2783
آیا موسیقی در دوران بارداری باعث افزایش هوش جنین می شود؟

آیا موسیقی در دوران بارداری باعث افزایش هوش جنین می شود؟

1394/04/20 بازدید8119

آیا موسیقی بر رشد جنین تاثیر دارد؟

هیچ کس به درستی پاسخ این سوال را نمی داند. برخی از مطالعات نشان داده اند که جنین می تواند صدای اطراف را بشنود و با حرکت به آن پاسخ دهد اما هیچ کس واقعا معنی این حرکات را نمی داند زیرا متخصصین نمی توانند جنین را به آسانی نوزاد متولد شده مورد مشاهده و بررسی قرار دهند.

   آیا پخش موسیقی در دوران بارداری می تواند باعث افزایش هوش کودک شود؟

هیچ مطالعه ای از این نظریه که پخش موسیقی در دوران بارداری باعث افزایش هوش کودک می شود، حمایت نمی کند. ممکن است شنیده باشید که قرار گرفتن کودکان در معرض موسیقی منجر به افزایش هوش ریاضی آنها می شود اما یکی از محققین ارشد دانشگاه کالیفرنیا معتقد است که این تحقیقات بر روی کودکان بزرگتر و نه بر روی جنین متمرکز بوده است.

برای مثال، آموزش پیانو ممکن است مهارت های استدلال فضایی کودک را تقویت کند (توانایی درک فضای سه بعدی)، اما محققین فقط کودکان 3 تا 4 سال را مورد مطالعه و آزمایش قرار دادند. بعضی را متخصصین گمان می کنند اگر موسیقی چنین تاثیر عمیقی بر کودکان بزرگتر دارد، بنابراین نوزادان و جنین هم می توانند به همان اندازه از مزایای آن بهره مند شوند.

دیگر محقیقین بیان می کنند که نوزادان می توانند موسیقی که توسط والدین در رحم برای آنها پخش می شد را تشخیص دهند و با شنیدن آن با آرامش بیشتری به خواب روند. اما یکی از متخصصین فیزیولوژی رشد در دانشگاه هاپکینز که رشد جنین را مورد مطالعه قرار داده است، معتقد است که این نتیجه گیری ها کاملا حدسی هستند و پایه تحقیقاتی و علمی ندارند.  

بعضی دیگر از محقیقین معتقدند جنین با ضرباهنگ موسیقی که می شنود، تنفس می کند. یکی از متخصصین کودک در کالیفرنیا یک جنین 33 هفته را مورد مشاهده قرار داده و متوجه شده که با ضرباهنگ موسیقی که برای او پخش می شود که در این مورد سمفوین شماره 5 بتهوون بوده، تنفس می کند. او می گوید به دلیل اینکه جنین ریتم سمفونی را دنبال می کند می توان نتیجه گرفت که او در حال یادگیری ریتم و لذت بردن از آن است اما محققین دیگر این سوال را مطرح می کنند که به چه دلیل فکر می کنیم که تنفس با ضرباهنگ موسیقی چیز خوبی است؟

چگونه برای جنین موسیقی پخش کنیم؟ 

بهترین انتخاب، پخش موسیقی در باندهای استریو است. استفاده از هدفون و قرار دادن آن روی شکم به دلیل اینکه می تواند باعث تحریک بیش از حد جنین شود، ایده خوبی نیست. اکثر افراد فکر می کنند باید صدای موسیقی را زیاد کنند تا درون شکم نفوذ کند اما بهتر است بدانید که مایع آمینیوتیک یک رسانای خوب برای اصوات است. 

چه حدی از صدا برای جنین مجاز است؟

انجمن متخصصین کودک امریکا اواخر دهه 90 گزارش داده است که تعداد زیادی از تحقیقات نشان داده اند نوزادان متولد نشده ای که برای مدت طولانی در معرض صدای بلند قرار گرفته اند بیشتر احتمال دارد که پیش از موعد متولد شوند، هنگام تولد وزن کمتری داشته باشیند و از ناشنوایی فرکانس های بالاتر هنگام تولد رنج ببرند. این مطالعات بیشتر بر روی مادرانی صورت گرفته است که در دوران بارداری در مناطق پر سر و صدا کار می کردند، بنابراین رفتن به یک کنسرت موسیقی منجر به این عوارض نخواهد شد.

با این حال، بهتر است صدای پخش موسیقی بیشتر از 65 دسی بل نباشد – تقریبا به بلندی صدای موسیقی پس زمینه که در فروشگاه ها پخش می شود – زیرا ممکن است جنین را وحشت زده کند یا به او آسیب برساند. اگر عادت دارید برای مدت طولانی به موسیقی گوش کنید، بهتر است صدای آن کمتر از 50 دسی بل باشد.

شدت صدای لوازم خانگی متداول:

ماشین لباسشویی:  db50-75

ماشین ظرفشویی:db  55-70

جارو برقی:db  60-85 

 سشوار:db  60-95

زنگ ساعت:db  65-80

 سیفون توالت:db  78-85

 زنگ تلفن:db  80

 

نتیجه گیری

به دلیل اینکه تحقیقات در رابطه با این موضوع در مراحل ابتدایی خود هستند و محققین نمی توانند با اطمینان بگویند که آیا موسیقی برای جنین لذت بخش و یا آزاردهنده است، بهتر است در این خصوص احتیاط کنید و در صورتی که تمایل دارید برای جنین موسیقی پخش کنید، به یاد داشته باشید که  رعایت تعادل و ملایمت از عوامل کلیدی است. اگر از موسیقی لذت می برید به آن گوش کنید و انتظار نداشته باشید که موسیقی باعث افزایش هوش کودک شود. موسیقی به شما کمک می کند به آرامش برسید، آسان تر به خواب بروید. آرامش شما برای جنین خوب است و این تاثیر غیرمستقیم موسیقی بر جنین است.

  

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها