نی نی سایت: گاهی اوقات ما برای اینکه کودکمان را از پوشک کردن بگیریم، فشارهایی به او وارد میکنیم که باعث میشود او از دستشویی رفتن امتناع کند. عمل دفع کودک یکی از مشکلات والدین هنگام از پوشک گرفتن او است. ممکن است او مدفوع داشته باشد اما آنقدر آن را نگه دارد و دستشویی نرود که کنترل از دستش خارج شده و هر جا که شد خود را تخلیه کند. توجه داشته باشید اگر فرزندتان از دستشویی رفتن دوری میکند حتما روش شما برای آموزش این کار به او ایراد دارد. بنابراین بهتر است به چند مورد زیر توجه کنید تا بتوانید به راحتی کودکتان را به دستشویی رفتن تشویق کنید.
1- به شکل مدفوع کودک توجه کنید
پیش از اینکه به فرزندتان آموزش دستشویی رفتن بدهید حتما از اینکه او به راحتی میتواند مدفوع کند مطمئن شوید. معمولا کودکانی که در مدفوع کردن دچار مشکل هستند و مدفوعشان سفت و سخت است، از دستشویی رفتن هراس دارند.
2- برای دستشویی رفتن وقت تعیین نکنید
بسیاری از کودکان پیش دبستانی و حتی کودکانی که به مدرسه میروند دستشویی خود را نگه میدارند. به عقیده جانِت لانسبری، کارشناس خانواده، کودکان برای دستشویی رفتن احتیاجی به والدین ندارند تا به آنها آموزش بدهند. بلکه آنها به پدر و مادری نیاز دارند که هنگام دستشویی رفتن به آنها کمک کند تا راحتتر بتوانند این کار را انجام دهند. بنابراین برای دستشویی فرزندان خود ساعت نگذارید و فشاری به آنها تحمیل نکنید.
3- در سن مناسب این کار را انجام دهید
تحقیقات نشان میدهد کودکانی که قبل از دو سالگی از پوشک گرفته میشوند بیشتر از کودکانی که بین دو تا سه سالگی از پوشک گرفته میشوند احتمال دارد خودشان را در طول روز خیس کنند. در حقیقت کودکان پیش از دو سالگی هنوز توانایی این را ندارند که به نیازهای بدنشان پاسخ درست بدهند و برای همین دچار مشکل میشوند.
4- مراقب باشید فرزندتان دستشویی خود را نگه ندارد
حواستان به فرزندتان باشد. چون گاهی اوقات او سرگرم بازی میشود و دستشوییاش را نگه میدارد. در این حالت حتما او را به دستشویی ببرید . زیرا نگه داشتن ادرار باعث میشود مثانه ضخیم و حساس شود و گنجایش آن را کاهش میدهد.
5- انواع سبزیها و میوهها را به فرزندتان بدهید
معمولا بچههایی که دستشویی رفتن را یاد میگیرند بیشتر دچار یبوست می شوند زیرا آنها غذاهایی مانند گوشت هاتداگ و جوجه را بیشتر میخورند. بنابراین فراموش نکنید تا در وعده غذایی آنها سبزیجات و انواع میوهها را بگنجانید در این صورت راحتتر عمل دفع را انجام میدهند و کمتر دچار یبوست میشوند.
6- به مدفوع کودک نگاه کنید
پس از هر بار مدفوع کودک حتما به آن نگاه کنید . به اینکه هر چند وقت یکبار کودک عمل دفع را انجام میدهد نیز دقت کنید. همه اینها به شما کمک میکند از یبوست فرزندتان جلوگیری کنید.