نینی سایت: «مامان! دلم میخواد امشب پیش تو بخوابم و تن نرمت رو ناز کنم!» در مقابل چنین جملهای که از دهان پسر شما دربیاید چه میکنید؟ با دختربچهای که مدام دوست دارد پدرش نوازشش کند و در بغل اوست و پدرش را از لبهایش میبوسد، چه؟!
اغلب والدین در این شرایط دچار سردرگمی و دستپاچگی میشوند. آنها دلیل بروز این رفتارها و نحوه درست برخورد با آنها را نمیدانند چون بچهها وارد حوزههای شبه جنسی شدهاند و والدین نمیدانند که این ورود آگاهانه است یا خیر!
وقتی بچه ها رقیب والدین میشوند
در واقع اغلب والدین با مشکل حریم خصوصی زناشویی خود با بچهها دست به گریبانند. بچه والد همجنس خود را به چشم رقیب نگاه میکند و مدام در حال مال خود کردن پدر یا مادرش است.
درباره این موارد با دکتر مهراندخت پورشایگان، روانشناس کودک و نوجوان، مشورت میکنیم و او میگوید: گاهی اوقات بچهها جملاتی میگویند یا حرکاتی انجام میدهند که پدرومادرها بسیار متعجب میشوند یا حتی دچار شوک یا وحشت میشوند و میمانند که چه کنند. اما در وهله نخست باید به والدین اطمینان بدهم که این سوالات یا ابراز احساسات بچهها احساسات جنسی نیست بلکه کاملا عادی و طبیعی است و نباید با آن مقابله یا واکنش شدید نشان دهند.
این احساسات طبیعی است
به گفته دکتر پورشایگان، این حرفها یا واکنشها ابراز محبت و عشق بچهها را با کسانی که با آنها در ارتباطند نشان میدهد. به عنوان مثال گرایش بیش از حد پسربچهها به مادرشان یا دختربچهها به پدرشان و نیز کنجکاوی آنها نسبت به والدین جنس مخالفشان. مثلا علاقه به نوازش سینه مادر یا بوسیدن لبهای پدرشان دارند. البته خیلی از پدرومادرها مشکلشان هنگام شب است که بچه میآید به اتاق خواب و مثلا میگوید که مامان من میخوام بیام تو تخت تو کنارت بخوابم و بوست کنم و نازت کنم بابا هم بره!
ابراز احساسات رقابتآمیز که بچهها نسبت به پدرومادر دارند به اندازه احساسات عاشقانهشان طبیعی است. جوری باید برخورد کنیم که بچه احساس حقارت نکند.
بعضی از بچهها میخواهند با زیرکی به خلوت شبانه والدین وارد شوند، مثلا قایمکی زیر لحاف آنها میروند. و حتی سعی میکنند رقیب را از تخت بیرون کنند. مثلا پسربچهای که پدر خود را به صورت رقیب میبیند و اصرار میکند پیش مادرش بخوابد و حتی میگوید: مامان اگه بابا نباشه من هر شب پیش تو میخوابم!
واکنش درست نشان دهید
البته این روانشناس کودک و نوجوان، راه را برای گردن نهادن بی چون و چرا به خواستههای کودک میبندد و توضیح میدهد: اینکه ما فکر کنیم چون بچه خواستهای دارد که آن را صادقانه مطرح کرده است باید به آن بپردازیم اشتباه است. نباید به این موضوع تن داد بلکه باید این شرایط و خواستههای نامعقول بچه را مدیریت کنیم. چون بچهها در حال رشد هستند و ممکن است این عادتهای بد در آینده زندگی عاطفی آنها مشکل ساز باشند.
خیلی از والدین بر سر دو راهی میمانند که زندگی خصوصیشان را از بچهها حفظ کنند یا اجازه دهند که وارد شوند. بهترین کار این است که با یک سبک ملایم بچه را از خود جدا کنند. این سبک ملایم شامل چهار مرحله است: همدلی، گفتوگو، درک و فهم مشکل و بالابردن توانایی هر دو طرف برای حل مشکل.
برای آشنایی با راهکارهای رفع این مشکل میتوانید ادامه این مطلب را اینجا بخوانید.