شاید شما هم مثل من فکر میکردید که وقتی هندوانهای را باز میکنید و میبینید که مغزش چاک خورده، یعنی حسابی شیرین است و در انتخابش گل کاشتهاید!
اما حالا با خواندن این خبر ترسناک، وحشت به دلتان میافتد که «یعنی حتی دلخوشی هندوانه خوردن شب یلدا را هم باید فراموش کنیم»؟!
آیا واقعا یک هندوانه خوردن شب یلدا میتواند اینقدر خطرناک و به قیمت سلامت و جانمان تمام شود؟! یلدای امسال هندوانه نخوریم که مبادا تومور دربیاوریم؟! پس حساب آن همه هندوانههای قاچخوردهای که تا به حال خوردهایم چه میشود؟! نکند مضراتش بعدا خودشان را نشان دهند؟
همه این سوالات باعث شد پیگیر این خبر شویم و درست و غلطش را پیدا کنیم؛ پس با «دکتر ویدا اخوان»، دکترای مهندسی کشاورزی صحبت کردیم و شما میتوانید اصل موضوع را در ادامه از زبان ایشان بخوانید.
فقط کمآب است!
به هیچوجه با دیدن ترکهای داخل مغز هندوانه نمیتوان نتیجه گرفت که این هندوانه غیرارگانیک است! در واقع ترکهای داخل هندوانه به خاطر كمآبي در دوره رشدي گياه يا روشهاي نادرست انبارداري يا بيشانبارداري (نگهداري به مدت طولاني) ایجاد میشود که این اتفاقها به خصوص در هندوانههایی که برای شب یلدا انبار میشوند، زیاد رخ میدهد.ضمن اینکه این میوه قبل از اینکه به زمان برداشت برسد، آب زیادی دارد و هرچه از زمان برداشتش ميگذرد، بافتش نرمتر و آبش كمتر میشود و به این ترتیب بافت هندوانه ترک میخورد.
به ظاهرش نگاه نکنید!
یکی دیگر از مسائلی که میتواند باعث ایجاد شکافهای داخل هندوانه شود، عارضهای به نام Hollow heart است که یک مشکل فیزیولوژیکی است و هیچ ویروس، باکتری یا قارچی در آن دخالت ندارد؛ بنابراین مشکل خطرناکی نیست و صرفا باعث کاهش بازارپسندی و تنزل مرغوبیت هندوانه است.از جمله عواملی که باعث بروز عارضه Hollow Heart در هندوانه میشود، میتوان به اختلال در مرحله انگیزش دانه اشاره کرد که عمدهترین علت این اتفاق است. اما اختلالات دیگری در مبحث آبیاری یا گردهافشانی هم میتوانند چنین عارضهای را به دنبال داشته باشند.
در هر صورت، هندوانهای که به این شکل از درون شکاف و ترک دارد، صرفا دچار یک عارضه فیزیولوژیکی است که هیچ مشکلی برای مصرفکنندهاش ایجاد نمیکند.