نی نی سایت:مریم میرسنجری می گوید: چای کوهی به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا تولید میشود و در ایران به صورت خودرو در دامنه کوهها و تپهها یافت میشود.از نظر طب قدیم ایران، این گیاه گرم و خشک است و ماده قرمز رنگی که در برگهای آن وجود دارد برای التیام زخمها و درمان سوختگی بسیار مفید است.میرسنجری با بیان اینکه این گیاه ضدکرم روده و معده و ادرارآور است و برای خانمهای باردار مناسب نیست، ادامه داد: اگر برگهای آن را به صورت پودر درآورید و روی زخمهای عمیق بپاشید مؤثر واقع میشود همچنین در درمان اسهال خونی نافع است.چای کوهی بر درد دنبالچه بهترین داروست و اگر بیماری مشکوک به خونریزی مغزی باشد این چای بسیار مفید و درمان کننده است. در درمان بیماری منژیت و سیاهسرفه، کمخونی، درد پشت گردن و خستگی گردن، افزایش اشتهای بچهها و افراد مسن، درمان افسردگی، بیخوابی، سرماخوردگی، نیش حشرات سمی، تب و درمان فلج به کار میرود.این کارشناس تغذیه افزود: چای کوهی ضدویروس قوی است که برای مبتلایان به ایذر نیز توصیه میشود چرا که این گیاه سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده و از پیشرفت سریع بیماری جلوگیری میکند.پزشکان طب سنتی توصیه کردهاند در صورتیکه سه ماه متوالی از این دارو به صورت جوشانده استفاده شود، اثرات آن حاصل خواهد شد.طرز استفاده آن بدین صورت است که یک قاشق برگ و گل خشک گیاه را در دو فنجان آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانند تا به یک فنجان تقلیل یابد سپس آن را میل کنند.یک کارشناس تغدیه در ملایر خاطرنشان کرد: این گیاه برای کسانیکه قرص ضدبارداری یا داروهای آسم و ضدحساسیت استفاده میکنند، مضر است.
منبع:خبرگزاری ایسنا