نی نی سایت: بیماریهای جنسی و مقاربتی یکی از شایعترین بیماریها در خانمها و آقایان است که هنگام تماس جنسی منتقل میشود. زمانی میتوان خطر این بیماریها را میتوان درک کنید که بدانید آنها ممکن است حتی در هنگام بارداری و زایمان به کودک منتقل شود. اما با کارهایی بسیار ساده میتوان از انتقال این بیماریها و حتی بروز آن جلوگیری کرد. چون تعدادی از این بیماریها در صورت بروز قابل درمان نیستند و تنها میتوان آنها را کنترل و از انتقال آنها به دیگران پیشگیری کرد.
انواع بیماری مقاربتی
بیماریهای مقاربتی به وسیله باکتری، ویروس یا انگل در انسان به وجود میآیند و زنان نسبت به مردان بیشتر به آن مبتلا میشوند. معمولا عفونت اولیه در زنان بدون علامت است و ممکن است عوارضی مانند التهاب لگن، سرطان دهانه سرویکس و ناباروری داشته باشد و حتی در صورت حاد شدن منجر به مرگ بیمار شود.
HIV، سوزاک، تبخال تناسلی، زگیل تناسلی،سیفلیس، گرانولوم کشاله ران، تریکوموناز، لنفوگرانولوم و نروم، شانکروئید، هپاتیت B، هپاتیت C و عفونتهای باکتریایی مانند عفونت کلامیدیا و مایکوپلاسما از جمله بیماریهای تناسلی هستند. از میان این بیماریها، HIV، تبخال تناسلی و زگیل تناسلی قابل درمان نیستند و بیماران مبتلا به این ویروسها باید بسیار مراقب باشند تا بیماریشان را به دیگران منتقل نکنند.
علائم بیماری مقاربتی
ترشحات غیرعادی از مجرای واژن زنان یا آلت تناسلی مردان، هر زخم یا عارضهای که بهطور ناگهانی و خود به خود ایجاد شود، تورم بیضه، تورم یا برآمدگی غیرعادی در یک یا دو طرف رانهای پا، درد در ناحیه پایینی شکم از جمله علائم هشدار دهنده هستند که معمولا توسط پزشک و از طریق آزمایش ترشحات، خون و ادرار قابل تشخیص است.
پیشگیری از بیماری مقاربتی
1- قبل از برقراری روابط جنسی، ضروری است که بهداشت را کاملا رعایت کنید.
2- قبل از رابطه جنسی از سلامت جنسی یکدیگر مطمئن شوید.
3- از برقراری ارتباط جنسی از نوع دهانی کاملا اجتناب کنید.
4- استفاده از کاندوم تا انتهای رابطه جنسی یکی از مطمئنترین راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری است.
5- اگر علائمی از بیماریهای مقاربتی در همسرتان دیدهاید و به این بیماریها مشکوک هستید، تا تشخیص قطعی سلامتی او، از ارتباط جنسی بپرهیزید.
6- از تماسهای جنسی غیرمعمول و غیراخلاقی دوری کنید.