2783
4 راه برای آشنایی بچه‌ها با اقتصاد در زندگی واقعی

4 راه برای آشنایی بچه‌ها با اقتصاد در زندگی واقعی

1395/11/06 بازدید6283

نی نی سایت: فکر می‌‌کنید مسائل مالی تنها مربوط به بزرگسالان است؟ اما نه. برای آموختن درس‌های اقتصادی زندگی واقعی به فرزندتان اصلا زود نیست. از حالا شروع کنید تا فرزندتان قبل از اینکه متوجه شوید یک فرفره کیف پول خواهد شد!
خیلی از بچه‌ها فکر می‌کنند پول به صورت آزاد به دست ما می‌رسد یا درباره اینکه شما چطور پول می‌گیرید مفاهیم بسیار ساده و بچگانه‌ای دارند. تضمین کردن یک آینده مالی مطمئن برای نسل بعدی. با پرداختن پول نقد به کودکتان با این روش‌ها، به او نقطه آغاز اقتصادی در زندگی بدهید:
1- جستجو برای شغل
اگر از یک کودک 5 ساله بپرسید پول از کجا به دست می‌آید؟ احتمالا جواب می‌دهد: از بانک، از پدر و مادر، از رئیس جمهور یا از مردم ثروتمند! او ممکن است به طور کامل درک نکند که خانواده شما با کار کردن همه وسایل مورد نیاز را فراهم می‌کنند. برای کمک به کودکتان درباره یاد گرفتن مفهوم درآمد، درباره شغل‌ها و اینکه چطور مردم آنها را انجام می‌دهند با او صحبت کنید. سپس یک کار بزرگ انجام دهید و اجازه دهید یک شغل برای خودش داشته باشد. شما می‌توانید در ازای انجام کار‌های اضافه به او پول پرداخت کنید. او می‌تواند برای پول در آوردن اسباب‌بازی‌های قدیمی‌اش را بفروشد یا قوطی‌ها را جمع‌آوری و بازیافت کند.

2- اَبَر خریدار!
اتاق خواب یا اتاق بازی کودک را به فروشگاه تبدیل کنید. بر روی لوازم خانگی برچسب قیمت بچسبانید، پولی برای خرج کردن به او بدهید و وانمود کنید یک سوپرمارکت، یک اسباب‌بازی فروشی یا یک بوتیک لباس دارید. کودکتان می‌تواند با لیستی از چیز‌هایی که می‌خواهد بخرد بیاید، با میزان پولی که دارد کار کند، وسایل فروشی را پیدا کند و میزان دقیق خریدش را به کمک شما محاسبه کند. برای تمرین مهارت‌های ریاضی به او فرصت بدهید صندوق‌دار باشد. وقتی او در خرج کردن درست پول، زرنگ و ماهر شد، به او لیست خرید کوچکی بدهید،‌این باعث می‌شود بار دیگر در دنیای واقعی که به خرید می‌روید او احساس مسئولیت کند.
3- پس انداز کردن
یک بچه با پول چکار می‌کند؟ ریخت و پاش! یکی از راه‌های خوب برای تشویق پس‌انداز کردن انجام این نقشه است: به کودکتان بگویید برای  هر 5000 تومانی که پس‌انداز کند، شما 2000 تومان از پول خودتان به او می‌دهید. او احتمالا مشکلی ندارد که پول را از اینجا و آنجا جمع و پس‌انداز کند که همین به گسترش عادت‌های صرفه‌جویی هوشمند او برای آینده کمک می‌کند. بچه‌ها فکر می‌کنند این جریان کوتاه مدت است اما شما باید آنها را به مدت طولانی درگیر این روند کنید.

4- بررسی واقعیت
بازی کردن بهتر می‌تواند به کودکتان کمک کند که بفهمد چه چیز‌هایی می‌خواهد و به چه چیز‌هایی نیاز دارد. البته ابتدا با یک توضیح ساده تفاوت بین خواسته‌ها و نیاز‌ها را توضیح دهید. می‌توانید به او این‌طور توضیح دهید که نیاز‌چیز‌هایی است که او باید برای زنده ماندن داشته باشد مانند هوا، غذا،‌آب و سرپناه، اما یک خواسته چیزی است که او دوست دارد داشته باشد. بنابر‌این یک بازی خانوادگی به نام «گرفتم» را ترتیب بدهید که برای این بازی نیاز به یک شیشه مربای بزرگ دارید. این بازی به این صورت انجام می‌شود که هر وقت یکی از اعضای خانواده بگوید من «نیاز دارم» اما آن، به جای نیاز واقعا یک خواسته باشد، عضو دیگر خانواده داد می‌زند: «گرفتم»! سپس کسی که اشتباه کرده باید یک چهارم از پولی را که برای پس‌انداز در نظر گرفته شده، درون شیشه بازی بیندازد. به این ترتیب فرزند شما هوشیار می‌ماند و وقتی شما اشتباه می‌کنید او خوشش می‌آید و به شما تذکر می‌دهد!
حتی زمانی که شیشه بازی «گرفتم» پر شد، اعضای خانواده می‌توانند آن پول را به یک موسسه خیریه اهدا کنند که برای افراد نیازمند وسیله تهیه کند.

ارسال نظر شما

login captcha
2788

پربازدیدترین ها