نینی سایت: مقاومت در برابر خوردن برخی از گروههای غذایی و خوراکیها خاص در کودکان بهخصوص در سنین دو سالگی بسیار شایع است و اغلب مادران از این مساله گلهمند هستند که کودک غذا نمیخورد ولی چرا و به چه دلیل؟!
دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در پاسخ به این سوال گفت: «نحوه و کیفیت تغذیه کودکان در دو سالگی به سالهای قبل یعنی شروع تغذیه تکمیلی باز میگردد. به طور کلی از نظر سایکولوژی تغذیه؛ بیشترین عادت غذایی و پذیرش به مصرف خوراکیهای مختلف بین سنین 6 تا 18 ماهگی صورت میگیرد یعنی در واقع از زمان شروع تغذیه تکمیلی که اغلب مادران در این دوره به این مساله توجه کافی ندارند، در نتیجه بعد از دو سالگی عمده مشکل همین والدین با کودک عدم تمایل او به خوردن غذاست.«
وی در این باره توضیح داد: «اگر مادر با شروع تغذیه کمکی، دانش کافی در این باره را داشته باشد که خوراکیهای متفاوت با طعم و رنگ و بو و مزه و حتی بافتهای مختلف خوراکی مکرر و با نسبت مشخص در برنامه غذایی شیرخوار بگنجاند، به تدریج کودک به خوردن انواع موادغذایی عادت میکند و مقاومتی در مصرف آنها از خود نشان نمیدهد». دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین یادآور شد: «در صورتی که غذایی که به کودک عرضه میشود تنوع آن محدود باشد و انواع مختلف غذا به او داده نشود، مسلم است بعدها وقتی برای اولین بار در سنین دو سالگی کودک با استقلال بیشتر میخواهد غذا را مصرف کند با مشکل در مصرف یا عدم پذیرش آن مواجه شود». به گفته این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی کودکی که طعمهای خاص مواد خوراکی و حتی بافت خاص غذا را امتحان نکرده در برابر خوردن آن از خود مقاومت جدی نشان میدهد.
دکتر محمدرضا وفا برای شکلگیری عادت غذایی صحیح و درست در کوذکان به مادران توصیه کرد: «با شروع تغذیه تکمیلی بهتر است وعدههای غذایی و به تدریج میانوعدهها با توجه به سن کودک در برنامه غذایی او در حجم کم در نظر گرفته شود و در فواصل زمانی کوتاهتر، خوراکیهای مختلف از گروههای متفاوت غذایی بدون افزودن طعمدهندهها و ادویهها، به کودک داده شود. در صورتی هم که قرار است ماده غذایی جدیدی به برنامه غذایی کودک اضافه شود، پیشنهاد میشود، مقدار کمی از آن ماده خوراکی به صورت ترکیبی با غذایی که او به آن علاقهمند است، داده شود و به تدریج مقدار آن افزایش پیدا کند تا به تدریج شیرخوار به خوردن ماده غذایی جدید عادت کند.«
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در نهایت خاطرنشان کرد: «متاسفانه به صورت روتین اغلب ترکیبات صبحانه شامل نان و پنیر یا کره و مرباست درحالی که میتوان برای صبحانه کودک در سن دو سالگی وعدههای غذایی چون عدسی، فرنی، شیربرنج، حلیم و... را هم در نظر گرفت و صرفا صبحانه به لقمه نان و پنیر محدود نشود و به این ترتیب کودک هم میل و رغبت بیشتری به خوردن این وعده غذایی مهم داشته باشد. همچنین پیشنهاد میشود والدین آبمیوههای طبیعی مثل پرتقال را هم در وعده صبحانه کودک در نظر بگیرند تا اشتهای کودک به خوردن صبحانه بیشتر شود و از تاثیر تزیین وعده غذایی و استفاده از بشقاب و لیوان رنگی در ایجاد انگیزه بیشتر کودک به خوردن صبحانه غافل نشوند.«
منبع: سلامانه