داشتن یک قرار ملاقات برای اطمینان از اینکه در بهترین حالت فیزیکی و عاطفی خود هستید به شما کمک میکند بهتر از کودک خود مراقبت کنید و از این زمان مهم در زندگی هر دو لذت ببرید. قرارهای بعد از زایمان ادامه روابط مهم دوران بارداری است که با ماما یا پزشک خود برای حفظ سلامتی خود برقرار کردهاید.
بعد از زایمان بدن چه تغییراتی میکند؟
ترشحات واژن به رنگ قرمز روشن شروع میشود و سپس رنگ و جریان آن روشنتر میشود تا اینکه پس از چند هفته از بین میرود. ممکن است دچار برخی علائم شوید که شامل:
- گرفتگیهایی شبیه دردهای قاعدگی
- تورم در پاها یا پاهای شما
- یبوست
است. اگر سزارین انجام دادهاید بدن شما باید پس از جراحی نیز بهبود یابد. شما همچنین ممکن است داشته باشید:
ترشح یا خونریزی گاهی همراه با لخته به مدت چهار تا شش هفته
درد بخیهها
به یاد داشته باشید که به آرامی به فعالیتهای عادی خود بازگردید. بدن شما بهتازگی دچار درد و فشار شده است. حتی اگر احساس خوبی دارید مهم است که در انجام کارهای بیش از حد و خیلی سریع عجله نکنید زیرا این کار میتواند بهبودی شما را طولانیتر کند.
بعد گذشت سه هفته از زایمان چه باید کنیم؟
در این مدت پزشک شما ممکن است پیگیری کند تا ببیند وضعیت شما چگونه است. در بسیاری از موارد میتوان این کار را به صورت تلفنی انجام داد. اگر سزارین شدهاید برای بررسی اینکه آیا بهبودی خوبی دارید و برش عفونی نیست و همچنین اگر در دوران بارداری فشار خون بالا داشتید برای کنترل فشار خون و کاهش خطر سکته مغزی باید به پزشک خود مراجعه کنید.
بعد از گذشته سه تا هشت هفته چه باید کرد؟
در این مرحله همه مادران باید معاینه کامل پس از زایمان را انجام دهند. این چکاپ شامل:
هر آزمایشی که ممکن است نیاز داشته باشید مانند آزمایش قند خون یا آزمایش پاپ
زمانی که بتوانید فعالیت بدنی را از سر بگیرید
اگر در دوران شیردهی هستید چگونه یک رژیم غذایی مغذی داشته باشید که میتواند باعث کاهش وزن سالم و همچنین تولید شیر شود
آیا خلق و خو هم بعد از زایمان مورد بررسی قرار میگیرد؟
در طول معاینه از نظر افسردگی و اضطراب پس از زایمان غربالگری خواهید شد. این یک روال برای هر والدین جدید است. غربالگری ممکن است شامل پاسخ دادن به برخی سؤالات در مورد خلق و خوی شما باشد. ممکن است تا چند روز پس از زایمان کمی احساس افسردگی داشته باشید و این کاملاً طبیعی است اما اگر احساس غم و اندوه شدید و طولانی مدت یا اضطراب مداوم دارید به روانشناس مراجعه کنید. این احساسات میتوانند آنقدر مخرب باشند که مراقبت از خود و کودکتان را سخت کنند. اختلالات خلقی و اضطراب پری ناتال شایع هستند و ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. اینها شرایط قابل درمان هستند که تا حدی به دلیل تغییر هورمونها ایجاد میشوند. اگر افسردگی یا اضطراب پس از زایمان دارید درمان با دارو میتواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید.
منبع: