مواد غذایی پرچرب در هر دوره ای از زندگی عوارض خطرناکی دارد، اما در دوران بارداری این عوارض جبران ناپذیر میشود. محققان معتقدند رژیم غذایی پرچرب میتواند به مغز جنین آسیب بزند. دانشمندان مرکز تحقیقات مغز دانشگاه پزشکی وین به این نتیجه رسیدهاند که داشتن رژیم غذایی پرچرب در دوران بارداری میتواند تغییرات مادام العمر و جبران ناپذیری را در مغز جنین ایجاد کند. وقتی یک زن باردار در رژیم غذایی خود از مقادیر بالای اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۶ استفاده میکند، بدن او مقادیر اضافی از کانابینوئیدهای درونزا تولید میکند که به سیستم جنین تحمیل شده و مانع از رشد شبکههای مغزی سالم میشوند.بیشتر بخوانید آب انار با مغز جنین چه می کند؟
نتایج این تحقیقات که در مجله Molecular Psychiatry چاپ شده نشان میدهد این سازوکار به بروز ناهنجاریهایی مثل اختلال کمتوجهی بیشفعالی (ADHD)، شیزوفرنی و اختلالات اضطرابی در نوزاد ارتباط دارد. آنطور که پژوهشگران میگویند، احتمال آن وجود ندارد که بعدها با اعمال تغییراتی در رژیم مادر بتوان این آسیب را به سادگی جبران کرد. بیشتر بخوانید برای تقویت مغز جنین چه بخوریم؟