بسیاری از غذاهای روزمره که بسیاری از کودکان به راحتی استفاده میکنند ممکن است در کودکانی دیگر باعث واکنشهای شدیدی شود.بیشتر عدم تحمل غذاها در سنین نوزادی تا 5 سالگی شایع است.
یکی از غذاهایی که باعث واکنش شدید در کودکان میشود شیر گاو میباشد. تقریبا 2% از نوزادان به پروتئین شیر گاو آلرژی دارند.غذای دیگر تخم مرغ که شیوع آن 1.3 % است,سویا,بادام زمینی و بعضی دیگر از خشکبار و ماهی میباشند.گندم و دیگر دانه های حاوی گلوتن ممکن است باعث کولیاک در نوزادان مستعد بیماری شود.
میزان گزارش آلرژی به دانه های کنجد نیز رو به افزایش است.واکنش به آبمیوه مرکبات,مرغ,لبنیات و آبمیوه مانگونیز گزارش شده است.
کودکان مستعد آلرژی و عدم تحمل غذا کودکانی هستند که در فامیل سابقه ای از آلرژی وجود داشته است.
در این کودکان شیر مادر تا 6 ماهگی از ایجاد واکنشها جلوگیری کرده و از مادران خواسته میشود که از خوردن مواد آلرژی زا در زمان شیر دهی خودداری کنند.
در کودکان مستعد شروع غذای تکمیلی قبل از 6 ماهگی اصلا توصیه نمیشود. در این کودکان اگر از شیر مادر تغذیه نمیکنند شیرهای مخصوص وجود دارد.
به طور کلی باید از دادن غذاهایی که به عنوان غذاهای آلرژی زا شناخته شده اند تا قبل از 6 ماهگی و به گفته بعضی دیگر از متخصصان تا یکسالگی جلوگیری کرد.فرقی نمیکند که کودک جزء کودکان مستعد باشد و یا نباشد.
بالاترین غذاهای آلرژی زا
-شیر گاو
-تخم مرغ ها
-سویا و بادام زمینی و دیگر خشکبار
-ماهی
آنافیلاکسی واکنش شدید و سخت آلرژیک را گویند که بسیار نادر است ولی متاسفانه وجود دارد.بادام زمینی یکی از چیزهایی است که ایجاد واکنش آنافیلاکسی میکند.حساسیت به این ماده در سال اول زندگی بروز میکند. یک از 200 بچه دارای حساسیت به بادام زمینی هستند.
بنابر این دادن بادام زمینی در کودکان زیر یک سال کاملا ممنوع میباشد.دیگر خشکبار نیز به علت خطر خفگی برای زیر یکسال ممنوع است.
اگر مشکوک شدید کودکتان به غذایی حساسیت دارد حتما دکترش را مطلع کنید.
در بیش از 90% از کودکان آلرژی به شیر گاو تا سن 3 سالگی بر طرف میشود.
منبع: رژیم درمانی نوین