2783
انواع سبوس و تفاوت آنها با یکدیگر را بشناسید

انواع سبوس و تفاوت آنها با یکدیگر را بشناسید

1395/12/17 بازدید23742

نی نی سایت: یکی از مواد غذایی بسیار مهم اما به ظاهر بی اهمیت سبوس است. این ماده غذایی که برخی آن را معجزه سلامتی و جوانی می گویند در صنایع متعددی می تواند کاربرد داشته باشد و موارد مصرف آن نیز بسیار متنوع است، از لوازم آرایشی و بهداشتی در کشور ژاپن و تاثیرات مثبت روی پوست، مو بگیرید تا پیشگیری از بیماری های صعب العلاج. گنجاندن مقداری سبوس در برنامه غذایی روزانه ما نه مستلزم هزینه گزافی است و نه آماده سازی و تدارک خاصی را می طلبد پس بیایید بیشتر درباره این پوسته کوچک اما غنی بدانیم؛

نرگس جوزدانی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در مورد سبوس می گوید:
به پوسته خارجی انواع غلات سبوس می گویند. سبوس ها به عنوان منبعی از فیبرهای غذایی برای پیشگیری از یبوست، بیماری های دستگاه گوارش، پیشگیری از انواع سرطان و در درمان برخی بیماری ها مثل دیابت، فشار خون و کلسترول نقش دارند.

چه میزان سبوس بخوریم؟
میزان نیاز ما به فیبرها روزانه 20 تا 30 گرم است که بخشی از آن را می توانیم از طریق میوه ها و سبزی ها و بخشی را از طریق غلات کامل دریافت کنیم.
برای درمان یبوست خفیف و عملکرد طبیعی دستگاه گوارش روزانه مصرف 20 تا 25 گرم سبوس توصیه می شود و مقادیر بیشتر از آن در درمان یبوست موثر نیست. سبوس گندم باعث بهبود نسبی سندروم روده تحریک پذیر شده و مصرف 30 گرم در روز به مدت 12 هفته برای بهبود علائم این بیماری توصیه می شود.

انواع سبوس چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
به دلیل اینکه فیبرها ترکیباتی پر کننده معده هستند می توان از آنها در رژیم های کاهش وزن نیز استفاده کرد. تمام انواع سبوس ها منابع غنی فیبر هستند. همه انواع سبوس مفید هستند ولی عملکرد آنها در بدن به طرق مختلفی است که در ادامه آنها را توضیح می دهیم.
سبوس گندم: حاوی 40 درصد فیبر است، سبوس گندم بیشترین میزان محتوای فیبر و منبعی از فیبرهای غیرمحلول است. سبوس گندم انتخاب مناسبی برای سلامت دستگاه گوارش و یکی از بهترین گزینه ها برای پیشگیری از یبوست است. سبوس گندم می تواند تا 7 برابر وزن خود آب جذب کند که در ایجاد احساس سیری مهم است. 
سبوس جو: سبوس جو و جو دوسر حدود 17 درصد فیبر دارد که بیشتر محتوای آنها فیبر محلول (بتا-گلوکان) است. که به کاهش کلسترول و سلامت قلب کمک می کند. سبوس جو سفیدتر و تردتر از سبوس گندم بوده و تمایل به مصرف آن بیشتر است.
سبوس برنج: سبوس برنج حاوی 26 درصد فیبر و حاوی هر دو نوع فیبر محلول و فیبر نامحلول است. طعم مناسبی دارد و برای مصرف همراه خود برنح و روی سالادها کاملا مناسب استو

هر سبوسی به چه کاری می آید؟
بهترین پیشنهاد برای استفاده از سبوس ها این است که بر اساس نیاز تغذیه ای خود آنها را انتخاب و در رژیم غذایی جایگزین کنید. به طور مثال اگر از یبوست رنج می برید سبوس گندم گزینه مناسبی است و یک تا دو قاشق غذاخوری همراه ماست می تواند تاثیر خوبی روی بهبود عملکرد دستگاه گوارش شما داشته باشد. اما اگر کلسترول بالا دارید، مصرف یک تا دو قاشق غذاخوری سبوس جو به شما توصیه می شود و می توانید سبوس جو را به آرد گندم اضافه کنید.
یکی از بهترین روش های استفاده از سبوس ها این است که مخلوطی از انواع سبوس بر پایه حداقل 50 درصد سبوس گندم داشته باشید. به این صورت طعم بهتری خواهید داشت که می توانید با سالاد، ماست و غلات آماده صبحانه استفاده کنید.
به یاد داشته باشید سبوس را کم کم به رژیم غذایی خود اضافه کنید و کم کم آن را افزایش دهید. مصرف مقادیر زیاد سبوس نیز اثرات منفی روی دستگاه گوارش خواهد داشت پس متعادل مصرف کنید.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها