دکتر"بابک باوفا" در همایش"تغذیه با شیر مادر و پرورش کودک" با شعار حمایت از مادران شاغل اظهار کرد: معمولا روزهای نخست شیردهی مادران شاغل یکسان است اما کم کم این میزان کاهش مییابد و در برخی موارد حتی قبل از اینکه مادران به کار خود بازگردند روند کاهش شیردهی شروع میشود.
وی افزود: ساعات اولیه به دنیا آمدن نوزاد و تماس پوست به پوست با مادر بسیار حائز اهمیت است و میتواند نقش کلیدی برای موفق بودن روند شیردهی داشته باشد.
باوفا بیان کرد: متاسفانه آمار سزارین در کشور ما بسیار بالا است بنابراین در این شرایط بهتر است بیهوشی کامل برای مادر در نظر گرفته نشود تا زودتر عمل شیردهی به نوزاد انجام شود.
وی با اشاره به اینکه همکاری و همراهی اعضای خانواده با مادر و نوزاد بسیار حائز اهمیت است تصریح کرد: اگر پدری تمایل نداشته باشد که نوزادش با شیر مادر تغذیه کند، بالای 90 درصد مادر شیردهی موفقی نخواهد داشت بنابراین حمایت خانواده به خصوص پدر بسیار تاثیرگذار است.
باوفا همچنین با بیان اینکه به آغوز قطرات طلایی گفته میشود گفت: این شیر اولیه دارای سلولهای ایمنی است و به دلیل اینکه اغلب نوزادان در بیمارستان به دنیا میآیند و وارد محیطی آلوده میشوند، تغذیه از این شیر به بالا رفتن ایمنی بدن آنها خیلی کمک خواهد کرد.
وی سپس تاکید کرد: مادران شاغل حتی اگر یخچال در دسترس نداشته باشند باز هم بهتر است شیر خود را دوشیده و بیرون بریزند چراکه این عمل موجب میشود تا شیر آنها کم نشود.
این متخصص اطفال اظهار کرد: ضمناً شیری که دوشیده شده است را میتوان در یخچال نگهداری کرد و برای فردای آن روز به مصرف نوزاد رساند و دیگر نیازی به فریز کردن یک روزه شیر نیست.
وی گفت: بهترین راه افزایش شیر مادر، مکیدن نوزاد است بنابراین مکیدن زیاد نوزاد نشانه خوبی است و علاوه بر ازدیاد شیر مادر به افزایش حس عاطفی آنها نیز کمک خواهد کرد.
باوفا خاطرنشان کرد: مادران شاغل بایستی بلافاصله قبل از رفتن به سر کار به نوزاد خود شیر بدهند و بدون وارد کردن اضطراب به مراقب نوزاد، از او بخواهند دو ساعت مانده به شیردهی دیگر به نوزاد شیر ندهد تا او بتواند از شیر تازه و در آغوش مادر تغذیه کند.
منبع: ایسنا