معمولا بیشتر افراد تابستان را برای گذراندن اوقات فراغت خود در بیرون از خانه انتخاب میکنند. حال ممکن است این فراغت درست کردن کباب در حیاط خانهشان باشد یا یک پیکنیک خانوادگی و حتی توقفی در کنار یک جاده، برای رفتن به یک مقصد مشخص. بااینحال باید در نظر داشت که در این فصل، هوای گرم و رشد سریعتر باکتریها احتمال بروز مسمومیت غذایی را بیشتر از فصول دیگر میکند. پس بهتراست برای جلوگیری از مسمومیت در تابستان و لذتبردن هرچه بیشتر از تفریحات، توصیههای ذکرشده در این مطلب را به یاد داشته باشید.
در زمان باربکیو:
- گوشت خام و سبزیجات را از یکدگیر تفکیک کنید. برای جلوگیری از آلودگی متقابل، جداسازی را در تمامی ابرازهای مورداستفاده نظیر چاقو، ظرف سرو، انبرها و تخته به کار ببرید.
- مراقب سس و مزهدار کردن خوراک خود باشید. اگر مایل به چربکردن و مزهدار کردن غذای خود بر روی گریل هستید، از مواد تازه استفاده کنید نه موادی که گوشت را در آن مزهدار کرده بودید.
-هرگز گوشتهایی که بهطور کامل پخته نشدهاند را سرو نکنید. گوشت گاو و گوسفند را تا حداقل دمای 71 درجه سانتیگراد و مرغ را تا 73 درجه سانتیگراد حرارت داده و خوب بپزید.
- گوشت را پیش از گریل کردن، گرم و یخزدایی کنید. این کار باعث میشود تا همه جای گوشت بهطور یکسان پخته شود. قسمتهای یخزده باعث میشود تا نقاطی ناپخته در گوشت باقی بماند و به باکتریها اجازه زنده ماندن در روند پخت را میدهد.
- یخزدایی و مزهدار کردن غذا را در یخچال انجام دهید نه بر روی پیشخوان آشپزخانه و در دمای اتاق. از مانده مواد مزهدار که در تماس با گوشت خام بودهاند، دوباره استفاده نکنید.
- اجازه دهید تا گوشت بهطور کامل کبابی شود. اگر میخواهید زمان گریل کردن را کاهش دهید میتوانید گوشت را پیش از آن بهآرامی در اجاقگاز یا ماکروویو کمی بپزید.
- از یکتخته یکسان برای بریدن گوشت پخته و خام استفاده نکنید. مگر آنکه آن را بهخوبی بشویید.
- اگر تصمیم به استفاده از گوشت گریل شده درهمان لحظه را ندارید، آن را گرم نگهداشته و بیش از دو ساعت آن را در دمای محیط نگهداری نکنید.
- موادی نظیر مایونز، خردل و کچاپ را زمانی که منتظر آماده شدن غذا هستید، بیرون از یخچال و بهویژه در مقابل آفتاب قرار ندهید.
در سفر جادهای:
- در مغازه خواربارفروشی، خرید گوشت را آخرین الویت خود قرار دهید. پس از خرید نیز مستقیم به خانه رفته و گوشت را در یخچال قرار دهید. اگر فکر میکنید کارهای دیگری بعد از خرید گوشت دارید، فضای خنکی را در ماشین برای گوشت ایجاد کرده یا از یک محفظه خنککننده استفاده کنید.
- اگر غذا را زمانی پیش از خارج شدن از منزل آماده میکنید اجازه دهید تا در یخچال کاملا خنک و سرد شود. غذا را در ظرفهای کوچک در داخل یخچال قرار دهید و تا آخرین لحظه خارج از شدن از منزل آن را در یخچال نگهدارید.
- غذا را برای نگهداری راحتتر در کلمن یخ، در ظرفهای کوچکتر بستهبندی کنید.
- کلمن را با یخ زیادی پرکنید طوریکه دمایی زیر 4 درجه سانتیگراد را ایجاد کند.
- نوشیدنی را در کلمنی جداگانه از غذای فاسدشدنی بگذارید. به خاطر استفاده متعدد از نوشیدنیها در حین سفر، یخ کلمن سریعتر آب میشود.
- کلمن را در صندوقعقب نگذارید. بهتر است در قسمتی از ماشین که باد کولر به آن میرسد، گذاشته شود.
- باقیمانده غذا را در داخل کلمن بگذارید. به یاد داشته باشید هر آنچه بیش از دو ساعت بیرون مانده است را دور بریزید.
- در بازگشت اگر سفر شما کمتر از 5 ساعت طول کشید و غذا در یخ نگهداری شده بود شما میتوانید باقیمانده آن را مصرف کنید. در زمان مصرف دقت کنید که غذا همچنان سرد باقیمانده است در غیر این صورت آن را دور بریزید.
در زمان پیکنیک:
- تمامی مواد را از قبل آماده کنید. برش زدن میوهها، تکه کردن مرغ و گوشت را در خانه انجام دهید. سپس آنها را بستهبندی کرده و در کلمن یخ بگذارید.
- کلمن را خنک نگهدارید. پیش از بستهبندی مواد، هر یک را به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید.
- اجازه ندهید غذا فاسد شود. غذایی که بیش از دو ساعت در محیط بیرونی نگهداری میشود، قابلیت استفاده ندارد. بهویژه اگر مایونز در آن باشد.
- جهت جلوگیری از رشد باکتریها میتوانید برای مصرف بعضی خوراکیها نظیر مربا از ظرفهای مدل فشاری و تیوپی استفاده کنید.
- برای خودتان یک ایستگاه شستوشوی دست ایجاد کنید. اگر در اطراف شما آب وجود ندارد یک بطری آبجوش و صابون و بطری آبخنک با خود همراه داشته باشید. چیزی شبیه شیر آب سرد و گرم!