2783
تب کودک را با دستمال خیس پایین نیاورید

تب کودک را با دستمال خیس پایین نیاورید

1394/06/16 بازدید22214

نی‌نی سایت: به افزایش موقتی دمای بدن تب گفته می‌شود. تب از آن جهت مهم به شمار می‌آید زیرا نشانه ابتلا به بیماری دیگری است. در واقع فردی که تب دارد اتفاقات غیرطبیعی در بدن او در حال بروز است و این یعنی بیماری. برای یک انسان بالغ تب اگرچه ناراحت کننده است اما معمولا به عنوان یک وضعیت بسیار حاد و نگران کننده در نظر گرفته نمی‌شود البته تا زمانی که به 39.4 درجه نرسیده باشد. در این درجه و با گذشتن از آن فرد باید به مرکز درمانی انتقال داده شود. اما در خصوص نوزادان و کودکان، افزایش اندک دمای بدن می‌تواند نشانه ابتلا به عفونت باشد و به همین دلیل باید سریعا به مرکز درمانی انتقال داده شوند.

از بین رفتن تب معمولا طی چند روز صورت می‌گیرد. درحقیقت افت دمای بدن و رسیدن آن به سطح معمول، چند روزی زمان می‌برد. اگرچه راه‌های مختلفی برای از بین بردن تب وجود دارد اما نکته جالب توجه این است که بنا به توصیه بسیاری از پزشکان و مراکز درمانی معتبر جهانی، بهتر است تب درمان نشود تا به طور طبیعی از شدت آن کاسته شده و در نهایت از بین برود. این توصیه از آن جهت مطرح می‌شود زیرا تب نقش مهمی در کمک به سیستم ایمنی بدن جهت نابودی عفونت‌ها ایفا می‌کند.

علایم
مهمترین نشانه بروز تب این است که دمای بدن فراتر از دمای عادی و همیشگی باشد. معمولا دمای 37 درجه و اندکی کمتر و یا بیشتر از آن به عنوان دمای عادی بدن در نظر گرفته می‌شود و هرگونه افزایشی از آن یعنی بروز تب.

با توجه به اینکه چه عواملی موجب بروز تب می‌شوند، ممکن است این علایم در بروز آن مشاهده شود:

  • تعرق بدن
  • لرزش
  • سردرد
  • احساس درد در ماهیچه‌ها
  • کاهش یا از دست دادن اشتها
  • کم آبی بدن
  • ضعف عمومی

تب در کودکان
درصورتی که دمای بدن کودک از مرز 37.5 درجه بگذرد او اصطلاحا تب کرد است. والدین در این موارد دچار اضطراب شده و تلاش می‌کنند تب کودک را پایین بیاورند. اما نکته مهم این است که همواره حفظ خونسردی و بروز واکنش منطقی کمک زیادی به حل مشکلات می‌کند. به خاطر داشته باشید که بروز تب در کودکان امری شایع است و معمولا به طور طبیعی و با گذشت اندک زمانی فروکش می‌کند. در واقع می‌توان گفت هر کودکی حداقل یک بار تب را تجربه کرده است. بهترین راه جهت مطمئن شدن از اینکه گرمای بدن کودک ناشی از تب است یا نه، استفاده از دماسنج است.

 

چه عواملی موجب بروز تب می‌شود؟
در بسیاری از موارد ابتلای بدن به انواع عفونت‌ها موجب بروز تب می‌شود با این حال بیماری‌ها هم در این میان تأثیر دارند. در واقع تب نوعی واکنش مناسب از سوی بدن به عوامل بیماری‌زا به شمار می‌آید زیرا وقتی دمای بدن کودک از حد طبیعی خود بیشتر می‌شود، ادامه حیات باکتری‌ها و ویروس‌ها مشکل و حتی غیرممکن می‌شود. از عوامل زیر به عنوان فاکتورهای شایع بروز تب یاد می‌شود:

  • عفونت گوش
  • سرخک
  • عفونت کلیه و مجاری ادرار
  • و بیماری‌های شایع دوران کودکی از جمله آبله

دمای بدن کودک در حین رویش دندان‌ها نیز می‌تواند افزایش یافته و حتی به تب نیز منجر شود. گذشته از آن، پس از تزریق واکسن بروز تب امری شایع است. پوشاندن بیش از حد لباس به کودک و قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید آن هم برای مدتی طولانی از مواردی است که به افزایش دمای بدن منجر می‌شود.

 

چه باید کرد؟

درصورتیکه سن کودک کمتر از سه ماه بوده و دمای بدنش از مرز 38 درجه عبور کند باید سریعا او را به مرکز درمانی منتقل کنید.

همچنین اگر سن کودک بین 3 تا 6 ماه باشد و دمای عمومی بدنش از مرز 39 درجه عبور کند، آنگاه باید سریعا او را به مرکز درمانی منتقل کنید.

توصیه می‌شود اگر مشاهده کردید که کودک بنا به دلایل نامشخص و به دفعات استفراغ می‌کند و تمایلی به غذا خوردن ندارد او را به مرکز درمانی منتقل کنید تا پزشک با انجام معاینات دقیق‌تر، تشخیص درستی درباره وضعیت سلامت کودک ارایه کند.

یادتان باشد اگر کودکتان مبتلا به تب شد، نخستین کاری که باید انجام دهید این است که نگذارید بدنش دچار کم‌آبی شود. برای این کار باید مقدار زیادی آب به او داده تا از دست رفتن آب بدنش در پی افزایش دمای بدن جبران شود. حتی اگر کودک تمایلی به نوشیدن آب و مایعات ندارد این کار را انجام دهید تا حداقل خیالتان از بالا بودن میزان آب موجود در بدنش مطمئن شود.

درصورتیکه کودک تب دارد اما محیطی که در آن زندگی می‌کند گرم و طاقت فرسات حتما دمای بدنش را با کارهایی نظیر استفاده پوشاندن کودک با پارچه‌ای نخی و نازک کاهش دهید. البته یادتان باشد کودک همچنان باید لباس بر تن داشته باشد.

همچنین بهتر است دمای عمومی محیط را کم کنید. مثلا می‌توانید پنجره ها را باز کنید. دمای 18درجه سانتیگراد، دمای مناسبی برای محیطی است که کودک مبتلا به تب در آن قرار دارد.

برخلاف آنچه که بسیاری از والدین در حین ابتلای کودکشان به تب انجام می‌دهند، استفاده از پارچه و یا اسفنج خیس و قرار دادن آن بر روی پیشانی و پاهای کودک توصیه نمی‌شود.

داروهایی نظیر قرص یا شربت ایبوبروفن به کاستن از دمای بدن کودک کمک زیادی می‌کنند. همچنین استفاده از مسکن‌ها نیز تأثیر بسزایی دارد اما به خاطر داشته باشید که نباید این قرص‌ها را به طور همزمان به کودک بدهید بلکه در صورتی که یکی را استفاده کردید و نتیجه چندانی به دست نیاوردید، راه‌کار بعدی را آزمایش کنید.

در بسیاری از موارد افزایش دمای بدن کودک و ابتلای وی به تب می‌تواند با اختلالات عمومی دیگری همراه باشد نظیر استفراغ و جوش‌های پوستی.

ارسال نظر شما

login captcha
پسرمن ازدستمال خیس بدش میاد شروع به کریه میکنه موقعی که تب میکنه حمام میبرمش ازاب ولرم استفاده میکنم و اگه باز پایین نیومد نیم ساعت یکبارپاشویش میکنم
2788

پربازدیدترین ها