2783
مقاومت آنتی بیوتیکها تهدید اصلی برای سلامت بشر

مقاومت آنتی بیوتیکها تهدید اصلی برای سلامت بشر

1397/10/30 بازدید381

نی نی سایت: سازمان جهانی بهداشت (WHO) در راستای مقابله با چالش‌ها یی که سلامت بشر را تهدید می کند، برنامه راهبردی ارائه کرده که بر حدود سه میلیارد نفر تمرکز دارد. این برنامه شامل تضمین دسترسی بیش از یک میلیارد نفر به پوشش جهانی سلامت، حفاظت از یک میلیارد نفر در برابر شرایط اضطراری و نیز برخورداری یک میلیارد نفر از سلامت و رفاه کامل می‌شود.
به گزارش ایسنا از جمله چالش‌هایی که سلامت بشر را تهدید می‌کند و لازم است سازمان جهانی بهداشت و دیگر سازمان‌های مسئول در حوزه سلامت در سال ۲۰۱۹ به آن توجه داشته باشند شامل موارد زیر است:

مقاومت آنتی‌بیوتیک‌ها

تولید آنتی‌بیوتیک‌ها و آنتی ویروس‌ها از بزرگترین دستاوردها در حوزه داروسازی است. اما اکنون، زمان اثربخش بودن این داروها رو به پایان است. مقاومت آنتی‌بیوتیکی بشر را با این تهدید روبرو می‌کند که به دوره‌ای بازگردانده شود که توان مقابله با عفونت‌هایی از قبیل ذات‌الریه و سل را نداشت.
 

آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی

سازمان جهانی بهداشت آلودگی هوا را در سال ۲۰۱۹ از بزرگترین خطرات زیست محیطی برای سلامت برشمرده است. آلاینده‌های میکروسکوپی در هوا به سیستم تنفسی، گردش خون، ریه‌ها، قلب و مغز آسیب می‌زند و هر سال حدود هفت میلیون نفر بر اثر ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل سرطان، سکته مغزی، بیماری قلبی و ریوی جان خود را از دست می‌دهند.
 

بیماری‌های غیرواگیر

بیماری‌های غیرواگیر از قبیل دیابت، سرطان، بیماری قلبی در مجموع عامل ۷۰ درصد از موارد مرگ و میر در سراسر جهان هستند. همچنین از این میان حدود ۱۵ میلیون نفر از افراد ۳۰ تا ۶۹ ساله دچار مرگ زودهنگام می‌شوند. بیش از ۸۵ درصد از مرگ و میرهای زودهنگام در کشورهایی با میزان درآمد پایین و متوسط اتفاق می‌افتد.

همه‌گیری جهانی آنفلوآنزا

جهان با همه‌گیری دیگر ویروس آنفلوآنزا روبرو خواهد بود و این درحالیست که زمان و شدت آن برای کارشناسان و محققان مشخص نیست. سازمان جهانی بهداشت پیوسته در حال بررسی چرخه تکامل ویروس آنفلوآنزا به منظور تشخیص گونه‌های بالقوه است. ۱۵۳ موسسه در ۱۱۴ کشور جهان در روند نظارت و واکنش به شیوع احتمالی این ویروس مشارکت دارند.

زندگی در شرایط آسیب‌پذیر

بیش از ۱.۶ میلیارد نفر از مردم جهان در مکان‌هایی زندگی می‌کنند که وجود بحران‌های متعدد و سیستم ضعیف خدمات درمانی آنان را از دسترسی به خدمات اولیه محروم می‌کند.

ابولا و دیگر پاتوژن‌های پرخطر

در سال ۲۰۱۸ میلادی جمهوری کنگو با دو مورد شیوع بیماری ابولا مواجه شد که هر دو آن‌ها به شهرهایی با جمعیت بیش از یک میلیون نفر گسترش پیدا کرد. یکی از استان‌های درگیر این بیماری در مناطق جنگی واقع شده بود. این وضعیت نشان می‌دهد شرایطی که شیوع یک پاتوژنِ (عامل بیماری‌زا) پرخطر مثل ابولا اتفاق می‌افتد مهم است.

کمبود مراقبت‌های بهداشتی اولیه

مراقبت‌های بهداشتی اولیه اولین نقطه تماس مردم با سیستم خدمات سلامتی است و لازم است خدمات جامع، قابل دسترس و اجتماع محور را در تمامی دوره‌های زندگی فراهم کند. مراقبت‌های بهداشتی اولیه اکثریت نیازهای سلامت بشر را در دوره‌های زندگی محقق می کند.

خودداری از واکسیناسیون

اجتناب از تزریق واکسن یا سهل‌انگاری در تکمیل واکسیناسیون، احتمال شکست در برنامه‌های مقابله با بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسیناسیون را افزایش می‌دهد. واکسیناسیون یکی از کم‌هزینه‌ترین و موثرترین روش‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هاست. در حال حاضر واکسیناسیون از مرگ دو تا سه میلیون نفر جلوگیری می‌کند. همچنین در سطح جهان موارد ابتلا به سرخک افزایش ۳۰ درصدی داشته‌ است.
 

تب دنگی

این بیماری با علائمی شبیه به آنفلوآنزا خود را نشان می‌دهد که می‌تواند کشنده باشد و حدود ۲۰ درصد از تمامی مبتلایان به تب دنگی شدید جان خود را از دست می‌دهند. به همین دلیل این بیماری در چندین دهه به تهدید فزاینده‌ای تبدیل شده‌ است. حدود ۴۰ درصد از مردم دنیا در معرض تب دنگی هستند و ۳۹۰ میلیون مورد ابتلا به این عفونت در سال گزارش می‌شود.

ایدز

پیشرفت‌های بدست آمده در تشخیص مبتلایان به ویروس HIV‌، تامین داروهای آنتی رتروویرال و نیز تضمین دسترسی افراد به اقدامات پیشگیرانه قابل قبول بوده‌ است. با این وجود موارد ابتلا به این ویروس و مرگ ناشی از بیماری ایدز همچنان مشاهده می شود. از زمان شیوع این بیماری بیش از ۷۰ میلیون نفر به این ویروس آلوده شده‌اند و حدود ۳۵ میلیون نفر بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست داده‌اند. امروز ۳۷ میلیون نفر از مردم جهان به ویروس HIV آلوده هستند.
 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها