2783
ایده‌هایی برای افزایش هوش کودک

ایده‌هایی برای افزایش هوش کودک

1394/07/11 بازدید6525

 نی‌نی سایت: رشد مغز نوزاد از دوران جنینی آغاز می‌شود یعنی همان زمان که شما هنوز باردار هستید. این نکته به خوبی روشن می‌سازد که هرچه می‌خورید و هر نوع فعالیتی که دنبال می‌کنید تأثیر مستقیمی بر رشد مغزی جنین خواهد داشت. پس در همین ابتدا توصیه جدی می‌کنیم که از مصرف مواد غذایی که به رشد مغزی جنین لطمه وارد می‌کند جدا خودداری کنید. مصرف مواد غذایی مغذی نظیر ترکیبات حاوی اسید فولیک و روغن ماهی از جمله پیشنهاداتی است که به تمام زنان باردار می‌شود.

یادتان باشد شما بخشی از رشد مغزی کودک هستید. زمانی که او احساس امنیت و آرامش می‌کند در واقع بخش‌های مختلف مغزش را می‌سازد. حتی کارهایی که انجام می‌دهید در شکل‌گیری ساختار مغزی کودک تأثیر بسزایی دارد. شما با کودکتان صحبت می‌کنید، بازی می‌کنید، شعر می‌خوانید و کتاب مطالعه می‌کنید، تمامی این فعالیت‌ها در ذهن کودک نقش بسته و بخشی از فرآیند شکل‌گیری و رشد مغزی او را شامل می‌شود. از آن مهم‌تر به این نکته توجه کنید که عشق ورزیدن به کودک و مراقبت از او، به طوری که احساس امنیت واقعی کند به تبدیل شدنش به یک کودک باهوش کمک زیادی می‌کند.

توصیه می‌شود مادران باردار تا حد امکان از شیر خود به عنوان صبحانه به نوزاد بدهند. بدین ترتیب مطمئن می‌شوید که هرآنچه که مغز به عنوان مواد ارزشمند غذایی نیاز دارد جذب بدنش می شود. گذشته از آن ، مادری که نوزادش را شیر می‌دهد پیوند عاطفی متفاوتی میان خود و او ایجاد می‌کند. نوزاد در این حالت احساس امنیت خاطر بیشتری می‌کند. هیچ گاه اجازه ندهید نوزاد برای خوردن شیر به گریه بیفتد. اصولا استرس ناشی از دیر شیر خوردن لطمات سختی به رشد مغزی نوزاد وارد می‌کند به طوریکه به طور ناخواسته ترکیبات سمی ناشی از استرس به نورون‌های مغزی آسیب رسانده و حتی موجب مرگ آنها هم می‌شود.

توصیه مهم دیگر این است که با نوزاد به گونه‌ای بازی کنید که مغز و حواسش را تحریک کند. وقتی با نوزاد یا کودک بازی می کند عملا در حال پایه‌ریزی مهارت‌های درک ریاضی در مغزش هستید و اگر دوست دارید در آینده کودکتان در زمره جوانان باهوش و نخبه باشد تا می‌توانید در دوران نوزادی با او بازی کنید.

 

 

توصیه می‌شود برای نوزاد کتاب بخوانید و چه خوب که کتابی که در دست می‌گیرد حاوی تصاویر مختلفی نیز باشد. به احتمال فراوان او نمی‌تواند درک درستی از مفهوم واژه‌ها داشته باشد اما صدای دوست داشتنی شما به همراه محرک‌های بصری کتاب به کودک کمک می‌کند که در آینده و همزمان که بزرگ می‌شود از مطالعه همواره لذت ببرد.

یادتان باشد هر کودک در نوع خود منحصربفرد است. اگرچه اکثر کودکان فرآیند رشد مغزش مشخصی را دنبال می‌کنند اما برخی از کودکان این مسیر را سریع‌تر از سایرین طی می‌کنند تا آنجاکه از برخی آنها به واسطه نمایش توانمندی های عجیب ذهنی و فیزیکی به عنوان کودکان نخبه نیز یاد می‌شود.

