2783
اما و اگرهای استفاده از رایانه در دوران بارداری

اما و اگرهای استفاده از رایانه در دوران بارداری

1394/08/18 بازدید6062

نی‌نی سایت: این روزها همه از رایانه استفاده می‌کنند از جمله زنان باردار. اگرچه در سال‌های اخیر درباره اثرات منفی احتمالی استفاده زیاد از این وسیله بر سلامتی روحی و فیزیکی افراد استفاده کننده تحقیقات زیادی انجام شده اما هنوز هییچ کس با قاطعیت نمی‌تواند درباره این موضوع اظهار نظر کند و به خصوص زمانی که صحبت از زنان باردار به میان می‌آید، بر ابهام ها افزوده می‌شود.

هر زنی در دوران بارداری در مقایسه با زمانی که این دوران را تجربه نمی‌کند نسبت به هر کاری که انجام می‌دهد و یا هر وضعیتی که در آن قرار می‌گیرد، حساسیت بیشتری به خرج می‌دهد. ممکن است فرد در طول سالیان طولانی زندگی خود هیچ حساسیت خاصی نسبت به استفاده طولانی مدت از رایانه در طول روز نداشته باشد اما در دوران بارداری همه چیز فرق می‌کند. در واقع نگران بودن درخصوص فعالیت‌های روزمره در دوره بارداری نگرشی کاملا طبیعی است که نشان از اهمیت دادن به سلامت خود و جنین در راه است. متخصصان زنان و زایمان این دسته از دلواپسی‌ها را ارزشمند و تأثیرگذار در رشد هر چه بهتر جنین و نوزاد می‌دانند و نگرانی درباره اثرگذاری رایانه و نمایشگر آن نیز از جمله این موارد است.

خبر خوشحال کننده این است که تاکنون هیچ مدرک علمی و قاطعی درباره اثرات منفی احتمالی قرار گرفتن در معرض رایانه و نمایشگر آن در طول دوران بارداری وجود ندارد. واقعیتی که باید به آن توجه کرد این است که امروزه بسیاری از زنان در خارج از خانه و حتی در منزل با استفاده از رایانه کسب درآمد می‌کنند. از این رو قرار گرفتن در معرض این وسیله برای ساعت‌های طولانی اجتناب ناپذیر است.

تفاوتی نمی‌کند که مدیرعامل یک شرکت بزرگ باشید یا کارمند ساده یک شرکت کوچک یا بانک، استفاده از رایانه در بسیاری از کارهای اداری اتفاقی رایج و معمول است، به ویژه اینکه در بسیاری از مشاغل این زنان هستند که کارهای اداری را انجام می‌دهند و در این میان رایانه ابزاری غیرقابل چشم پوشی است. در سال‌های اخیر و همزمان با گسترش استفاده از این وسیله کاربردی، تحقیقات زیادی درباره اثرگذاری احتمالی آن بر زن باردار و سلامت جنین صورت گرفته است تا پاسخی روشن به این نگرانی‌ها داده شود. در این مطالعات تلاش شده که ارتباطی هر چند مختصر میان میدان‌های الکترومغناطیسی مربوط به رایانه‌ها و نمایشگرهای آنها و سقط جنین کشف شود اما تقریبا تمامی این تحقیقات یک نتیجه روشن داشته‌اند: هیچ ارتباطی میان این دو وجود ندارد.

اما حداقل یک خطر مهم درخصوص استفاده طولانی مدت از رایانه ثابت شده است و آن نحوه نشستن پشت میز رایانه در مواردی است که استفاده از این وسیله طولانی مدت خواهد بود. استفاده طولانی مدت و یکسره از رایانه آن هم بدون وقفه موجب بروز دردهای مزمنی در ناحیه کمر می‌شود. توصیه کارشناسان بر این است که در طول روز و در فاصله‌های زمانی معین از پشت سیستم برخاسته و برای دقایقی قدم بزنید. مطالعات علمی نشان داده که نشستن طولانی مدت در یک نقطه اثر منفی بر فشار خون می‌گذارد.

ارسال نظر شما

login captcha
اخی خیالم راحت شد
2788

پربازدیدترین ها