نینی سایت: یک روانشناس گفت: مهارت نادیده گرفتن از سوی والدین می تواند برای کنترل برخی از مشکلات رفتار بدون دلیل کودک بکار رود.
متین السادات نصری روانشناس مدرس دانشگاه گفت: گاهی از اوقات کودکان رفتار نامناسبی از خود بروز می دهند که والدین نمی دانند در برابر برخی از رفتارهای بی دلیل کودک چه عکسالعملی از خود نشان دهند. وی گفت: یکی از مهارتهایی که برای کنترل برخی از مشکلات رفتاری کوچک و بیدلیل کودکان مانند نق زدن، داد و فریاد کردن، شکاک یا ادا درآوردن بکار میرود، مهارت نادیده گرفتن است.
وی تصریح کرد: البته توجه داشت که این روش برای کنترل رفتارهایی که سبب نقض یک قانون ضایع شدن حقوق سایرین، سلب آرامش و ایجاد خطر برای سایرین میشود بکار نمیرود. نصری یادآور شد: برای پیاده کردن این مهارت در کودکان لازم است که والدین آمادگی روحی، صبر و حوصله کافی داشته باشند زیرا بکارگیری این مهارت کاری صعب و دشواری بوده و نیاز به بردباری فراوان دارد و در صورت عدم اجرای صحیح و کامل آن، نتیجه خاصی حاصل نمیشود. وی اذعان کرد: در مهارت نادیده گرفتن اصولی همچون برقرار نکردن هرچگونه تماس فیزیکی ، ارتباط کلامی، تماس چشمی با کودک لازم است، یعنی هنگامی که در هنگام اجرای این مهارت به کودک نگاه و صحبت نکنید و همچنین از دستور دادن و سوال کردن از وی بپرهیزد.
این روانشناس افزود: به طور معمول این مهارت برای رفتارهایی مانند ادا درآوردن، استفاده از صداهای بچهگانه، بکار بردن کلمات ناپسند برای جلب توجه دیگران استفاده می شود، همچنین کودکی که اصرار و پافشاری برای انجام اموری که موافق والدین نیست، بکار می رود. نصری خاطر نشان کرد: اگر کودک فقط برای جلب توجه والدین و بدون هیچ دلیل داد و فریاد یا گریه می کند از این مهارت می توان استفاده کرد. این مدرس دانشگاه به والدین توصیه کرد: در برابر رفتاری که به کودک آسیب می رساند مانند غذا نخوردن، مجروح کردن خود، این مهارت به کار نمی رود. وی افزود: کودک ممکن است در ابتدای بکارگیری این مهارت شلوغ کرده و سعی در جلب توجه شما داشته باشد. دراین مورد روی خود را برگردانده و دور شوید. همچنین هر وقت که کودک رفتار نامناسب خود را متوقف کرد باید به او توجه کرده و در صورت بروز رفتار پسندیده وی را تشویق کنید.
منبع: باشگاه خبرنگاران