به خاطر داشته باشید که نوزاد در انجام هر کاری به شما وابسته است پس برای اینکه خیالتان از بابت تأمین نیازهایش راحت کنید تا می‌توانید در کنارش باشید و با او وقت بگذرانید. اینگونه خیلی سریع متوجه روحیاتش می شوید، آیا خجالتی است، حساس است و یا زود عصبانی می‌شود! سعی کنید متوجه عواملی شوید که او را شاد و مضطرب می‌کند. اینکه بتوانید کودک و احساساتش را سریع درک کنید به او کمک می‌کند که همواره احساس امنیت بیشتری کند.

یادتان باشد کودک بیشتر از آنکه به عروسک و اسباب بازی علاقه داشته باشد به توجه شما نیاز دارد. او دوست دارد که زمان بیشتری را با والدینش بگذراند. اینکه با کودک در یک اتاق یا فضای مشترک باشید به تنهایی کافی نیست. باید او را در آغوش گرفته و نشان دهید که تنها برای بودن در کنار او در این فضا حضور دارید. تا می‌توانید با کودک صحبت کنید. بگذارید ارتباط مستحکی میان شما و او ایجاد شود. کودک را نوازش کنید، خیالتان از بابت لوس نشدن کودک تا یک سالگی راحت باشد. برخی تصور می‌کنند که با برآورده ساختن نیازهای کودکی که هنوز یک سالش تمام نشده به نوعی او را لوس می‌کنند اما واقعیت چیز دیگری است. در این مدت هرچه بیشتر به کودک نزدیک شود، بیشتر احساس امنیت خاطر می‌کند. مطالعات نشان داده کودکانی که از توجه بیشتر والدین برخوردار می‌شوند، در آینده راحت تر بر عوامل استرس‌زا غلبه می‌کنند.

وقتی درباره چیزهای مختلف با کودک صحبت می‌کنید بهتر است در صورت امکان همان چیزها را به طور واقعی و ملموس نیز در اختیارش قرار دهید. او با لمس کردن اشیای مختلف بهتر متوجه توضیحاتتان می‌شود. در واقع با این کار رشد زبانی کودک را پایه‌ریزی می‌کنید. این دسته از کودکان به مراتب سریع‌تر از سایر کودکان هم سن و سال خود حرف زدن را فرا می‌گیرند.

فقر و مشکلات مالی تأثیر منفی بر رشد مغزی کودک می‌گذارد اما بسیاری از والدین هوشیارانه عمل کرده و با ابراز محبت و علاقه زیادی به کودک خود کاستی‌های مالی خانه را جبران می‌کنند.

اتاق کودک باید مکانی باشد که او بتواند به راحتی بخوابد، بازی کند، رشد کند و بیاموزد. پس سعی کنید اتاقی برای کودک آماده کنید که حداقل برای 5 سال قابل استفاده باشد. بدین ترتیب کودک احساس امنیت می‌کند چون اتاقش را به نوعی خانه خود می‌داند. همزمان که کودک بزرگتر می‌شود، تلاش می‌کند تا چیزهای جدیدی را کشف کند.

سعی کنید اسباب بازی‌های هوشمند در اختیار کودک قرار دهید. کودک با این دسته از اسباب بازی‌ها تا مدت‌ها سرگرم می‌شود. این دسته از وسایل بازی ذهن کودک را مشغول نگاه داشته و او را به تفکر درباره چینش آجرها و به هم متصل کردن پل ها وا می‌دارد. اگر کودک به آن سطح از رشد رسیده باشد که بازی با دستگاه‌های نظیر تبلت را درک کند، خوب است با او همراه باشید و بازی های خاص فکری را به کمک یکدیگر انجام دهید. یادتان باشد ماشین‌ها به اندازه انسان‌ها در کمک به رشد مغزی کودک مؤثر نیستند. همواره مراقب کودکتان باشید. سعی کنید تجربیاتی که در این مسیر به دست می‌آورید را با سایر والدین به اشتراک بگذارید.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها