث مشکلاتی مثل تأخیر در رشد و مشکلات عصبی بشه.
  • شاه ماهی خال‌مخالی (میچر): این ماهی هم به دلیل گوشتخواری و عمر طولانی‌ای که داره، مقدار جیوه‌اش بالاست و باید از مصرفش پرهیز کنین.
  1. ماهی تن آلباکور (سفید): ماهی تن یه انتخاب محبوبه، ولی باید دقت کنین که نوع آلباکور (سفید) جیوه زیادی داره. ماهی تن کنسروی که معمولاً مصرف می‌کنیم، از نوع سبک‌تره و مقدار جیوه‌اش کمتره، اما باز هم بهتره مصرفش رو محدود کنی. بیشتر از ۱۷۰ گرم در هفته توصیه نمی‌شه.
  2. ماهی‌هایی با عمر طولانی و اندازه بزرگ: این ماهی‌ها چون زمان زیادی تو دریاها و اقیانوس‌ها زندگی می‌کنن، مقدار زیادی جیوه تو بدنشون دارند. ماهی‌هایی مثل کولی، مارلین و ماهی خال‌مخالی بزرگ.
  3. حتماً ماهی‌های خام مثل سوشی رو هم تو بارداری با احتیاط مصرف کنین، چون ممکنه حاوی باکتری یا انگل‌هایی باشن که برای جنین خطرناکه. همیشه ماهی رو خوب بپزین و از ماهی‌های تازه و تمیز استفاده کنین.

 ماهی‌های غیر مجاز در بارداری

هفته ای چند گرم ماهی در هفته مجازه؟

خب حالا که فهمیدیم کدوم ماهی‌ها تو بارداری مجازن و کدوما غیر مجاز، بیایید ببینیم چقدر می‌تونیم از ماهی‌های مجاز در بارداری استفاده کنیم تا هم از خواصشون بهره‌مند بشیم و هم سلامتی خودمون و نی‌نی‌مون رو حفظ کنیم. تو دوران بارداری، توصیه می‌شه که هفته‌ای دو تا سه وعده ماهی بخورین. هر وعده هم باید حدود ۱۱۰ تا ۱۷۰ گرم باشه که یعنی در مجموع حدود ۲۳۰ تا ۳۴۰ گرم ماهی در هفته کافیه. این مقدار از ماهی‌هایی مثل سالمون، قزل‌آلا، ساردین، و ماهی تن کنسروی می‌تونه نیاز بدن به امگا-3 و پروتئین رو تامین کنه. یادتون باشه که همیشه تغذیه‌تون رو رعایت کنین و از ماهی‌های مختلفی که جیوه کمی دارن استفاده کنین. اینطوری هم از خواص مختلف ماهی‌ها بهره می‌برین و هم از خطرات احتمالی دور می‌مونین. پس به طور خلاصه، هفته‌ای ۲۳۰ تا ۳۴۰ گرم ماهی کم‌جیوه می‌تونین بخورین و با خیال راحت از طعم و خاصیتش لذت ببرین.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها