نی نی سایت: دکتر فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان بیان کرد : یائسگی زودرس یا بصورت ژنتیکی و یا توسط خود فرد ایجاد می شود .خانمی که سن یائسگی در خانواده اش پایین است به احتمال زیاد سن یائسگی خودش هم پایین است اما یکسری عوامل محیطی نظیر اضطراب های شدید ،استرس های محیطی ،کاهش وزن شدید ، جراحی های شکمی ، آسیب ناگهانی به تخمدان و... دست به دست هم می دهند تا سن یائسگی یک خانم را کاهش دهند.
سن یائسگی از حدود 48 تا 56 سالگی طبیعی است ولی اگر خانمی به هر دلیلی زود تر از این محدوده سنی دچار یائسگی شود می توان گفت دچار یائسگی زودرس شده است . وی افزود :این عارضه 100% ژنتیکی نیست اما سابقه خانوادگی بی تاثیر نمی باشد. معمولا سن یائسگی یک خانم با سن یائسگی مادرش در ارتباط است .به خانم ها توصیه می شود اگر سابقه یائسگی زودرس در خانواده دارند به متخصص مراجعه کنند تا زودتر تحت درمان قرار بگیرند و دچار مشکلات این عارضه نشوند .
مشیری در رابطه با عارضه های یائسگی زودرس اظهار کرد: هرچه یائسگی در یک خانم زود تر اتفاق بیافتد مسلما اختلالات استخوانی زودتر در بدن اش مشاهده می شود منظور از اختلالات استخوانی « پوکی استخوان » است ، 2 نوع پوکی استخوان وجود دارد یکی پوکی استخوان وابسته به سن و دیگری پوکی استخوان وابسته به هورمون .خانم هایی که زود تراز سن معمول یائسگی می شوند دچار پوکی استخوان وابسته به هورمون می گردند .
خانم ها 2 برابر بیشتر از آقایان مبتلا به پوکی استخوان می شوند ،زنانی که در اثر یائسگی زودرس در سن 30 سالگی دچار پوکی استخوان می شوند استخوان های بدن اش در سن 40سالگی مانند یک خانم 70 ساله پوک است . این متخصص در ادامه مشکلات این عاضه متذکر شد : یائسگی زودرس اختلافات خانوادگی را نیز به همراه دارد چرا که زنی که زودتر از وقت معمول دچار این مشکل می شود میل جنسی اش کاهش میابد ، دچار خشکی واژن می شود ، اختلالی در خلق و خویش ظاهر می گردد ، علائم ادراری در خود مشاهده می کند که این عوامل زندگی زناشویی یک خانم را تحت تاثیر قرار می دهد .اما مهم ترین عارضه یائسگی زودرس را نازایی می توان نام برد.
این متخصص زنان به خانم هایی که سابقه این مشکل را دارند توصیه می کند در سنین پایین به متخصص مراجعه کنند و با فریز کردن تخمک هایشان شانس باروری خود را افزایش دهند . نکته قابل ذکر این است که خانم هایی که وزن بالا دارند و دچار این مشکل می شوند مراقب فشار خون ، دیابت و عوارض قلبی و عروقی باشند .
مشیری در خصوص هورمون درمانی اظهار کرد: هورمون درمانی اگر با چکاپ های متعدد و با شرایط خاص برای یک خانم انجام گیرد بسیار مفید است حتی خانم هایی که دچار سرطان سینه هستند ولی سرطان شان 3 سال است که عود نکرده و سرطان وابسته به هورمون نباشد می تواند تحت هورمون درمانی قرار گیرد .هورمون درمانی کیفیت زندگی یک خانم را بسیار بالا می برد .
منبع: جام جم آنلاین
همیشه عالی و بینظیر هم نشخیص هم درمان ❤️