2783
 عدم رعایت بهداشت دهان و دندان چه بلایی سرمان می‌آورد؟

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان چه بلایی سرمان می‌آورد؟

1394/12/02 بازدید430

نی نی سایت:مسواک زدن یکی از عادات بهداشتی است که همه افراد باید هر روز رعایت کنند و هیچ مسئله ای نباید توجیه دوری از آن باشد. همواره توصیه می شود که روزانه سه بار بعد از هر وعده غذا دندان ها با مسواک و نخ دندان تمیز شوند زیرا باقیمانده غذاها عامل زمینه ساز بیماری های مختلف است. با این حال بعضی از افراد به دلایل مختلف این کار را به خوبی انجام نمی دهند و توصیه های دندانپزشکان را نادیده می گیرند.به نظر متخصصان طبیعی است که گاهی فرد به دلیل خستگی بیش از حد، دیر رسیدن به منزل یا رسیدگی به مشغله ای مسواک زدن را فراموش کند اما متاسفانه بعضی افراد مدت طولانی توجهی به بهداشت دهان و دندان ها ندارند.سلامت دهان و دندان نقش مهمی در زندگی هر فردی دارد. بروز ناراحتی های دندان ها و لثه ها همچنین دیگر مشکلات دهان نشان دهنده این است که عملکردی در بدن به خوبی انجام نمی شود.از همین رو بهتر است توجه کنیم که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ها پس از یک روز، هفته، ماه و سال چه مشکلاتی را در پی خواهد داشت.

یک روز بدون مسواک زدن....
پس از 24 ساعت مسواک نزدن، لایه نازکی پلاک که منبع میکروارگانیسم هاست روی سطح خارجی دندان ها جمع می شود. طی یک روز ممکن است آسیب جدی به دندان ها وارد نشود اما باید سریع دهان را تمیز کرد تا باکتری ها قدرت تکثیر نداشته باشند و بوی نامطبوع دهان ایجاد نشود.

یک هفته بعد...
اگر دندان ها یک هفته مسواک زده نشوند، باقیمانده غذاها و نوشیدنی ها جمع می شوند و باکتری ها برای رشد و تکثیر از آنها تغذیه می کنند. لایه پلاک دندانی نیز ضخیم تر شده و احساس و بوی بدی به همراه دارد.پس از چند روز لثه ها شروع به تورم می کنند که این عفونت دهانی با التهاب و تحریک پذیری لثه ها همراه است و موجب خونریزی های کم نیز می شود.

یک ماه بعد...
پس از یک ماه بی توجهی به بهداشت دهان و دندان ها، باکتری ها روند تجزیه و پوسیدگی دندان ها را شروع می کنند. در این صورت التهاب و قرمز شدن لثه ها ایجاد شده و به طور قابل توجهی احساس درد از پوسیدگی ها به خصوص در زمان مصرف خوراکی های شیرین تشدید می شود. پس از این مدت نقطه ها و لکه هایی روی دندان ها ظاهر می شود که نشان دهنده از بین رفتن مینای دندان است و باید به عنوان علامت هشدار تلقی شود.

یک سال بعد...
فردی که 365 روز مسواک نزده است با وضعیت وخیمی روبرو خواهد بود زیرا بزاق دهان نیز عامل پوسیدگی و حفره دندان ها می شود. تجمع پلاک ها نیز مشکل دیگری است زیرا لثه ها متورم شده و رنگ قرمز تیره پبدا کرده اند.روند تخریب دندان ها در این مدت با توجه به ژنتیک فرد و سن متفاوت است زیرا هر چه سن کمتر باشد بدن مقاومت بهتری خواهد داشت. یک فرد جوان با وضعیت سلامت مطلوب معمولا قدرت بیشتری برای مقابله با این عوارض در مقایسه با فردی میانسال دارد. به علاوه، اگر فرد بیمار باشد یا درمان جدی دارویی را رعایت کند ممکن است دندان ها استحکام خود را از دست داده و حتی به راحتی بیفتند.

 

 

منبع:قدس آنلاین

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها