نی نی سایت: علی اصغر معصومی، جراح و متخصص ارتوپد گفت: بیماری دوپویترن یا خم شدن انگشتان دست علل نامشخصی دارد اما زمینه ژنتیکی ،دیابت و اختلالات کلاژن می تواند در بروز آن تاثیر چشمگیری داشته باشد. وی در ادامه افزود: در عارضه دوپویترن قسمتی از بافت کف دست بیمار ضخیم و برجسته می شود و حالت چسبندگی پیدا می کند، این فرآیند باعث خم شدن انگشتان دست به سمت داخل می شود. معصومی با تاکید بر اینکه این بیماری با افزایش فعالیت دست رابطه مستقیم دارد تصریح کرد: این بیماری به دلیل فعالیت های بیشتر دست در خانم های خانه دار شایع تر است، همچنین انجام کارهای سخت و سنگین، استرس و مشکلات عصبی احتمال ابتلاء به آن را افزایش می دهد.
این جراح و متخصص ارتوپد با بیان اینکه این بیماری معمولا در افراد بالای 45 سال بیشتر مشاهده می شود، اظهار کرد: در حالت پیشرفته این بیماری انجام حرکات ورزشی باعث تشدید این عارضه می شود و تنها راه درمان آن جراحی است و پس از آن فیزیوتراپی به روند بهبود آن کمک شایانی می کند. وی در خصوص تاخیر در درمان اختلال دوپویترن ابراز کرد: در این بیماران به دلیل افزایش تعریق و تجمع قارچ و میکروب ها در کف دست به خصوص در فصل گرما، عفونت ها و عوارض پوستی ایجاد می شود.
معصومی با تاکید بر اینکه انجام نرمش های روزانه در پیشگیری ازابتلاء به این عارضه تاثیر چشمگیری دارد، تصریح کرد: فعالیت های ورزشی سبک و ملایم، به خصوص انجام فعالیت های مرتبط با کف دست مانند تمرین های درگیر کننده عضلات آن و همچنین استفاده از حلقه تقویت مچ دست با تقویت و افزایش جریان خون از ابتلا به این عارضه در آینده جلوگیری می کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان