2783
مرغ، شترمرغ یا بوقلمون؛ کدام گوشت سفید بهتر است؟

مرغ، شترمرغ یا بوقلمون؛ کدام گوشت سفید بهتر است؟

1395/03/26 بازدید12542

نی‌نی سایت: پیش از این درباره میزان مجاز مصرف گوشت، خواص آن و ضرورت استفاده از گوشت برای‌تان مطالبی را گفتیم که شرح آن را می‌توانید در اینجا ببینید. اما اکنون می‌خواهیم درباره انواع گوشت و اینکه مصرف کدام نوع به بقیه ترجیح داده می‌شود و اینکه هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند صحبت کنیم. یک سوال را هم می‌خواهیم جواب دهیم اینکه مصرف گوشت سفید به جای قرمز باعث می‌شود ما بتوانیم گوشت بیشتری در هفته مصرف کنیم یا میزان گوشتی که مجاز به استفاده هستیم در هر حال تفاوتی نمی‌کند؟

درباره این موضوع با غزاله زمانی، کارشناس تغذیه صحبت می‌کنیم و او در توضیح می‌گوید: گوشت به علت آهنی که دارد، برای بدن بسیار مهم است. قبلا گفتیم که آهن بدن ابتدا توسط گوشت بعد لبنیات و سبزیجات تامین می‌شود و اینکه بیشترین میزان جذب آهن بدن توسط گوشت است. به همین دلیل خوردن گوشت بسیار مهم است. اما بگذارید همین ابتدای کار تکلیف‌مان را با گوشت‌های مضر روشن کنیم، یعنی گوشت‌های فرآوری شده، مانند گوشت‌های دودی، نمک‌سود و... که البته مصرف این دست از گوشت‌ها توصیه نمی‌شود چون زیان‌های بسیاری برای بدن دارد. این نوع گوشت‌ها باعث چاقی چربی خون اختلال کبدی و مشکلاتی از این دست می‌شود.
سوسیس و کالباس، هات داگ و... از جمله گوشت‌های فرآوری شده است که بیشترین زیان را دارند. این محصولات می‌تواند مشکلات جدی مانند سرطان روده، سرطان لوزالمعده و سرطان پانکراس ایجاد کنند. همچنین به دلیل چربی باللیی که دارند ممکن است باعث بیماری‌های قلبی شوند. بال بردن اسید اوریک و شانس ابتلا به نقرس از ویژگی‌های منفی دیگر این نوع گوشت است. البته مصرف سوسیس و کالباس و... احتمال رماتیسم مفصلی، سرطان غدد لنفاوی، سرطان سینه و پروستات را نیز افزایش می‌دهند. 
اما کسانی هستند که با طعم گوشت قرمز مشکل دارند، مانند کودکانی که علاقه‌ای به خوردن گوشت نشان نمی‌دهند. یا افراد سالمند، دارای اضافه‌وزن یا کسانی که به طور کلی می‌خواهند از گوشت‌های سالم‌تر و رژیمی استفاده کنند که می‌توانیم چند جایگزین به آنها پیشنهاد دهیم.
به طور کلی بهتر است که بیشتر از گوشت سفید به جای قرمز استفاده شود. در واقع می‌توانید به جای گوشت قرمز از گوشت‌های کم‌چرب‌تر و سالم‌تر استفاده کنید. البته این به این معنا نیست که چون گوشت سفید سالم‌تر است می‌توانید مقدار بیشتری از آن استفاده کنید. مصرف گوشت شما چه سفید و چه قرمز بهتر است بیشتر از دو الی سه بار در هفته نباشد. بخشی از این مصرف گوشت می‌تواند ماهی باشد که بسیار هم برای بدن مفید است. تنها یک نکته را باید در نظر داشته باشید و آن اینکه با وجود برتری‌هایی که گوشت‌های سفید به قرمز دارند اما از جهت میزان آهن رتبه اول همچنان متعلق به گوشت قرمز است!
اما گوشت‌های سفیدی که می‌توان جایگزین گوشت قرمز کرد، شامل گوشت مرغ، شترمرغ و بوقلمون است که چربی و اسیداوریک کمتری نسبت به گوشت قرمز دارند.
شترمرغ: از میان گوشت‌های سفید، شترمرغ از بقیه سالم‌تر است زیرا اسیداوریک، کالری، کلسترول و چربی پایین‌تری دارد که باعث می‌شود برای مصرف گزینه بهتری باشد.
بوقلمون: این گوشت از لحاظ حجم در پخت و پز خوب است چون برخلاف گوشت‌های دیگر حجم آن در اثر طبخ کم نمی‌شود. چربی این نوع گوشت نیز نسبت به گوشت قرمز پایین‌تر است و ویتامین «آ» آن از گوشت قرمز بالاتر است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. به همین دلیل مصرف این نوع گوشت مخصوصا در فصل سرما برای گروه‌های در معرض خطر بهتر است.

ارسال نظر شما

login captcha
متن مطالب با تیتر مطلب هیچ وقت نمیخونه
چرا کارشناس تون در مورد مرغ نظری ندادن؟
2788

پربازدیدترین ها