سرطان سینه در کمین همه زنان!
نی نی سایت: دکتر رباب انبیایی دبیر علمی همایش تازه های درمان سرطان سینه اعلام کرد خطر ابتلا به این سرطان همه زنان را تهدید می کند.
دکتر انبیائی در همایش تازه های درمان سرطان پستان به مهر گفت:« اگر فردی هیچ یک از ریسک فاکتورها را نداشته باشد ، نمی تواند به صورت صد درصد از ابتلا به سرطان پستان در امان بماند زیرا بسیاری از فاکتورهای تاثیرگذار ، شناسایی و شناخته نشده اند.» انبیایی در ادامه گفت:« زنان نباید بر این باور باشند که با شیردهی به فرزندانشان از گزند سرطان در امان می مانند زیرا ممکن است آنها صرفا با شیردهی از این ریسک فاکتور در امان باشند اما سایر عوامل در او تاثیر بگذارد.»
انبیائی با بیان اینکه غربالگری به موقع می تواند باعث تشخیص سرطان در مراحل بسیار اولیه شود، گفت:« زنان با رسیدن به سن ۴۰ سالگی باید به پزشک مراجعه و ماموگرافی انجام دهند. در هر سنی نیز باید با هر گونه شکی به پستانها حتما به پزشک مراجعه کنند، یا اگر فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان را دارند ، در زمان معین و زودتر قبل از ۳۰ سال، تحت نظر پزشک باشند، با اینکار می توان بیماری را در مراحل اولیه تشخیص داد. »
انبیائی در ادامه گفت:« تمام روش های درمان سرطان سینه در دنیا ، به بهترین شکل و علمی در ایران انجام می شود، بنابراین نیازی به اعزام به خارج از کشور نداریم. درمان سرطان پستان خیلی پیشرفت کرده است. درمان این بیماری شامل جراحی، شیمی درمانی، هورمون درمانی، تارگت درمانی و ایمون تراپی، و... است که بر اساس نوع تومور و میزان پیشرفت بیماری استفاده می شوند. »
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی درباره علل بروز سرطان پستان، گفت: «عوامل متعددی از جمله تاخیر در فرزند دار شدن پس از ازدواج، کاهش فعالیت، عدم شیردهی به فرزند، مصرف الکل، استعمال دخانیات، قرار گرفتن در معرض اشعه، داشتن سابقه خانوادگی و... ، در احتمال بروز سرطان پستان نقش دارند اما نمی توان به صورت صد درصد یکی از عوامل را دلیل اصلی بروز سرطان دانست بلکه این عوامل صرفا می تواند تاثیرگذار باشد به همین دلیل به افراد به خصوص بانوان توصیه می شود پرهیز از این ریسک فاکتورها را رعایت کنند و برای غربالگری مراجعه کنند. »
وسوال دیگ اینک خانم دکتر من امسال بعد مامو چندتابزرگنمایی داشتم و بعدش بیوپسی با مامو انجام دادم،الان نگرانی من اینه که این همه مامو ضررش چجوره؟
نگران نباشید شما تحت نظر پزشک معالج تحت درمان بوده اید و انجام مامو گرافی ضرورت داشته بنابراین استرس نداشته باشید موفق باشید
سلام. شما نوشتید که درمعرض اشعه قرار گرفتن باعث سرطان سینه میشود پس چجور بعد 40 انقد مامو انجام میدن رو افراد؟
سلام دوست عزیز یک بار انجام مامو گرافی تا دو بار در یک سال معمولا انجام می گیرد و اگر مشکل جدی نباشد دیگر نیازی به انجام مامو گرافی نیست موفق باشید.