نی نی سایت: پیش آمده گاهی بین گزارشهای اخبار، روزنامهها، مجلهها و سایتها به خبرهایی درباره بیماریهای عجیب و غریبی که یک نفر را درگیر کرده بر بخورید؟ حتی گاهی این بیماری ها باعث میشوند که یکی از اندامهای بدن در جایی غیر معمول از بدن رشد کند یا بیمار در شرایطی باور نکردنی به زندگی خود ادامه دهد مانند یک پسر انگلیسی 8 ساله که با قلبی نصفه به دنیا آمده است.
«بِن گَمبِل» در زمان تولدش با قلبی غیر عادی به دنیا آمد بهطوری که قلب او بطن چپ نداشت. درواقع قلب این پسر به جای دو پمپ تنها یک پمپ داشت و همین اختلال، باعث میشد جریان خوندر بدن او نسبت به سایر نوزادان بسیار کمتر باشد.
با اینکه پزشکان امیدواری کمی نسبت به زنده ماندن بِن داشتند، اما او با همه دشواریها جنگید و زنده ماند تا هشت سالگی خود را هم جشن بگیرد. البته این پسر به مراقبت شبانهروزی نیازمند است چون در غیر این صورت ممکن است جانش را از دست بدهد.
به دلیل شرایط خاص بِن، او نمیتواند با همسن و سالانش بازی کند یا بیشتر از 500 متر بدود. با این حال بسیار شاد و پرانرژی است و شاید همین باعث شده، او تا حالا زنده بماند.
او با این سن کم تا حالا 5 بار تحت عمل جراحی قرار گرفته و 2 بار هم با احیا کردن به زندگی بازگشته است. زمانی که بِن به سن بزرگسالی رسید باید تحت عمل پیوند قلب قرار بگیرد.
بن هشت ساله تا به حال پنج عمل جراحی را پشت سر گذاشته و دو بار نیز با احیا به زندگی بازگشته است. در صورتی که این کودک به سن بزرگسالی برسد باید مورد عمل جراحی پیوند قلب قرار بگیرد اما جراحی بعدی او قرار است در کریسمس انجام شود.
بیماری قلبی جنین چگونه تشخیص داده میشود؟
برای اینکه مادران متوجه شوند جنینی که در شکم مادر وجود دارد، دچار بیماری قلبی است یا نه، باید اکوی قلب جنین انجام شود. بر همین اساس دکتر آشنایی میگوید:« در صورتی که مادر و پدر یا بچههای قبلی، سابقه بیماری قلبی داشته باشند، باید حتما اکوی قلب جنین انجام دهند. همچنین اگر مادر مبتلا به دیابت یا عفونتهای جنینی مانند سرخجه باشد، بیماری ژنتیکی فنیل کتونوریا داشته باشد و یا داروهای خاصی مانند لیتیوم یا کاربامازپین (داروی ضد تشنج) مصرف میکنند باید حتما اکوی قلب جنین انجام دهند».
اگر جنین بیماریهایی داشته باشد که در سونوگرافی مشخص شوند، مشکوک به بیماری قلبیهم هست که با اکوی قلب، جزئیات آن مشخص میشود. به همین دلیل دکتر آشنایی میگوید: بیماریهای کروموزومی نوزاد هم در بررسیهای آمنیوسنتز و سونوگرافی تشخیص داده میشوند. همچنین اگر در سونوگرافی مشخص شود، قسمت نخاع گردنی (MP) جنین دچار مشکل است، قلب نوزاد دچار نامنظمی باشد و کم یا زیاد بتپد، جنین مبتلا به بیماریهای غیرقلبی مانند تشکیل ناقص روده جنین و یا ناهنجاری شدید کلیهها باشد، باید حتما اکوی قلب جنین انجام شود چون ممکن است بیماریهای غیرقلبی با بیماریهای قلبی همراه باشند.»
بیماریهای قلبی در نوزادان بسیار زیاد هستند. بعضی از بیماریهای قلبی در نوزادان علائم کمی دارند بنابراین پزشکان آنها را تحت نظر میگیرند چون گاهی بیماری بعضی از آنها پس از مدتی خود به خود خوب میشود.