2783
حق اولاد زنان شاغل

حق اولاد زنان شاغل

1403/06/04 بازدید287

حق اولاد زنان شاغل در قانون تامین اجتماعی

یکی از مهمترین سوالاتی که در رابطه با قانون کار وجود داره، اینه که آیا زنان شاغل می­تونن حق اولاد دریافت کنن یا خیر. در قانون کار، صریحا به این مورد اشاره شده که امکان دریافت حق اولاد برای زنان و مردان وجود داره. در ماده 86 تامین اجتماعی به این موضوع اشاره شده که کارفرما باید این هزینه رو به زنان و مردان شاغل پرداخت کنه. البته علاوه بر پرداخت حق اولاد، هزینه عائله­مندی هم باید طبق قانون به زنان و مردان شاغل پرداخت بشه. در این رابطه، بسیاری از کارفرمایان از پرداخت هزینه اولاد با استناد به اینکه زنان کارمند مطلقه مشمول ماده 86 تامین اجتماعی نیستن، شونه خالی میکنن. البته در این مورد مراجعه کارفرما و کارگر به مراجع حل اختلاف جهت رفع مشکل ضروری هست.

در ادامه با ما همراه باشین تا در رابطه با کمک هزینه اولاد زنان شاغل و نکات مهمی که باید در رابطه با اون بدونین، اطلاعات مهمی رو در اختیارتون قرار بدیم.
 

حق اولاد زنان شاغل در قانون تامین اجتماعی

شرایط پرداخت حق اولاد در قانون تامین اجتماعی

پرداخت حق اولاد به زنان شاغل در ماده 86 تامین اجتماعی، تحت شرایط زیر انجام می­شه. البته این قانون در رابطه با شاغلین مرد نیز وجود داره.

  • پرداخت کمک هزینه تا 2 فرزند
  • برخورداری از سابقه کار و بیمه حداقل به مدت 720 روز
  • پرداخت کمک هزینه به فرزندان زیر 18 سال (در این ماده تامین اجتماعی به پرداخت کمک هزینه به فرزندانی که مشغول تحصیل هستن نیز اشاره شده.)

نکته مهم: حق اولاد به زنان شاغل باید با توجه به شرایط بالا پرداخت بشه. البته ناگفته نمونه که امکان پرداخت این حق در رابطه با فرزندان دارای بیماری یا نقص عضو که توانایی اشتغال به کار رو ندارن، وجود داره. این شرط رو می­تونین در ماده 91 قانون تامین اجتماعی بررسی کنین.

حداکثر تعداد فرزندان جهت دریافت کمک هزینه اولاد

یکی از مهمترین سوالاتی که مطرح شده در رابطه با اینه که تعداد فرزندان جهت دریافت حق اولاد چقدر باید باشه. همونطور که اشاره کردیم، بر طبق ماده 86 تامین اجتماعی این هزینه در صورت برخورداری از 2 فرزند به زنان شاغل تعلق می­گیره. البته در این رابطه، لایحه اصلاحی نیز وجود داره. بر طبق این لایحه اصلاحی که در سال 1392 تحت عنوان اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده به تصویب رسیده، محدودیت تعداد فرزندان جهت دریافت کمک هزینه برداشته شده. بر طبق این لایحه، زنان شاغل می­تونن به تعداد فرزندانی که دارن، حق اولاد رو دریافت کنن.

آیا امکان پرداخت حق اولاد به زنان شاغل مطلقه وجود داره؟

بسیاری از کارفرمایان به این موضوع که امکان پرداخت حق اولاد به زنان شاغل مطلقه به دلیل عدم دریافت حضانت فرزند، وجود نداره استناد می­کنن. در قانون تامین اجتماعی، ماده­ای تحت عنوان این موضوع وجود نداره. کارفرما باید این هزینه رو به زنان و مردان کارمند بدون توجه به دریافت حضانت فرزند، پرداخت کنه. اگه کارفرما این مورد رو جهت عدم پرداخت حق اولاد پیش کشید، مشکل باید در مراجع حل اختلاف رفع بشه.  

شرایط پرداخت حق اولاد در قانون تامین اجتماعی

شرایط پرداخت کمک هزینه اولاد به زن و شوهر شاغل جهت فعالیت در یک کارگاه مشترک

در رابطه با این موضوع بهتره که به متن مواد 86 و 87 قانون کار تامین اجتماعی نگاهی بندازیم. در رابطه با این موضوع، تامین اجتماعی قانون خاصی رو در نظر نگرفته.

در صورت فعالیت زن و شوهر کارمند در یک کارگاه مشترک، پرداخت کمک هزینه عائله­مندی و اولاد باید به هر دو نفر توسط کارفرما انجام بشه. پرداخت این کمک هزینه از بابت یک فرزند هست. البته در این رابطه، بهتره که متن مواد 86 و 87 قانون کار تامین اجتماعی رو به دقت مورد بررسی قرار بدین.  

آیا حق عائله­ مندی همان حق اولاد هست؟

نکته مهمی در رابطه با حق عائله­ مندی و حق اولاد وجود داره که باید در رابطه با اون اطلاعات داشته باشین. تفاوت­های زیادی در رابطه با شرایط و نحوه پرداخت کمک هزینه اولاد و عائله­ مندی در شرکت­‌های دولتی و خصوصی وجود داره.

حق اولاد در واقع همون کمک هزینه عائله ­مندی هست. در شرکت‌­های خصوصی هیچ تفاوتی در رابطه با این دو مفهوم وجود نداره. در شرکت­های دولتی، این دو مقوله کاملا مجزا از یکدیگه هستن. محاسبه کمک هزینه اولاد بر طبق فرمول خاصی انجام می­شه. کمک هزینه باید با توجه به کارکرد روزانه زنان و مردان شاغل پرداخت بشه. درآمد از جمله فاکتورهای مهمی هست که هزینه حق اولاد زنان کارمند رو تحت تاثیر قرار می­ده. افزایش هزینه در هر سال هم بر طبق فرمول خاصی هست که در قانون کار تامین اجتماعی وجود داره.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها